Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaSTREET FOOD

Στο Tra Me θα απολαύσεις tramezzini σαν να είσαι στη Βενετία

Η αγαπημένη καθημερινή συνήθεια των Βενετσιάνων, ήρθε πλέον στην Αθήνα. Το εξαιρετικά χορταστικό σάντουιτς που ονομάζουν tramezzino και αποτελεί μία από τις πιο περιζήτητες προτάσεις σε street food, το ανακαλύψαμε στην Ευριπίδου.

Το ήξερες ότι υπάρχει και γλυκό burger;

Θα το βρεις στο Athens Vegan Burgers, όπου με δυο μπουκιές μπορείς να βρεθείς από Ιαπωνία μέχρι Μεξικό, από εκεί που χτυπάει η καρδιά της Αθήνας και να φας -μεταξύ άλλων- και μεταμοντέρνο μουσακά σε μορφή burger, για τον οποίο παραμιλάει όλη η πόλη.

Στη Φήκη Τρικάλων διοργανώνεται ένα διαφορετικό Street Food Festival

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, για τρίτη χρονιά με πρωτοβουλία του παντοπωλείου “Το Κέντρον”, γνωστοί σεφ και Djs σας προσκαλούν να συνεισφέρετε για καλό σκοπό, απολαμβάνοντας γεύσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Το πιο εναλλακτικό παγωτό της Αθήνας το έφτιαξαν μια γραφίστρια κι ένας φωτογράφος

Από το Βερολίνο στα Εξάρχεια, το Cats and Monsters υπόσχεται κάτι περισσότερο από μια μικρή γιορτή στον ουρανίσκο σου.

Η Γαλιάντρα ήρθε στο Μεταξουργείο για να ξανακάνει τις καντίνες κουλ

Η πλατεία Αύδη έγινε το καλύτερο σκηνικό για το νέο γευστικό εγχείρημα της Γωγούς Δελογιάννη, που μαζί με την Νέλλη Μποφίλιου και τον Μιχάλη Δημάκο αποφάσισαν να μετατρέψουν μια εγκαταλειμμένη αυλή σε hot προορισμό για όσους αγαπούν το street food.

Δοκιμάσαμε το σαρακοστιανό μενού του Hoocut

Και σκεφτόμαστε σοβαρά να κρατήσουμε τη νηστεία όλη τη χρονιά.

Το Sando φέρνει το ιαπωνικό street food στο κέντρο της Αθήνας

Ένα pop up delivery only project έφτασε στην καρδιά της πρωτεύουσας για να κάνει και από τους πιο δύσπιστους ν' αγαπήσουν την ιαπωνική κουζίνα.

Να βρείτε κάποιον να σας φέρεται όπως ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης στο χαρούπι

Στη «Χαρουπιά» γεύσεις από όλο τον κόσμο τυλίγονται σε μια πίτα από χαρούπι.

Overoll: Φαίνεται πως η Αθήνα περίμενε αυτά τα κρουασάν εδώ και χρόνια

Η πρώτη croissanterie μόλις εμφανίστηκε στο εμπορικό τρίγωνο της πόλης προσφέροντας comfort σφολιάτες, μια από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές στην πιο ποιοτική της εκδοχή, με γαλλικό βούτυρο, προζύμι και αφοσίωση στην τέχνη που απαιτεί το κρουασάν.

Vegan Vandal: Στο «Κάτω Παγκράτι», το street food προσφέρεται στην πιο υγιεινή του εκδοχή

Από την παραδοσιακή λαδένια και το σουβλάκι του μέχρι τα burgers του, η νέα vegan διεύθυνση έχει προτάσεις με φαντασία και γεύσεις γνώριμες, είναι ένα μέρος για όσους δεν έχουν πειστεί μέχρι τώρα ότι το υγιεινό φαγητό μπορεί να είναι απολαυστικό.

