ΓΕΥΣΗ

Naif: Το νέο ανεπιτήδευτο μαγαζί του Νέου Κόσμου σερβίρει λίγα και πολύ καλά

Πίσω από τη Στέγη, ένας νέος all day χώρος ξεκινάει από νωρίς το πρωί με ποιοτικό καφέ και νόστιμο πρωινό, συνεχίζει με ωραία πίτσα, προσεγμένα απεριτίβο και ιδιαίτερα κρασιά. Το Naif φτιάχτηκε για να γίνει στέκι σε μια γειτονιά ανεξερεύτη γειτονιά.

The Blind Spot: Το συζητάει όλο το Χαλάνδρι, κι όχι μόνο…

Προέκυψε με αφορμή την κοινότητα που συγκεντρώθηκε γύρω από ένα σύγχρονο μπαρμπέρικο. Πλέον απευθύνεται σε όσους αποζητούν τον ποιοτικό καφέ και τα προσεγμένα γεύματα, σε εκείνους που απολαμβάνουν τα cinnamon rolls στη νέα τους απολαυστική εκδοχή.

Τρομερό Παιδί: Το νέο talk of the town μαγαζί της Αθήνας είναι ένας διαφορετικός φούρνος στα Ιλίσια

Ψήνοντας αρωματικά ψωμιά με ελληνικά σιτηρά και φυσικό προζύμι, ο νέος φούρνος εμπνέεται από τη γαλλική φιλοσοφία στην αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική και δεν μοιάζει με κανέναν άλλον στην πόλη.

Δείξε μου την κούπα σου να σου πω ποιος είσαι

Τελικά ο καφές κάνει την κούπα, ή η κούπα τον καφέ; Πόσα λέει για τον χαρακτήρα μας το φλιτζάνι που επιλέγουμε να γεμίσουμε μυρωδιές και εμπειρίες από το Καφεκοπτείο Coffee Island;

Όταν μόνο πόλεμος δεν ξέσπασε για μια μακαρονάδα

Πώς μια σκελίδα σκόρδο πυροδότησε μια διασκεδαστική ιστορία που μπλέκει γαστρονομία, παράδοση και στερεότυπα με πεντανόστιμο τρόπο...Της Ζωής Παρασίδη.

Όσα νόστιμα της Αθήνας μας έλειψαν κι είναι πάλι κοντά μας, με delivery και take away

Από ένα γαστρονομικό εστιατόριο που προσάρμοσε το μενού του ώστε να μπορούμε να το απολαύσουμε σπίτι μέχρι τα αγαπημένα μας street food σημεία που δεν είχαν ως τώρα delivery, η γεύση της πόλης προσαρμόζεται μέχρι να μας υποδεχθεί ξανά στον χώρο της.

Aν πιστεύετε ότι η εμπειρία ενός ολόφρεσκου specialty espresso δεν χωράει σε μια κάψουλα, το Dope θα σας διαψεύσει

Ένα από τα καλύτερα καφέ της Αθήνας βρήκε έναν καινούργιο τρόπο να μας κρατήσει σε επαφή με τα αρώματα και τις γεύσεις που συνηθίζει να βάζει στο φλυτζάνι μας. H φιλοσοφία του Dope φτάνει πλέον ολόφρεσκη και πολύ αμέσα στην πόρτα μας.

Πώς θα είναι η επόμενη μέρα στην εστίαση;

5 σεφ - εστιάτορες μιλούν για το μέλλον της γεύσης, για τους προβληματισμούς τους, για όσα συμβαίνουν στην παγκόσμια σκηνή κι όσα θα ήθελαν να δουν να συμβαίνουν στην Ελλάδα αλλά και για τη δική μας εστιατορική παρουσία στη ζωή μετά τον κορωνοϊό.

Ζητήσαμε από 12 αγαπημένους μας Σεφ μια Εύκολη Συνταγή για το φετινό Πασχαλινό Τραπέζι

Το φετινό πασχαλινό τραπέζι θα είναι με λιγότερο κόσμο και πιο λιτό. Αλλά ποιος είπε ότι δεν πρέπει να απολαύσουμε το φαγητό μας; Ζητήσαμε από 12 ειδικούς συνταγές που μπορούμε να φτιάξουμε όλοι κι εκείνοι ανταποκρίθηκαν με τις πιο νόστιμες.

Σας έχουμε μια λίστα με κορυφαία Value for Money κρασιά που έρχονται στην πόρτα σας

Μία από τις πιο ενημερωμένες κάβες στην Αθήνα μας εκπαιδεύει στα βασικά του εγχώριου και διεθνή αμπελώνα, έχει ετικέτες για κάθε budget, φαγητό, διάθεση και περιμένει τηλεφώνημά μας. Η ομάδα του Mr. Vertigo ξέρει τι πρέπει να πιούμε αυτές τις μέρες.

