Categories: STREET FOOD

Str.Eaters: Μπήκαμε στο πρώτο food court της Αθήνας λίγο πριν ανοίξει στην Πλατεία Καρύτση

Κάντε εικόνα ένα φεστιβάλ φαγητού, μια γιορτή με προτάσεις που καλύπτουν όλα τα γευστικά γούστα. Περίπτερα φαγητού, κόσμος καθισμένος σε stools και σε κάθε πιθανή κατασκευή, αλλά κυρίως, σκεφτείτε πως έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε ένα γεύμα με πολλά και διαφορετικά πιάτα.

Φυσικά δεν χρειάζεται να μείνετε σε μια θέση αφού πάντα μπορείτε να πάρετε το φαγητό σας στο χέρι. Σε αυτό το φεστιβάλ φαγητού ή ακόμα, σε αυτόν τον όροφο γεύσης ενός mall δεν πρόκειται να δώσετε μια περιούσια για να χορτάσετε.

Στην πλατεία Καρύτση δημιουργήθηκε ένας σταθμός φαγητού που δεν έχει υπάρξει ξανά στην πόλη.

Φαίνεται ότι στην πλατεία Καρύτση θα γίνει της Νέας Υόρκης. Η νέα γευστική άφιξη της Αθήνας συνδυάζει δύο τάσεις: αυτή των food courts και εκείνη του προσεγμένου street food ενώ παράλληλα δίνει και πάλι ζωή σε μια γραφική πλατεία της πόλης, σε ένα σημείο που αν και βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου, σε κάνει να νιώθεις πως απέχει αρκετά από αυτό.

Το χαλαρό gastro spot ακούει στο όνομα Str.Eaters, έχει ζωντανά χρώματα, τους ξύλινους πάγκους, μαξιλάρες σε σκαλιά ενώ το μότο του αναγράφεται στην είσοδό του. Όταν είσαι streeter αναλαμβάνεις ουσιαστικά τον ρόλο του γκουρού σε κάθε πτυχή της ζωής, πρόθυμος να διδάξεις, όπως και να διδαχθείς. Ακόμα, είσαι ρυθμιστής προβλημάτων, μικρών και μεγάλων, επειδή μπορείς. Το επιβεβαιώνει και το λήμμα του urban dioctionary άλλωστε.

Ακούει στο όνομα Str.Eaters…

…και είναι το πρώτο μαγαζί της Αθήνας που θα έχει όχι ένα, όχι δύο,

αλλά οχτώ διαφορετικά food stations.

Προσφέρει από σαλάτες και χυμούς…

μέχρι συνταγές επικεντρωμένες στα αυγά, στις πατάτες, στο ψάρι, στο κοτόπουλο, στα χειροποίητα ζυμαρικά.

Κάνοντας λοιπόν ένα λογοπαίγνιο που προσδιορίζει τον ρόλο του, σε τι στοχεύει να αποδειχθεί γκουρού το Str.Eaters της Πλατείας Καρύτση;

Προφανώς στο ποιοτικό, γρήγορο φαγητό. Και με ποιο τρόπο θα γίνει ρυθμιστής προβλημάτων και στη συγκεκριμένη περίπτωση, της πείνας μας; Διαθέτοντας οχτώ food stations, τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο, με διαφορετικές προτάσεις «γεύσης του δρόμου» που δημιουργούν μια νέα εμπειρία φαγητού, ποτού και ψυχαγωγίας, μια εμπειρία που κάνει για πρώτη φορά την εμφάνιση της στην Αθήνα.

Οι επιλογές που έχει ετοιμάσει ο σεφ Μιχάλης Γιαννόπουλος καλύπτουν όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και όλες τις προτιμήσεις. Πρώτος σταθμός είναι οι φρέσκοι χυμοί και ακολουθεί το “Go veggie” με ενδιαφέρουσες χορτοφαγικές προτάσεις, ποικιλία από χορταστικές σαλάτες, προτάσεις όπως ο γύρος μανιταριών και το falafel. Η γευστική βόλτα συνεχίζεται στο “Heggllo” με ευρωπαϊκές egg-friendly συνταγές, ενώ ακολουθούν τα stations αφιερωμένα σε βασικά υλικά, όπως το “Crazy Loop” στο οποίο βρίσκεις πειραγμένες συνταγές με πρωταγωνιστή το κοτόπουλο και την πάπια, το “Smashed Potatoes” που σερβίρει πατάτες σε διάφορες μορφές (πολύ ιδιαίτερες είναι αυτές με το λάδι τρούφας και την παρμεζάνα) και το αβανταδόρικο “Flour Power” με φρέσκα ζυμαρικά που στεγνώνουν μπροστά σας και συνταγές όπως η μακαρονάδα με bluecheese και μανιτάρια.

