_MG_9927-2
  • Αγαπημένο μέρος στην Αθήνα για φαγητό είναι το Aleria (Μεγάλου Αλεξάνδου 57, 2105222633) και τα πιάτα του Ξενάκη. Παίζει πολύ καλά με την πρώτη ύλη- χρησιμοποιεί απλά υλικά και ξέρει να τα δουλεύει σωστά ώστε να σου χαρίσουν το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Μ΄αρέσουν πολύ οι ισορροπημένες σαλάτες του και φτιάχνει και πολύ ωραία γλυκά για μάγειρας.
  • Για κρέας, θα πάω στη Γλυφάδα στο Μοουυ (Φοίβης 17, Γλυφάδα). Πάντα το κρέας εδώ έχει το σωστό ψήσιμο. Αν το θες well-done, θα είναι όντως well-done, αν πάλι το θες rare, στο φέρνει rare και αυτό είναι το πιο σημαντικό στο κρέας.
  • Η Μονεμβασιά στην Κηφισιά (Ιλισίων 13, 2106253644 – 2106253629) είναι ιδανική για ψάρι. Πέρα από το ότι μαγειρεύει η μητέρα μου βέβαια, είναι πολύ καλή ψαροταβέρνα. Μ’ αρέσει πολύ να τρώω καραβιδόψιχα, καλαμαράκια, χταπόδι, αλλά και γλώσσα τηγανητή.
  • Για ελληνικό παραδοσιακό φαγητό, πηγαίνω τον Βασίλη πάλι στην Κηφισιά (Λ. Κηφισίας 284, 2108082941). Έχει κλασσικά πράγματα, αλλά περιποιημένα. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο στις γεύσεις του. Παίρνεις για παράδειγμα μια μπριζόλα και είναι απλά αυτό- ούτε την πειράζουν τα υλικά ούτε κάνουν κάτι περίπλοκο.
  • Από έθνικ κουζίνα, προτιμώ το Kiku (Δημοκρίτου 12,Κολωνάκι, 2103647033) για γιαπωνέζικες συνταγές. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο που τρώω εκεί, βέβαια, γιατί ξέρω ότι ο Δαμαλάς θα με περιποιηθεί- όταν είσαι σεφ και πηγαίνεις στο μαγαζί ενός φίλου σεφ, τρως καλύτερα η αλήθεια είναι.
  • Ένα μοντέρνο μαγαζί που μ’ αρέσει με σύγχρονη κουζίνα είναι το Balthazar (Τσόχα 27 & Βουρνάζου, 2106441215), με τον Δημήτρη Κοντόπουλο στις επιλογές. Εκεί μπορούμε να φάμε καβούρι, αβοκάντο συνδυασμένο σε μια εξαιρετική σαλάτα, αλλά και πολύ νόστιμο μοσχάρι.
  • Όχι επειδή δουλεύω εκεί, αλλά επειδή ξέρω πώς τις φτιάχνουν, οι πίτσες στο Gaspar είναι αντικειμενικά πολύ καλές (Δημ. Βασιλείου & Λυκούργου, 2106775011). Διαλέγω συνήθως κάτι διαίτης , όπως πίτσα με mozzarella, ντομάτα και προσούτο. Με τρία απλά υλικά σώζεις το άρωμα και έχεις όλες τις γεύσεις μαζεμένες.
  • Για σουβλάκι πηγαίνω πάντα στον Πλούταρχο στη Νέα Ερυθραία (Λ. Ελ. Βενιζέλου 131, 2152152540). Έχει πολύ ωραία τυλιχτά και είναι η σωτηρία μου τα βράδια μετά από ξενύχτια.
  • Το καλύτερο σουβλάκι κοτόπουλο ειδικά, όμως, το έχει μια καντίνα, επίσης στη Νέα Ερυθραία που, όμως, δεν ξέρω πως λέγεται αλλά σίγουρα είναι το αγαπημένο μου σημείο για street food.
  • Και μετά το φαγητό, έρχεται το γλυκό και προφανώς προτείνω το Ivoire στο Χαλάνδρι (Παπανικολή 56-58, 2106748447) για macaron, τρούφες, παγωτά και πολλά γλυκά.

Ο Διονύσης Αλέρτας είναι ιδιοκτήτης του Ivoire, ενώ επιμελείται τη λίστα γλυκών στο Gaspar.

_MG_0007
_MG_0040
_MG_0057
_MG_9820
_MG_9855