Categories: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

To Schweinchen Dick μαγειρεύει σούπες πάνω στο…Γκάζι.

To Schweinchen Dick, αυτό το γερμανικό τροφαντό γουρουνάκι που θυσιάστηκε για χάρη μας στο Γκάζι και παρασκευάζει με την καλή του την καρδιά τα καλύτερα λουκάνικα της πόλης, το γνωρίζουμε, πλέον, όλοι. Η σπιρτάδα των γερμανικών μπαχαρικών και η καλοαναθρεμμένη σάρκα του στις γερμανικές φάρμες και κοιλάδες έδωσε έναν άλλο αέρα σε αυτό που εμείς οι έλληνες νομίζαμε σαν βρώμικο hotdog.

Αυτό που, ίσως, ακόμη δεν ξέρουμε είναι πως αυτό το ξενύχτικο γουρουνάκι μας επιφυλάσσει μία επιπλέον έκπληξη. Πάμε να δούμε τι σκεφτόμαστε συνήθως εμείς οι Έλληνες όταν ακούμε σούπα. Την ψαρόσουπα της μαμάς που ποτέ δεν τρώγαμε ως παιδιά και έπρεπε να μας τάξουν παιχνίδι για να βάλουμε δυο κουταλιές στο στόμα μας, την κρεατόσουπα της θείας όταν μας άφηναν εκεί οι γονείς μας κάποιο βράδυ που είχαν κοπή πίτας στη δουλειά, τη χορτόσουπα της γιαγιάς στο χωριό που ήταν λίγο σκληρή για το παιδικό μας στομάχι και άλλα τέτοια του είδους.

Στο Schweinchen Dick, οι τραυματικές…σουποεμπειρίες έρχονται να βρουν τη θεραπεία τους. Η σούπα, εκτός από χορταστική και γλυκιά για το στομάχι, μπορεί πλέον να θεωρηθεί γευστική εμπειρία που θα τη συζητάμε την επόμενη μέρα σε όσους κατέληξαν μετά το ξενύχτι να τρώνε σουβλάκια. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε υλικά που έλιωσαν μέσα σε καυτό νερό για χάρη σας και η ουσία τους αναδίδει τα καλύτερα αρώματα.

Απολαύστε μια γαλλική κρεμμυδόσουπα με λιωμένο τυρί πάνω σε ψωμάκι ή, αν είστε των πιο κρουστών γεύσεων, croutons. Μια λεπτή, κομψή γεύση που θα βγάλει από μέσα σας το γάλλο πρέσβη σε ταξίδι. Είστε των πιο πρωτόγονων γεύσεων και θέλετε και την κόκκινη πρωτεΐνη στο πιάτο σας; Διαλέξτε μια ουγγαρέζικη σούπα με μοσχάρι και λαχανικά. Πάμε λίγο πιο βόρεια για πιο ιδιαίτερες γεύσεις; Σούπα από τις δανέζικες πόλεις και χωριά με καρότα, πορτοκάλι, ginger και καραμελωμένα μήλα. Εδώ, κάνετε ανοιχτά τη δήλωσή σας πως τρώγοντας μετά το ξενύχτι δε σημαίνει ρίχνω τον πήχη των γευστικών μου καλύκων.

Μπορείτε, επίσης, να βυθιστείτε στη βελούδινη υφή μανιταριών portobello και champignon, βιώνοντας μία άκρως θερμή και αισθησιακή εμπειρία. Τέλος, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη βελουτέ σούπα γλυκιάς κολοκύθας με καραμελωμένα κάστανα και κρατείστε κοντά σας τη χριστουγεννιάτικη αίσθηση για όσο καιρό εσείς θέλετε.

Μπορεί να μην έχετε μόλις βγει από κάποιο βερολινέζικο industrial πάρτι αλλά οι γεύσεις του Schweinchen Dick θα σας κάνουν να το πιστέψετε. Με κρύο ή ζέστη, οι σούπες του θα μαλακώσουν το στομάχι και την καρδιά σας. Ευφρανθείτε!

Schweinchen Dick, Ιάκχου 9-11, Γκάζι

 

Αριάννα Χατζηγαλανού

Share
Published by
Αριάννα Χατζηγαλανού