Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
ΓΕΥΣΗ

Όλα τα «Μυστικά» για να Κάνετε Καθαρή Δευτέρα στην Αθήνα

Πού να πάτε αν έχετε όρεξη να βολτάρετε; Πού να ψωνίσετε τα καλύτερα αν θα κάνετε τραπέζι; Που να τα βρείτε όλα έτοιμα τρώγωντας έξω αν ξυπνήσετε με χανγκόβερ από τα αποκριάτικα πάρτι της Κυριακής; Η Ζωή Παρασίδη έχει απαντήσεις και tips.

Συνταγές για Ταραμοσαλάτα: Και οι 7 ήταν Υπέροχες

Η δημοσιογραφική ομάδα της Popaganda σας προτείνει επτά συνταγές ταραμοσαλάτας έτσι όπως τις έγραψαν αγαπημένοι Έλληνες μάγειρες και τις απογειώσαμε απολαμβάνοντάς τες παρέα με το ενδεδειγμένο γευσιγνωστικά τσίπουρο.

La Bella Napoli: Ένας Μιλανέζος φτιάχνει την πιο αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα στον (Νέο) Κόσμο

Ο Μάρκο Τζεναμπόνι, έχοντας κολλήσει ένσημα στην υψηλή γαστρονομία και τη μοριακή κουζίνα, φτιάχνει ως «ερωτικός μετανάστης» την καλύτερη πίτσα της Αθήνας που δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα.

Πλέον μπορούμε να δίνουμε ραντεβού για φαγητό και στα μουσεία της Αθήνας

Δεν χρειάζεται να είστε επισκέπτες στην Αθήνα για να απολαύσετε τη νόστιμη πλευρά των μουσείων της και φυσικά, δεν απαιτείται εισιτήριο για την είσοδο σας σε αυτά.

Τσικνοπέμπτη: Ακόμα κι οι Ψήστες της Συμφοράς έχουν το Δεκαράκι τους

Το Saga Μιας Τσικνοπέμπτης και το Μενού της, κάπου - κάποτε στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας

Στο Sorbal θα βρείτε την πιο ωραία μπάρα του Γαλατσίου

Ένας μίνιμαλ, χώρος με καθαρές γραμμές, ποιοτικούς καφέδες, νόστιμα σάντουιτς και δροσερά κοκτέιλ, περιμένει να τον ανακαλύψετε, λίγα μόλις μέτρα από το Άλσος Βεΐκου.

Το Henhouse βρίσκεται στον Χολαργό, αλλά οι γεύσεις του σε μεταφέρουν στον αμερικάνικο νότο

Τα ζουμερά μπέργκερ, οι τραγανές πατάτες και το μεξικάνικο comfort food βρήκαν το σπίτι τους λίγο πιο βόρεια από το κέντρο.

Στο 48×17 Cycles δεν βρίσκουμε πλέον μόνο τους ποδηλάτες της Αθήνας, αλλά και τα πιο «ελληνικά» tacos

Όσοι ασχολούνται με την αστική ποδηλασία, το ξέρουν ήδη. Πλέον αποτελεί το νέο hip στέκι της πόλης με νόστιμο και πρωτότυπο street food, ελληνικά κρασιά και βραδιές βινυλίου ακόμα και για όσους δεν γνωρίζουν πολλά από πετάλι.

Huaca Nikkei Resto Bar: Ιαπωνία και Περού συναντιούνται στο Μετς

Είναι μικρό, ζεστό κι αφιερωμένο σε μια κουζίνα με ενδιαφέρουσα ιστορία, ο νέος προορισμός για όσους αγαπούν το φαγητό στη μπάρα και τις fusion γεύσεις που συνδυάζονται άψογα με cocktails.

Bushmills Irish Whiskey: Το γνωρίσαμε στο #DiscoverDifferent πάρτι της Popaganda και δεν μπορούμε να το αποχωριστούμε

Έρχεται από το βορειότερο τμήμα της Βόρειας Ιρλανδίας, γεμίζει τα ποτήρια μας, είναι το νέο μας αγαπημένο ουίσκι.

Lost Athens: Ένα ανατρεπτικό εστιατόριο, ένας ακόμα λόγος για να βρεθείτε στην Αρχελάου

Είναι αφιερωμένο στην αναζήτηση κι ανάδειξη της ποιοτικής ελληνικής μπύρας, το μενού του χωρίζεται σε πιάτα «με το χέρι»/ «με κουτάλι»/ «με πιρούνι και μαχαίρι», συνιστά το τελευταίο πιο ενδιαφέρον πείραμα της γαστρονομικής Αθήνας.

