Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaSPIRITS

Το τέλειο ποτό θέλει και το perfect serve του

Μιλήσαμε με τρεις κορυφαίους Αθηναίους bartenders για τη νέα τάση του σερβιρίσματος των ποτών που απαιτεί προσήλωση στην παραμικρή λεπτομέρεια και απογειώνει την απόλαυση.

Τι κάνει ένα ποτό τέλειο; Ποιες παράμετροι επηρεάζουν την γεύση του, αλλά και την όψη του, την υφή του, το άρωμά του; Πως θα επιτύχουμε ένα ανώτερο αποτέλεσμα ακόμα και αν μιλάμε για ένα “απλό” ποτό με πάγο, για ένα συνηθισμένο long drink (για παράδειγμα ένα -φαινομενικά απλό- gin tonic) ή για ένα κλασικό (ή και μεταμοντέρνο) cocktail. Τι είναι αυτό που θα κάνει όλες τις παραπάνω εκδοχές ποτών να ξεχωρίσουν από την μέση γραμμή των ποτών που σερβίρονται στα χιλιάδες μπαρ του πλανήτη και να αποκτήσουν μια fine drinking ούγια; Τι ρόλο παίζει το σχήμα και η θερμοκρασία του πάγου, το ποτήρι, η οξύτητα των διαφορετικών εσπεριδοειδών, η ποιότητα των συνοδευτικών αναψυκτικών, ο τρόπος ανάδευσης, το γαρνίρισμα και ο κατάλογος είναι μακρύς ακόμα. 

Με αφορμή την θεματική («Perfect Serves»: Straight, Mixed ή Cocktail) του φετινού Athens Fine Drinking by World Class (του μοναδικού θεσμού μύησης στη φιλοσοφία και κουλτούρα του ποιοτικού ποτού που θα γίνει στο Παλαιό και Μικρό Χρηματιστήριο και θα συνεχιστεί σε 32 μπαρ του αθηναϊκού κέντρου), ρωτήσαμε τρεις κορυφαίους Αθηναίους bartenders για τα συστατικά εκείνα που οδηγούν με ακρίβεια στην παρασκευή του τέλειου ποτού και δημιουργούν την απόλυτη fine drinking εμπειρία απόλαυσης .

Μανόλης Λυκιαρδόπουλος

Ποιό είναι τελικά το perfect straight ποτό; O Mario Basso, bartender και συνιδιοκτήτης του Barreldier λέει ότι: «Το perfect straight είναι ένα ποτό που είτε το αναμειγνύεις με πάγο, είτε το σερβίρεις χωρίς πάγο -είτε είναι χτυπημένο στο shaker είτε είναι αναδευμένο. Δεν έχει σχέση μόνο με το σκέτο ποτό. Το τελετουργικό έχει να κάνει με τον τρόπο παρασκευής: αν έχω παγώσει το mixing glass και το shaker, αν ο πάγος μου είναι στην σωστή θερμοκρασία, αν το decor είναι εξεζητημένο, αν το ποτήρι που θα σερβίρω το ποτό -με πάγο ή χωρίς- είναι επίσης παγωμένο». Στα παραπάνω, έρχεται να προσθέσει ο Μανόλης Λυκιαρδόπουλος (bartender, συνιδιοκτήτης του Odori και νικητής του ελληνικού World Class το 2015) ότι «προσφέροντας ένα perfect straight ποτό, καλούμε τον καταναλωτή να δοκιμάσει premium ποτά, με έναν διαφορετικό τρόπο, ώστε να τα εκτιμήσει και να τα αγαπήσει καλύτερα και να μπει σιγά-σιγά στο νόημα του fine drinking»

Η δεύτερη εκδοχή του perfect serve ποτού είναι το perfect mixed drink. «Το perfect mixed drink έχει να κάνει με το αν χρησιμοποιείς φρέσκα υλικά, φρέσκους χυμούς φρούτων (λεμόνι, πορτοκάλι κ.ά.), σε τι κατάσταση βρίσκεται το ποτήρι, τι χτύπημα ή ανάδευση κάνει ο bartender. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με εκείνον που το φτιάχνει, πόσο ικανός είναι και πόσο ξέρει να διαχειρίζεται τα εργαλεία και τα υλικά που έχει στα χέρια του.» λέει ο Mario Basso.

Mario Basso

 

Και φτάνουμε στην τρίτη-και πιο περίπλοκη- εκδοχή του perfect serve, στο perfect serve cocktail. Το cocktail που δεν είναι απλά μια ανάμιξη υλικών, αλλά ένας συνδυασμός πολλών παραγόντων και προσήλωσης σε κάθε παραμικρή λεπτομέρεια για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα – σκεφτείτε για παράδειγμα έναν υψηλού επιπέδου σεφ σε ένα fine dining εστιατόριο και το πως στήνει ένα από τα πιάτα του. Το perfect cocktail για τον Αλέξη Σιμωνίδη (bartender του Clumsies και νικητής του ελληνικού World Class το 2016), είναι το πως ένα κλασικό cocktail χωρίς να του πειράζεις πάρα πολλά πράγματα, παραμένει διαχρονικό και πολύ καλό γευστικά, με την δέουσα προσοχή στα υλικά και την τεχνική. «Το δικό μου perfect cocktail είναι εκείνο που δεν σηκώνει συζήτηση για τίποτα -ούτε για το ποτήρι και την θερμοκρασία, ούτε για την γεύση του και το decor. Αυτό είναι το τέλειο ποτό για εμένα!», σημειώνει ο Mario Basso, ενώ το πορτρέτο συμπληρώνει ο Μανόλης Λυκιαρδόπουλος: «Το perfect cocktail είναι ένα άρτιο και τέλεια εκτελεσμένο cocktail με δυνατό χαρακτήρα και μοναδικότητα.»

Αλέξης Σιμωνίδης

Από 18 έως 21 Μαΐου, στο Παλαιό Χρηματιστήριο, το Athens Fine Drinking by World Class, ο μοναδικός θεσμός μύησης στη φιλοσοφία και κουλτούρα του ποιοτικού ποτού, παρουσιάζει το εντυπωσιακότερο pop-up bar, φιλοξενώντας 32 κορυφαία bars της Αθήνας και τις δημιουργικές fine drinking προτάσεις τους μέσα από τα «Perfect Serves»: Straight, Mixed ή Cocktail. Τρεις μοναδικοί τρόποι σερβιρίσματος των premium spirits, που ενισχύουν την εμπειρία, δίνουν έμφαση στη λεπτομέρεια, αναδεικνύουν τις γεύσεις, εντυπωσιάζουν καινοτομώντας, αλλά και ξαφνιάζουν και με την απλότητά τους. 

Τα «Perfect Serves» είναι το «αποτύπωμα» που αφήνει το φετινό Athens Fine Drinking by World Class προσκαλώντας σας σε μια μοναδική γευστική εμπειρία στο κέντρο της Αθήνας.

Get Served και μυηθείτε στην τέχνη του Fine Drinking για να ανακαλύψετε τα δικά σας «Perfect Serves».  

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το: http://www.athensfinedrinking.gr ή κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή Cliomuse app bit.ly/cliomuse και αναζητήστε την διαδρομή Αthens Fine Drinking. 

#AthensFineDrinking  #GetServed  #WorldClassGreece  #DrinkResponsibly 

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.