Πεκάν ντάμπλινγκς με kale, καλαμπόκι και καλαμποκόψωμο με μέλι από τα μελίσσια της Silicon Valley.

Πεκάν ντάμπλινγκς με kale, καλαμπόκι και καλαμποκόψωμο με μέλι από τα μελίσσια της Silicon Valley.

Ξέχνα τις μίζερες καφετέριες και τις απρόσωπες αίθουσες φαγητού που συναντάς στις μεγαλοεταιρίες. Στο αρχηγείο της Google στη Silicon Valley έχει δημιουργηθεί ένας γαστρονομικός παράδεισος -με τη συνεργασία μίας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες catering της Αμερικής, την Bon Appetit- όπου δεν επιτρέπεται η είσοδος στο κοινό παρά μόνο ύστερα από πρόσκληση από κάποιον από τους υπαλλήλους –και ναι να σημειωθεί πως εδώ οι υπάλληλοι γευματίζουν όπου θέλουν εντελώς δωρεάν.

Αν και η εταιρία αρνείται να δώσει επίσημα στοιχεία, έχει υπολογιστεί πως στις εγκαταστάσεις της υπάρχουν τριάντα διαφορετικά μέρη εστίασης, κάθε είδους café, με επαγγελματία μπαρίστα που καλύπτει τις ανάγκες του τέλειου εσπρέσο καθώς και εστιατόρια και μπιστρό με βιτρίνες γεμάτες φρούτα, σνακ με βάση το edamame, τσιπς μπανάνας, φρέσκα σοκολατάκια εγχώριων σοκολατερί και απεριόριστες σαλάτες για υγιεινά lunch breaks.

Πετρόψαρο σε κρούστα από πεκάν, φουντούκια και αμύγδαλα.

Πετρόψαρο σε κρούστα από πεκάν, φουντούκια και αμύγδαλα.

Το πιο πολυσύχναστο εστιατόριο-café του campus είναι το «Root» στο οποίο σερβίρεται καθημερινά φρέσκο ψάρι από τις ακτές του Half Moon Bay, σαλάτες με κάθε είδους ρίζα λαχανικών και πιάτα με βάση το kale -που είναι άλλωστε και το διατροφικό σύμβολο της Google. Το δεύτερο asset της «κοιλάδας» είναι το ινδικό εστιατόριο Baadal (που σημαίνει σύννεφο) με σεφ τον Irfan Dama –μία απ’ τις πιο δημοφιλής προσωπικότητες στο youtube- και διακόσμηση που παραπέμπει στο Soho, στο οποίο σου προσφέρουν για καλωσόρισμα μία σπάνια ποικιλία τσαγιού με άρωμα κάρδαμο. Η κουζίνα του είναι εκλεπτυσμένη κι ελαφριά –χρησιμοποιούν μπαχαρικά σε μικρές ποσότητες χωρίς πολλά κρεμμύδια και σκόρδα ή βούτυρα- ενώ φήμες λένε πως σε αυτό το μαγαζί, ο σεφ έχει βρει τη μυστική συνταγή για το τέλειο ρύζι, συνδυάζοντας τρείς διαφορετικές ποικιλίες- sona masoori rice, brown rice και Bhutanese red rice.

Bέβαια δεν είναι όλα ρόδινα αφού οι σεφ του campus παραπονιούνται έντονα για την έλλειψη υλικών –καθώς η Google τους περιορίζει στη χρήση τοπικών προϊόντων- και απαιτούν από την εταιρία να εμπλουτίσει τις φάρμες της με τις καλλιέργειες που χρειάζονται για να τελειοποιήσουν τις συνταγές τους.