Αυτό το burger θα το βρείτε στο Yechef, το έχει φτιάξει ο Hλίας Σκουλάς και μάλλον πρέπει να το δοκιμάσετε

Ο πάντα πληθωρικός σεφ μας ταξιδεύει στον κόσμο με street food συνταγές. Ανοίγοντας μπλε τορτίγιες μπροστά μας, φλερτάροντας με το τούρκικο «φαγητό δρομου», φτιάχνοντας το δικό του λουκάνικο και το πιο τραγανό τηγανητό κοτόπουλο στην πόλη.

11 Νόστιμες Αφίξεις για τον Φετινό Χειμώνα στην Αθήνα

Από comfort ιταλική μέχρι κλασική γαλλική κουζίνα κι από υψηλή γαστρονομία που στο rooftop ενός ξενοδοχείου μέχρι την street food εκδοχή της, αυτά είναι τα νέα μέρη που σηκώνουν συζήτηση στην αυγή του 2020. Της Ζωής Παρασίδη.

Steve’s: Πίσω από την πόρτα ενός πρώην συνεργείου στον Κεραμεικό κρύβεται ένα νέο νόστιμο μυστικό

Το Steve's θέλει να μοιάζει με food market σε κήπο της Νέας Υόρκης, οι συνταγές είναι εμπνευσμένες από την ιταλική κουζίνα των μεταναστών, είναι ένα hidden alley restaurant που σερβίρει πίτσα, τηγανιτά ραβιόλι, ένα mac ‘n’ cheese σε vegan εκδοχή.

Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Άνετον μόλις βρήκε το νέο της σπίτι στο κέντρο της Αθήνας

Το εστιατόριο που οδηγούσε πολλούς μέχρι το Μαρούσι μετακόμισε στην καρδιά του κέντρου αλλά μένει πιστό στην εποχικότητα, στα comfort πιατά που το ανέδειξαν, στην ιδιαίτερη αισθητική του και την χαλαρότητα.

Το Φαγοπότι, αυτό που λέμε κλασική ταβέρνα

Στην ταβέρνα της Νέας Σμύρνης από την οποία έχει περάσει όλη η Αθήνα τα τελευταία 35 χρόνια, θα απολαύσετε νόστιμα κρεατικά μαγειρεμένα σε σιφνιώτικες πήλινες γάστρες, όσο χαζεύετε το εντυπωσιακό κελάρι της.

Στο Dimitris Economides φτιάχνουν καθημερινά καλαίσθητα γλυκά «αρχιτεκτονήματα»

Ο Δημήτρης Οικονομίδης, ο "pastritect" του Νέου Ψυχικού μιλάει με πάθος για την εμμονή του με την πρώτη ύλη και το κόνσεπτ που επανεφηύρε τον χώρο του ζαχαροπλαστείου εντυπωσιάζοντας επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

Πού τρώμε αυτούς τους λαχανοντολμάδες; Στη Ζωοδόχο Πηγή, στα Καμίνια, εκεί από το 1944.

Δύο αδέρφια συνεχίζουν την παράδοση της οικογένειάς τους σ' ένα μαγαζί συνώνυμο με το παρελθόν της περιοχής, πιστοί σε συνταγές που κληρονόμησαν από τη γιαγιά τους βάζοντας όμως και δικές τους πεντανόστιμες πινελιές.

Στο LOT51 το brunch αποκτά άλλη έννοια

Εκεί όπου συναντιώνται η Παπαδιαμαντοπούλου και η Μιχαλακοπούλου, υπάρχει ένα μαγαζί που θυμίζει τόπο συνάντησης για σέρφερς σερβίρει ένα από τα καλύτερα brunch (και όχι μόνο) της πόλης.

45 Λεπτά Πριν ο Σωτήρης Κοντιζάς Σερβίρει το Πρώτο Πιάτο στο Proveleggioς

Ο Παναγιώτης Μένεγος κι ο Ανδρέας Σιμόπουλος ήταν εκεί.