Αυτό το burger θα το βρείτε στο Yechef, το έχει φτιάξει ο Hλίας Σκουλάς και μάλλον πρέπει να το δοκιμάσετε

Ο πάντα πληθωρικός σεφ μας ταξιδεύει στον κόσμο με street food συνταγές. Ανοίγοντας μπλε τορτίγιες μπροστά μας, φλερτάροντας με το τούρκικο «φαγητό δρομου», φτιάχνοντας το δικό του λουκάνικο και το πιο τραγανό τηγανητό κοτόπουλο στην πόλη.

Pura Vida: Μια γευστική έκπληξη στο κέντρο της Αθήνας

Σε μια «τρύπα» στην οδό Περικλέους θα βρείτε ωραίο καφέ, γευστικά σάντουιτς, χυμούς και «ντόπιες» σαλάτες. Μπράβο στα δύο αδέρφια που έφεραν αέρα από Κόστα Ρίκα στη γειτονιά.

Στα πιάτα της Migada συναντώνται τα ταξίδια του Μάρκο Πόλο και του Βάσκο ντα Γκάμα

Στο στενό της Πραξιτέλους, εκεί όπου συμβαίνουν τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα της πόλης, έχει προστεθεί τους τελευταίους 8 μήνες ένα μαγαζί που οι μυρωδιές του δεν σε αφήνουν να το προσπεράσεις.

Granello: Η νέα πίτσα του κέντρου που μας έχει ξετρελάνει

Με ναπολιτάνικη φιλοσοφία, εκλεκτά υλικά και το πιο αγνό ζυμάρι, ο Κυριάκος Λιοδάκης έφτιαξε στα 25 του χρόνια τη νέα πίτσα της πόλης που συζητιέται.

Street Food Festival: Το Αλφαβητάρι Από το Άλφα έως την ALFA

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού τη Aθήνας.

Στην Cantina Bella θα βρείτε το πιο νόστιμο «σπιτικό» street food

Μία παρέα στο Κουκάκι επαναπροσδιορίζει το street food και βάζει τη δική της πινελιά σε αγαπημένα πιάτα.

Str.Eaters: Μπήκαμε στο πρώτο food court της Αθήνας λίγο πριν ανοίξει στην Πλατεία Καρύτση

Είναι ένα πρωτοποριακό concept για το κέντρο της Αθήνας εμπνευσμένο από τη Νέα Υόρκη και συνδυάζει γεύσεις που παντρεύουν Ασία, Αμερική, Μεξικό, Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα με 8 διαφορετικά food stations.

Ο Λωτοφάγος στον πεζόδρομο της Ρόμβης μπορεί να μοιάζει με μπαρ, αλλά είναι το Νησί της Σαλάτας

Ο Νίκος Κωνσταντάτος δημιούργησε ένα μέρος που δεν συναντάμε συχνά στην Αθήνα, έναν προορισμό για ελαφρύ γεύμα με χορταστικές σαλάτες και κόκκινο κρασί με μυρωδικά.

Meat Lab: Η νέα «σάντουιτς φάμπρικα» του κέντρου φτιάχνει προσεγμένο «βρώμικο» με κρέας που καπνίζεται για ώρες

Συνδυάζοντας την τάση για ποιοτική κρεατοφαγία με εκείνη του street food, η νέα άφιξη για φαγητό στο χέρι βρίσκεται μια ανάσα από την Ακρόπολη και προσφέρει χορταστικές προτάσεις χωρίς υπερβολές.

Peking Duck: Μια νέα πρόταση street food που φέρνει την Ασία στην Πανόρμου

Με έμπνευση από τα ταξίδια του και από τις ασιατικές καντίνες, ο Άλσι Σινανάι μας συστήνει ένα παραδοσιακό πιάτο της κινέζικης κουζίνας στην πιο γρήγορη, fusion και προσιτή εκδοχή του.

