ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Sideways: Το νέο wine bar της πόλης σε ταξιδεύει στην Ιταλία

Όνομα εμπνευσμένο από την ταινία του Αλεξάντερ Πέιν, ποιήματα στην μπάρα, 80 ετικέτες κρασιού και μεγάλη ποικιλία σε μπρουσκέτες σε μια όμορφη vineria στις παρυφές της Πλάκας.
Φωτογραφίες: Κατερίνα Σαμαρτζή / FOSPHOTOS
38DSC_0209

Το wine bar Sideways άνοιξε αρχές καλοκαιριού, μέσα στον πυρετό του δημοψηφίσματος και των capital controls για να ποτίσει τις νύχτες μας με καλό, ελληνικό κρασί. Τους πρώτους μήνες το ανακάλυψαν οι τουρίστες, βρίσκεται άλλωστε σε πέρασμα αφού είναι στα όρια Συντάγματος και Πλάκας, αν και δεν θυμίζει τίποτα από τα φολκλόρ, κακόγουστα μαγαζιά που προσπαθούν να ψαρέψουν τους ξένους με ενοχλητικούς κράχτες. Αντιθέτως, το Sideways είναι ένας κομψός χώρος που κατάφερε να συστήσει περίπου 80 ελληνικές ετικέτες και να διαφημίσει το ντόπιο κρασί με τον καλύτερο τρόπο. Με τον ερχομό του Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι των γύρω γραφείων το ανακάλυψαν και έρχονται στο διάλειμμα τους ή μετά τη δουλειά για να πιουν και να τσιμπήσουν κάτι συνοδεύοντας το κρασί τους. Το έχουν ανακαλύψει και οι μαθητές της σχολής Χιλλ που μετά το σχόλασμα περνούν από εκεί και ζητούν χυμούς, μου λέει γελώντας ο Δημήτρης Χαραλάς που επιμελείται τον χώρο και είναι ο ίδιος άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το Rosebud από το 2000.

Ο Δημήτρης Χαραλάς του Sideways

Ο Δημήτρης Χαραλάς του Sideways

38DSC_0152

Το μόνο κοινό βέβαια με το μπαρ της Σκουφά είναι η σινεφίλ αναφορά καθώς το Sideways έχει εμπνευστεί την ονομασία του από την ομώνυμη ταινία του Alexander Payne που ακολουθεί δύο φίλους στο ιδιαίτερο ταξίδι τους στους αμπελώνες της Καλιφόρνια. Ο Δημήτρης πάντως κάθε χρόνο επισκέπτεται κάθε χρόνο την μεσαιωνική πόλη Σπέλλο και έχει επηρεαστεί από την αισθητική της ιταλικής επαρχίας και από τη αγάπη των Ιταλών για το κρασί. Έτσι προέκυψε η επιθυμία να δημιουργήσει μια vineria στην Αθήνα.

38DSC_0132
38DSC_0120

To Sideways προσφέρει μόνο κρασί και μπρουσκέτες, αλλαντικά, τυριά, σπιτικές πίτες και από καφέ μόνο εσπρέσο. Καθώς πίνω ένα ποτήρι Κτήμα Μουσών Χρυσόλιθος, ισορροπημένο blend Chardonnay και Μαλαγουζιάς, δοκιμάζω μια δροσερή μπρουσκέτα με πέστο φασκόμηλο, αγγούρι και δυόσμο και μια γευστικότατη θαλασσινή με γαύρο μαρινάτο και κρίταμο. Έρχεται κι ένα πλατό τυριών και αλλαντικών για συνοδεύσει άψογα το κρασί και τη κουβεντούλα. Αφού περνάω στο δεύτερο ποτήρι χαζεύω τους εγκλωβισμένους φελλούς στην μπάρα αλλά πιο πολύ τα λογοτεχνικά αποσπάσματα ή αποφθέγματα που σχετίζονται με το κρασί και κοσμούν επίσης την μπάρα. Μεταξύ άλλων διαβάζω “Wine enters through the mouth, love the eyes, I raise the glass to my mouth, I look at you I sigh” W.B. Yeats.

Sideways wine bar, Υπερείδου 1, τηλ. 210 3249100

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.