ΓΕΥΣΗ
Advertisement

Το binge watching θέλει το μακαρόνι του

Ή γιατί η μακαρονάδα είναι η καλύτερη συντροφιά για να ξεπετάτε τη μία σεζόν μετά την άλλη.

Pat Pong – Η urban εκδοχή του ταϊλανδέζικου street food

Δοκιμάσαμε το μενού στο Thai εστιατόριο της οδού Λεβέντη που υπόσχεται να κάνει το Kολωνάκι hot and steamy.

MISIFU: Ο κεραμιδόγατος που αγάπησε τη μεσογειακή κουζίνα

Μίνιμαλ αισθητική και comfort γεύσεις, στο Παλαιό Ψυχικό.

Forget Domani: Φρανκ Σινάτρα, λεπτή τραγανή ζύμη και πειραγμένα κοκτειλ για να «ξεχάσετε το αύριο» στα Άνω Πετράλωνα

Το νέο ιταλικό της πόλης έχει τον χαρακτήρα μιας gastropub αφού πειράζει κλασικές ιταλικές συνταγές και τις συνοδεύει σε ένα χαλαρό περιβάλλον με τα πιο ταιριαστά cocktails.

Συγγνώμη, τον καφέ σας τον θέλετε μέτριο, σκέτο ή al dente;

Μπορεί να το χρησιμοποιούμε για λίγη ώρα, χρειάζονται όμως χρόνια ολόκληρα για να διασπαστεί ένα πλαστικό καλαμάκι. Μέχρι που ο Γρηγόρης είχε μια ιδέα: να το αντικαταστήσουμε με μακαρόνι.

Mama Roux: Εκεί που έμαθε η Αθήνα να τρώει brunch

Κάθε Κυριακή, στην οδό Αιόλου, συντελείται ένας γαστρονομικός θεσμός της σύγχρονης Αθήνας.

Στο Κουτουκάκι της Κυρά Γιώτας θα φας υπέροχο συκώτι, ίσως πετύχεις και ένα αυθόρμητο γλέντι

Το καφενείο της «Πρώτης Κυρίας του Κουκακίου» είναι στέκι που τους χωράει όλους: από κατοίκους της περιοχής και φοιτητές της Παντείου μέχρι τους Αθηναίους φλανέρ που ψάχνουν σπιτικό φαγητό για να συνοδέψει τις μπύρες.

Μπιφτέκια, burgers και κεφτέδες: τα πιο νόστιμα θα είναι τα δικά σου

Με τον κιμά (και τις σωστές συνταγές) μπορείς να κάνεις θαύματα!

Madame Phu Man Chu: Επιτέλους, ένα βιετναμέζικο στο κέντρο

Με αυθεντικές συνταγές από τη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας και έναν chef που κατάγεται από εκεί, η νέα γευστική άφιξη της πόλης προσφέρει συνταγές με υλικά λιτά, γεύσεις ισορροπημένες έχουν γίνει ήδη talk of the town.

Σπύρος-Αντώνης: Από το 1975, μια ταβέρνα στα Άνω Πατήσια χορταίνει με τα μαγειρευτά και τα ψητά της όλη την Αθήνα

Από παίκτες της ΑΕΚ μέχρι πολιτικούς, από γείτονες μέχρι Ιταλούς φοιτητές, όλοι συγκινούνται από τα σαλιγκάρια στιφάδο, το κοκκινιστό μοσχαράκι, το μπιφτέκι και το συκώτι σε ένα στέκι πραγματικά αναλλοίωτο στον χρόνο.

Οι Βάκχες έρχονται στο Ρομάντσο για να ανατρέψουν ότι ξέρεις για τις εκθέσεις κρασιού

Ένα εναλλακτικό pairing κρασιών φυσικής οινοποίησης με τη συμμετοχή 14 Ελληνικών οινοποιείων και ζωντανής μουσικής από τους Larry Gus, TFATFY, Anatolian Weapons και Venus Volcanism.

9 λόγοι για να δοκιμάσεις το νέο μενού του Rock n Roll

Το στέκι της Λουκιανού δεν είναι μόνο για ποτό και χορό αλλά και για να δοκιμάσετε το καταπληκτικό φαΐ που σερβίρει.

Κάτω στον Πειραιά, σε τρία υπέροχα κτίρια, για ποτό, φαγητό και ιταλικό…

Foyer Café Bistrot, Belle Amie και το L' abbuffata είναι τρεις πολύ καλοί λόγοι για να ανακαλύψουμε ξανά τα στενά του «μεγάλου λιμανιού» στον Πειραιά.

Η Λαχαναγορά έχει πλέον τα δικά της Μεζεκλίκια

Ένα νέο αλλαντοπωλείο-εστιατόριο προσφέρει παραδοσιακές συνταγές με φρέσκια ματιά εκεί που χτυπά η καρδιά της μεγαλύτερης αγοράς της χώρας και τα λαχανικά δεν διανύουν περισσότερο από 100 μέτρα για να να φτάσουν στην κουζίνα του.

Η Άλεξ Βασιλάτου μαγειρεύει μπροστά μας τα δικά της πεντανόστιμα χειροποίητα μακαρόνια

Είναι μόλις 24 ετών και έχει ήδη διαγράψει αξιοσημείωτη πορεία στις κουζίνες. Πλέον απέκτησε τη δική της στο Κολωνάκι και προσφέρει ζυμαρικά και σάλτσες με ελληνικά προϊόντα, συνταγές που φτιάχνονται εξ ολοκλήρου στο χέρι και έχουν αξέχαστη μυρωδιά.