Valteziana: Η Νέα, Ωραία και Φθηνή Πίτσα της Αθήνας

Μανουέλ Καπούρσο και Γεωργία Στρατάκη γνωρίστηκαν μέσω της φωτογραφίας. Τελικά, αφοσιώθηκαν στην τέχνη της ιταλικής πίτσας, ανοίγοντας στα Εξάρχεια ένας μαγαζί που πραγματικά έχει κάτι να πει, τόσο με την αισθητική όσο και με τις γεύσεις του.

Πριν 10 χρόνια βρεθήκαμε στο παλιότερο αποστακτήριο του κόσμου! Και δείτε τι μας έτυχε φέτος…

Στο χωριό Bushmills της Βόρειας Ιρλανδίας παράγεται εδώ και 4 αιώνες το ομώνυμο ουίσκι. Η μοίρα έφερε την Popaganda να το συναντήσει στις 21 Δεκεμβρίου του 2019.

Το Opera Quarta φέρνει την Ιταλία στο πιάτο σου

Στον αριθμό 4 της οδού Κριεζώτου, θα βρεις ένα αυθεντικά ιταλικό εστιατόριο, όπου μπορείς να φας πίτσες με λεπτή ζύμη, φρέσκα ζυμαρικά αλλά και γλυκά, που θα σε ταξιδέψουν γευστικά στα στενά σοκάκια της ιταλικής πρωτεύουσας.

Pura Vida: Μια γευστική έκπληξη στο κέντρο της Αθήνας

Σε μια «τρύπα» στην οδό Περικλέους θα βρείτε ωραίο καφέ, γευστικά σάντουιτς, χυμούς και «ντόπιες» σαλάτες. Μπράβο στα δύο αδέρφια που έφεραν αέρα από Κόστα Ρίκα στη γειτονιά.

Με τον Πάνο Ιωαννίδη στο Ovio

Πριν εμφανιστεί στην τηλεόραση, ο σεφ εργάστηκε για πολλά χρόνια στο private dining κι έμαθε να μαγειρεύει «για καλεσμένους κι όχι για πελάτες». Αυτή είναι και η φιλοσοφία γύρω από το νέο «ιταλικό» της πιάτσας του Συντάγματος. Της Ζωής Παρασίδη.

Τα γλυκά του Μάρκου Κωνσταντινίδη γίνονται η καλύτερη αφορμή για να πηγαίνετε συνέχεια στο Χαλάνδρι

Ένας pastry chef με όρεξη και έμπνευση, αλλάζει τον γαστρονομικό χάρτη των βορείων προαστίων και συστήνει στον κόσμο κλασικές αλλά και μοντέρνες γεύσεις σε έναν μίνιμαλ και φιλόξενο χώρο, δίπλα στο μετρό της Αγίας Παρασκευής.

Στο «Στέκι Του Ζήση» στην Καστέλλα, οι καλοί πελάτες φτάνουν 20 λεπτά πριν ανοίξει ρωτώντας αν «έχει βάλει φωτιά»…

Ο κύριος Ζήσης Τσαρδακλής, ο καλύτερος ψήστης της περιοχής, μπορεί να μετανιώνει που δεν έβγαλε φωτογραφία με τους «γνωστούς» που πέρασαν από τα τραπέζια του, όμως παραμένει άσος στο παϊδάκι, το μπιφτέκι, το κοντοσούβλι, ακόμα και στην καλή φέτα.

«Αδελφός»: Το ελληνικό εστιατόριο που σερβίρει γεμιστά στο Παρίσι και στο μενού του θυμάται έναν στίχο του Τάκι Τσαν

Ο Théodoros Gennitsakis άνοιξε ένα εστιατόριο στην «Πόλη του Φωτός», φόρο τιμής σε όσα τον έχουν διαμορφώσει, μακριά απο κλισέ. Αφετηρία του ήταν ένα fashion brand, έμπνευσή του οι διαφορετικές κουλτούρες ανάμεσα στις οποίες μεγάλωσε.

Τα πιάτα του Αννίβα Πιτυλάκη, θα σε κάνουν να θες να πηγαίνεις πιο συχνά στα Πατήσια

Το ΕΝΘΥΜΙΟΝ στην Αγίας Λαύρας 56, μετρά πλέον 24 χρόνια και ο σχεδόν συνομήλικος σεφ του, το βάζει δυνατά στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.

To Mama Roux σε ταξιδεύει στη μεξικανική κουζίνα

Ξεναγός, ο διάσημος Μεξικανός chef Fernando Martinez Zavala και διαβατήριο ένα pop up μενού με tacos υψηλής γαστρονομίας.
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.