Και σαλάτα με κινόα έχει…

…και bao buns με γαρίδα.

Burger με φιλέτο σολομού

Ένα πολύ νόστιμο cheeseburger

Chichen nuggets, κόλαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσοι προτιμούν τις θαλασσινές συνταγές, bao buns με γαρίδα, fish and chips με μπακαλιάρο και hawaiin poke θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν από το stand “My Fish Fishing” ανάμεσα σε σκανδιναβικές αλλά και ασιατικές προτάσεις, ενώ στο “We Meat Again” το σπιτικό corned beef και το κλασικό αμερικάνικο cheeseburger σε πολύ νόστιμη εκτέλεση. Ό,τι κι αν επιλέξετε, θα δείτε την παραγγελιά σας να τσουλάει κυριολεκτικά μέχρι το ταμείο με τη βοήθεια ενός ιμάντα.

Στο κέντρο του χώρου θα φτιάχνονται τα cocktails που έχει επιμεληθεί ο Άρης Χατζηαντωνίου συμπληρώνοντας τα food stations, στο ίδιο σημείο θα σερβίρονται μπύρες και ποτά. Απέναντι από αυτή τη μπάρα θα συναντήσετε το wine corner και μια συλλογή κρασιών με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, ετικέτες που προσφέρονται σε ποτήρι αλλά και μπουκάλι και ταιριάζουν με τις γεύσεις του Str.Eaters. Δίπλα στο σημείο που είναι αφιερωμένο κρασιών θα βρείτε και το επιδόρπιο της αρεσκείας σας που θα ολοκληρώσει το γεύμα σας. 

Πατάτες με λάδι τρούφας και παρμεζάνα

Τσιπς γλυκοπατάτες παρέα με μια τορτίγια κοτόπουλο

Χειροποίητα μακαρόνια με bluecheese και μανιτάρια…

…και με σολομό

Hawaiin poke

Πρόκειται λοιπόν για ένα πρωτοποριακό concept,  για έναν χώρο που όμοιό του δεν έχουμε ξανασυναντήσει στο κέντρο της Αθήνας, εμπνευσμένο από τα food halls της Νέας Υόρκης, αλλά και της Λυών. «Με την είσοδο στο The Str.Eaters γίνεσαι μέλος μιας μεγάλης παρέας και ξεκινάς ένα ταξίδι μέσα από τις εικόνες και τη μουσική αλλά κυρίως μέσα από τις γεύσεις που παντρεύουν Ασία, Αμερική, Μεξικό, Ιταλία, Γαλλία και φυσικά Ελλάδα». Καθώς η ομάδα του Str.Eaters και ο ιδιοκτήτης του, Χρήστος Σαλαμόζης. αγαπούν τα street vibes, «οι πιο χαρούμενοι ρυθμοί των δρόμων της πόλης και η πιο δημιουργική πλευρά των ανθρώπων της, θα βρουν τον χώρο έκφρασής τους στο The Str.Eaters», όπως εξηγούν.

Στο Str. Eaters μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα που θα επιλέξετε από τα 8 διαφορετικά food courts σε ένα τραπέζι με θέα έναν δρόμο της Πράγας…

… σε βαρέλια και ξύλινους πάγκους,

ακόμα και στα σκαλιά που οδηγούν στον χώρο πολλαπλών χρήσεων κάτω από το food hall.

Πώς; Στον όροφο κάτω από το food hall του Str.Eaters έχει δημιουργηθεί ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων που θα φιλοξενεί εκδηλώσεις, parties, παρουσιάσεις, αγορές δρόμου, εκθέσεις, παραστάσεις, επιδείξεις μόδας νέων σχεδιαστών και μουσικά events.

The Str.Eaters: Πλατεία Καρύτση 7 (είσοδος και από την πλατεία και από την οδό Καρύτση).
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.