Categories: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Το Mystic στο Παγκράτι ανανεώνει το μενού με Μεσογειακά πιάτα ημέρας… μμμ!!!

Αν κάνεις μια βόλτα στα στενά του Παγκρατίου, μια από τις λίγες περιοχές που έχουν ακόμα αίσθηση γειτονιάς, αναπόφευκτα θα πέσεις πάνω σε ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια. Εκεί που από το 1917 στεγαζόταν η ταβέρνα Μεγαρίτης, τα τελευταία πέντε χρόνια βρίσκεται το Mystic. Φιλόξενο από την πρώτη στιγμή που περνάς το κατώφλι του, υπόσχεται να σου προσφέρει ωραίο φαγητό, από εκείνο που θυμίζει λίγο της μαμάς και σου είναι πάντα οικείο, χωρίς όμως να το έχεις δοκιμάσει κάπου αλλού.

Το Μεσογειακό εστιατόριο, γιατί πρόκειται περί εστιατορίου και όχι απλής πιτσαρίας, απλώνεται σε τρεις ορόφους, ενώ το πρώτο πράγμα που σου τραβά την προσοχή είναι το Μπακαλάκι της εισόδου. Ένα μπακάλικο από εκείνα που βλέπαμε στις ασπρόμαυρες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, το οποίο δεν αποτελεί διακοσμητικό εύρημα, αλλά λειτουργεί κανονικά και μπορείτε να ψωνίσετε από αυτό. Στη βιτρίνα του ψυγείου θα βρεις προϊόντα μικρών παραγωγών, όπως διαλεχτά αλλαντικά, τυριά, καπνιστά θαλασσινά, ενώ στα ράφια σας περιμένουν εξαιρετικά μέλια, σπιτικές σάλτσες, ρίγανη και φυσικά αρκετά είδη προϊόντων κάνναβης, από τα περίφημα Mystic παξιμάδια με σπόρους κάνναβης, άλευρα και σπόρους, σοκολάτες, έως και μπουκαλάκια με σταγόνες λαδιού κανναβιδιόλης- CBD. Υπ’ όψιν η Mystic συμμετείχε συμβολικά στην πρώτη καλλιέργεια κάνναβης στην Ελλάδα, αφού επί χρόνια αγωνιζόταν για αυτήν την υπόθεση παρ’ ότι ταλαιπωρήθηκε και λοιδορήθηκε από τα υπουργεία και κάποιους δημοσιογράφους.

Το μπαρ στο κελάρι του Mystic Pizza.

Η κεντρική σάλα του εστιατορίου.

Το Mystic pizza άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 2002 στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη στα Εξάρχεια και δεν άργησε να γίνει αγαπημένο μυστικό των κατοίκων της περιοχής. Αυτή η αγάπη του κόσμου είναι που έκανε τον ιδιοκτήτη του Μπάμπη Ανανιάδη, να πάει ένα βήμα παραπέρα και εκτός από την πιτσαρία στα Εξάρχεια να ανοίξει και ένα εστιατόριο με την ίδια φιλοσοφία και κυρίως την ίδια βάση υλικών. Το Παγκράτι και η παλιά ταβέρνα του Μεγαρίτη, αποδείχτηκαν ιδανικό μέρος για να φιλοξενήσουν το Mystic.

Χοιρινό με σελινόριζα και κανναβόσπορο.

Κόκκορας κρασάτος με φρέσκιες mystic χυλοπίτες.

Εκτός από τις λαχταριστές πίτσες, σαλάτες και ζυμαρικά που το έκαναν άλλωστε και τόσο αγαπητό, πλέον στο Mystic μπορείτε να βρείτε και πιάτα ημέρας, τα οποία σερβίρονται από νωρίς το μεσημέρι. Ο κόκορας κρασάτος με τις φρέσκιες Mystic χυλοπίτες είναι μια ιδανική επιλογή για ένα μεσημέρι έξω με φίλους και μπορείτε να τον συνδυάσετε με τα τσιγαριαστά χόρτα της Σοφίας. Τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες, που θα έρθουν κάποια στιγμή και στην χώρα μας, μια καροτόσουπα με κανναβόσπορο θα τις ζεστάνει με τον καλύτερο τρόπο, ενώ εντυπωσιακα είναι και τα ρεβύθια με γαρίδες στην γάστρα συνοδευόμενο με εκλεκτά κόκκινα κρασιά Ρούβαλη . Κι αν είστε από αυτούς που τολμούν και θέλουν να τα δοκιμάσουν όλα, τότε το χοιρινό με σελινόριζα και κανναβόσπορο, είναι ότι πρέπει για εσάς. Στην θερμαινόμενη ταράτσα η οποία κλείνει μόνο τις παγωμένες μέρες και νύχτες του χειμώνα, ξεχωρίζουν ένα εγκαταλελειμμένο περίπτερο που πλέον μονταρίστηκε για πλάτη του μπαρ και η εικοσάμετρη ζαρτινιέρα με δεκάδες είδη φυτών και λουλουδιών.

Καροτόσουπα

Mystic Apple salad

Ζυμαρικά Mystic Πρέσπες

Το 2018 το ταξίδι του Mystic στις γευστικές παλέτες των Αθηναίων συνεχίστηκε με το Mystic Vegan, που άνοιξε και αυτό στην Εμμανουήλ Μπενάκη 76 με αποκλειστικά Vegan επιλογές. Συνταγές για πίτσες, σαλάτες, ζυμαρικά, burgers, παστίτσιο και άλλες δημιουργίες της Mystic team ενθουσιάζουν ήδη τους Vegans!

Υπ’ όψιν η Mystic pizza είναι Vegan friendly από το 2008 όταν πρωτοψήθηκαν οι Mystic Vegan πίτσες, τότε που η χορτοφαγία ήταν ακόμη σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό…

Ένας από τους πιο ωραίους χώρους του εστιατορίου όμως, είναι το Κελάρι. Ο ατμοσφαιρικός χώρος όπου κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο, στοιχεία που μας δίνουν καταπληκτική ηχητική κάλυψη, ενώ κάποτε φιλοξενούσε μεγάλα βαρέλια με κρασιά, πλέον έχει τζάμι στο δάπεδο απ’ όπου μπορεί κανείς να δει τα θεμέλιά του διατηρητέου κτιρίου, έχει μπάρα σε σχήμα Π με όλα τα γνωστά spirits και coktails, ένα σταντ για DJ όπου ενίοτε σαξόφωνα και κιθάρες μας ταξιδεύουν σε blues –Jazz- funk ήχους . Στον ίδιο χώρο μάλιστα, φιλοξενείται και το web Mystic radio, όπου ερασιτέχνες εραστές του ραδιοφώνου μας προσφέρουν εξαιρετικές μουσικές περιπλανήσεις.

Τώρα οι βόλτες στο Παγκράτι θα αποκτήσουν άλλο νόημα και κυρίως άλλη γεύση.

Mystic Pizza, Φερεκύδου 2 Αθήνα, Αθήνα 116 35
Τηλέφωνο: 21 0959 2092
Κρατήσεις: mystic.com.gr
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι