• Μένω στη Δροσιά που είναι η πρωτεύουσα των πεϊνερλί το οποίο και προτιμώ όταν πρόκειται για γρήγορο φαγητό. Το καλύτερο πεϊνερλί το φτιάχνει ο “Θέμης” (25ης Μαρτίου 25, 2106229409) και είναι πραγματικά εξαιρετικό.
  • Για σουβλάκι το αγαπημένο μου στέκι επειδή είμαι πάρα πολύ παραδοσιακός είναι το “Πέτρινο” (Βασιλέως Γεωργίου 8, 2108049829) στην Πεντέλη. Το απλό σουβλάκι είναι αυτό που διαλέγω συνήθως.
  • Για πίτσα προτιμώ τη “Margherita Pizza Artigianale” (Λεωφόρος Κηφισίας 363, 2114081132) στη Νέα Ερυθραία. Τα παιδιά που έχουν την πιτσαρία δουλεύουν με πολύ ωραία υλικά και πολύ καλό αλέυρι. Κάνουν πολύ πετυχημένα τη λεπτή ιταλική πίτσα που είναι η αγαπημένη μου.
  • Αν και πλέον δεν υπάρχουν μαγαζιά να προσφέρουν τα παραδοσιακά φαγητά που τρώγαμε κάποτε, θα ξεχωρίσω το “Αρχοντικό” (Λεωφ. Κηφισίας 70 & Πάρνωνος, 2106120808) στο Μαρούσι.
  • Όσον αφορά στη μοντέρνα κουζίνα μου αρέσει το “Μοno” (Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ, 2103226711) στη Μητρόπολη. Δεν έχω ξεχωρίσει κάποιο πιάτο γιατί τα παιδιά κάνουν σε όλα πολύ καλή δουλειά.
  • Για έθνικ πιάτα το αγαπημένο μου είναι το “Nobu” (Ξενοδοχείο Astir Palace, Απόλλωνος 40, 2108960510). Αγαπημένο μου πιάτο είναι ένα μοναδικό χιλιανό λαβράκι με σάλτσα πράσινης πιπεριάς και αβοκάντο.
  • Για γλυκό συνιστώ ανεπιφύλακτα τη “Δέσποινα” για το υπέροχο μιλφέιγ της, αλλά και τη “Μέλισσα” (Eθνάρχου Mακαρίου 43, Περιστερι, 21 0575 9684) για τα τέλεια σοκολατάκια της και γενικά για τα γλυκά με σοκολάτα που προσφέρει.

* Ο Άρης Τσανακλίδης είναι σεφ στο Kuzina (Αδριανού 9,Θησείο, 2103240133).

Ελένη Κυριακίδου

Share
Published by
Ελένη Κυριακίδου