Στη Γερμανία «ταξιδεύει» το γάλα γαϊδούρας της Φάρμας Μετσόβου.

Με νέα προϊόντα στην ελληνική αγορά τον Μάρτιο και τέλη καλοκαιριού.

Στο Choureal φτιάχνουμε το προφιτερόλ μας όπως θέλουμε

Έχοντας κάνει πρώτα επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, ένα ζαχαροπλαστείο επικεντρώνεται στα choux, τα γεμίζει με βελούδινη κρέμα πατισερί ή χειροποίητο παγωτό και όλα αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια μας.

Δεν πάει το μυαλό σας από που είναι το καλύτερο τυρί του πλανήτη

Μια μικρή φάρμα των 12 αγελάδων κέρδισε 3.472 τυριά από ολόκληρο τον κόσμο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Τυριού.

Κάναμε τον γύρο του κόσμου τρώγοντας street food στο κέντρο της Αθήνας

Βρεθήκαμε σε 5 σημεία της Αθήνας που μας ταξιδεύουν με τις γεύσεις τους, με τον πιο ποιοτικό, νόστιμο και οικονομικό τρόπο.

Φαγητό στην Αθήνα: Όσα δοκιμάσαμε στο Κολωνάκι, τον Κεραμεικό και το Χαλάνδρι

Από χειροποίητα ζυμαρικά μοσχαρίσιο ραγού και αποδομημένη σπανακόπιτα μέχρι πιάτα που αναβαθμίζουν το φαγητό στη μπάρα και fusion γευστικών επιρροών από Χαβάη, Περού και Ιαπωνία.

Στο Κιλκίς, σε μια περιοχή 500 κατοίκων, «8 Γυναίκες» παράγουν το δικό τους νόστιμο γάλα

Τον τελευταίο χρόνο ίσως έχετε συναντήσει σε κάποιο ψυγείο το γάλα που παράγεται αποκλειστικά στο Γυναικόκαστρο, σ' έξι συγκεκριμένες φάρμες γυναικών που κάνουν αυτή τη δουλειά όλη τους τη ζωή.

Τρία χρόνια Νolan: It takes a crowd, it makes a family (ΒΙΝΤΕΟ)

Το εστιατόριο της Βουλής που παντρεύει στα πιάτα μας Ελλάδα και Ιαπωνία μέσα από τις δημιουργίες του Σωτήρη Κοντιζά σβήνει τα τρίτα του κεράκια και το γιορτάζει με ένα βίντεο αλλά κι ένα πάρτυ την Κυριακή 27 Ιανουαρίου.

Marika: Στην οδό Παλλάδος φτιάχνουν τάρτες με φοβερή ζύμη

Αλμυρές και γλυκές, οι τάρτες του Marika που εμφανίστηκε στην περιοχή του Ψυρρή είναι νόστιμες και πρωτότυπες, ιδανικές για ένα πρωινό ή δεκατιανό στο χέρι.

Γιατί τρώνε συνέχεια σφυρίδα στα επίσημα γεύματα;

Τα πολιτικά δείπνα κορυφής με καλεσμένους τους αρχηγούς κρατών δείχνουν να υποκύπτουν στην τυραννία της σφυρίδας. Τι διαφορετικό θα ετοίμαζε ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης του CTC σε μια ανάλογη περίπτωση;

Svejk: Μια αυθεντική τσέχικη γωνιά λειτουργεί από το 1982 στον Νέο Κόσμο

Διαθέτει εστιατόριο, μπυραρία και μια αυλή εμπνευσμένη από σταθμούς τρένων, ζυμώνει καθημερινά αφράτα κνεντλίκι που είναι απαραίτητο συνοδευτικό για όλα αυτά τα πιάτα με κρέας που χαρακτηρίζουν την γευστική παράδοση της κεντροευρωπαϊκής χώρας.

Πώς Έγιναν τα Εξάρχεια η «Πιο Vegan Γειτονιά» της Αθήνας…

Στον «πλανήτη Εξάρχεια» ανθίζει η νέα τάση που ξεκινάει από τη διατροφή κι αποτελεί μια ολόκληρη φιλοσοφία, έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Η Ζωή Παρασίδη μπήκε στους χώρους που διαμορφώνουν τη νέα πλευρά της πιο ανήσυχης αθηναϊκής γειτονιάς.

Πώς καταλαβαίνουμε τα Χριστούγεννα;

Και δώρο μια συνταγή για καραμέλες βουτύρου...

Στην Cantina Bella θα βρείτε το πιο νόστιμο «σπιτικό» street food

Μία παρέα στο Κουκάκι επαναπροσδιορίζει το street food και βάζει τη δική της πινελιά σε αγαπημένα πιάτα.

Frater & Soror: Μόλις άνοιξε στο Παγκράτι η αδελφότητα του καλού φαγητού και του απολαυστικού τζιν με τόνικ

Μια νέα «τζιντονερία» και το υπόγειο ΦΒΚ κάνουν ακόμα πιο ντελικάτη την Πλατεία Προσκόπων.

Στο Kinjo το προτιμούν “raw like sushi”

Το νέο ασιατικό entry σε έναν μίνιμαλ χώρο στην γειτονιά των Βριλησσίων επαναδιαπραγματεύεται τις ιαπωνικές γεύσεις με δημιουργικές πινελιές από τα χέρια του σεφ Νίκου Πολιτάκου, και φεύγοντας θα σας κάνει να πείτε "Arigato".
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2019 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.