Αυτές τις λαχταριστές πίτες τις βρίσκετε στο πιο μικρό μαγαζί του Συντάγματος

Με φρέσκα υλικά και συνταγές από τη Μικρά Ασία, το Harry's Kitchen ανεβάζει κατά πολύ την ποιότητα στον τομέα «πίτα» στο κέντρο της Αθήνας.

Cookoomela Grill: Ναι, είναι σουβλάκι με γύρο μανιταριών και, ναι, είναι φανταστικό!

Η Ζωή Παρασίδη δοκίμασε το vegan σουβλάκι για το οποίο συζητάει όλη η Αθήνα σχηματίζοντας ουρές έξω από τη νέα άφιξη της οδού Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια.

Στο Po’ Boys Bbq το φαγητό είναι κάτι παραπάνω από γεύση. Είναι διασκέδαση!

Πήγαμε στα εγκαίνια το Σάββατο 21 Απριλίου και είδαμε πόσο εύκολο είναι να γίνει του Ψυρρή, Νέα Ορλεάνη.

Στο Μόντακιου θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας: Ποιοτικό καφέ και τα πιο νόστιμα σάντουιτς

Στη μοντέρνα «καντίνα« της Στοάς Κοραή τιμούν τον νονό του πιο διαδεδομένου γρήγορου φαγητού στον κόσμο και προσφέρουν προσεγμένες γεύσεις από εκλεκτά προϊόντα.

Talking Breads: Αν Έτρωγε ο David Byrne street food στα Εξάρχεια…

Ο Μανώλης Κωνιωτάκης κατέβηκε από το Κολωνάκι στην πλατεία Εξαρχείων και μαζί με τον σεφ Χρήστο Τάχια προσφέρουν γρήγορο, νόστιμο και οικονομικό φαγητό χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα.

Μια «Αμερικάνα» στο Μετς τηγανίζει λουκουμάδες από νεοϋορκέζικη ζύμη

Ο Μάριος Ηλιάκης και ο Γιάννης Τσορτανίδης αποκαλούν το μαγαζί τους «τηγανιτή αγάπη» και φτιάχνουν λουκουμάδες και κρόνατ από την ίδια ζύμη, γλυκές λιχουδιές που τις γαρνίρουν με μπανόφι, ξινομυζήθρα Κρήτης και αλατισμένη καραμέλα.

Tuk Tuk: Το πιο μικρό ταϊλανδέζικο βρίσκεται στο Κουκάκι και έχει γίνει talk of the town

Σερβίρει παραδοσιακές συνταγές, κρατάει χαμηλά τις τιμές και θέλει να μας μάθει τα πάντα για την κουζίνα της Ταϊλάνδης.

The Salty Pig: Εκεί που το «κάπνισμα» δεν απαγορεύεται, επιβάλλεται

Η νέα άφιξη στην οδό Ιπποκράτους αυτοσυστήνεται ως «γρηγοράδικο», έρχεται όμως να μάθει στους Αθηναίους να τρώνε εκλεκτά κρέατα (όπως λαχταριστό αυθεντικό brisket ή «τραβηχτό» χορινό) με τον «καπνιστό» τρόπο που δεν έχουν συνηθίσει.

The Pie Shop: Ένα μικροσκοπικό μαγαζί στην οδό Βουλής ξέρει συνταγές απ’ όλο τον κόσμο και τις προσφέρει σε χειροποίητη ζύμη

Ένας έμπειρος σεφ έφτιαξε αλμυρές και γλυκές συνταγές από την Κορσική μέχρι τη Τζαμάικα για ένα μαγαζί που έχει σύνθημά του το “bake the world a better place”.

Το Smak ήρθε για να σβήσει το πεϊνιρλί από τον κατάλογο των junk food

Μια παρέα νέων με καταγωγή από τη Δράμα προσφέρουν δική τους φρέσκια ζύμη αργής ωρίμανσης που ψήνεται μπροστά μας σε καυτή πέτρα για να την καταναλώσουμε ζεστή με αλμυρή αλλά και με γλυκιά γέμιση.
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.