Αφού πια μένουμε σπίτι και έχουμε περισσότερο χρόνο, μήπως να εξερευνήσουμε την κουζίνα μας;

Μπορεί οι μέρες να κυλούν λίγο πιο αργά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να είναι και βαρετές. Σας παρουσιάζουμε 5 τροφές που συνδυάζονται τέλεια με ένα Aperol Spritz και μπορούν να κάνουν πιο fun την καθημερινότητά μας.

Wild Souls: ‘Eνα μοντέρνο παντοπωλείο κάνει ξανά hip το ταχίνι και τον χαλβά

Ένα διαφορετικό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας αλέθει καρπούς, προσφέρει βούτυρα φτιαγμένα από μόλις ένα συστατικό και γεύσεις χαλβά που επιβεβαιώνουν ότι το υγιεινό μπορεί να είναι πεντανόστιμο.

Υπάρχει μια ελληνική υπερτροφή που θωρακίζει τον οργανισμό, ακόμα και τώρα που είσαι πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση

Πάρε μερικές ιδέες για το πώς μπορείς να απολαύσεις το ταχίνι σου, από το πρωί μέχρι το βράδυ.

13 άνθρωποι των μπαρ μας βοηθάνε να φτιάξουμε πολύ απλά cocktails στο σπίτι

Τα μπαρ θα μείνουν στη θέση τους και θα μας περιμένουν. Μέχρι τη ζωή μετά τον κορονοϊό, οι ειδικοί μας χαρίζουν από μια συνταγή δημιουργώντας μια λίστα με 13 απλά cocktails που μπορούμε να φτιάξουμε όλοι σπίτι μας.

Άλφιcon: Είναι το εστιατόριο που άνοιξαν στο Παγκράτι 2 σεφ κάτω των 30, έτοιμο για τον οδηγό Michelin;

Πριν λίγο καιρό, πάντως, φαίνεται ότι κάποιος επιθεωρητής του διάσημου γαστρονομικού θεσμού πέρασε καλά σε ένα κρυφό στενό του Παγκρατίου. Στο νεοκλασικό του 1890 που μαγειρεύουν, κάθε άλλο παρά στερεοτυπικά, ο Νίκος Βοργιάς κι o Έλβι Δημήτρης Ζύμπα.

Σαρακοστή: 10 vegetarian και vegan τσιπουρομεζέδες

Παρουσιάζουμε τσιπουρομεζέδες εμπνευσμένους από το Νο1 διατροφικό trend της νέας δεκαετίας ταιριάζοντάς τους με το σωστό γευσιγνωστικά τσίπουρο!

Στο Croccante θα φας πίτσα scrocchiarella, όπως θα την έτρωγες σε ένα σοκάκι της Ρώμης

Λίγα βήματα από το μετρό της Δάφνης, κάνει την εμφάνιση της μια πίτσα, την ζύμη της οποίας, όχι μόνο την γεύεσαι, αλλά και την ακούς.

Juicy Grill: Πώς ένα συνοικιακό μαγαζί του Χολαργού έφτασε μέχρι τη Βηρυτό αφού έγινε το νο. 1 μπεργκεράδικο στην Αθήνα;

Άνοιξε πριν 9 χρόνια, ενώ η γευστική ταυτότητα της Αθήνας επέστρεφε στις γειτονιές, κι έγινε συνώνυμο μεγάλων μερίδων και μεγάλων ουρών. Ο Δημοσθένης Κουβαράκης μας εξηγεί το success story που μετακόμισε πριν λίγους μήνες σε μεγαλύτερο χώρο.

Όλα τα «Μυστικά» για να Κάνετε Καθαρή Δευτέρα στην Αθήνα

Πού να πάτε αν έχετε όρεξη να βολτάρετε; Πού να ψωνίσετε τα καλύτερα αν θα κάνετε τραπέζι; Που να τα βρείτε όλα έτοιμα τρώγωντας έξω αν ξυπνήσετε με χανγκόβερ από τα αποκριάτικα πάρτι της Κυριακής; Η Ζωή Παρασίδη έχει απαντήσεις και tips.

Συνταγές για Ταραμοσαλάτα: Και οι 7 ήταν Υπέροχες

Η δημοσιογραφική ομάδα της Popaganda σας προτείνει επτά συνταγές ταραμοσαλάτας έτσι όπως τις έγραψαν αγαπημένοι Έλληνες μάγειρες και τις απογειώσαμε απολαμβάνοντάς τες παρέα με το ενδεδειγμένο γευσιγνωστικά τσίπουρο.

La Bella Napoli: Ένας Μιλανέζος φτιάχνει την πιο αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα στον (Νέο) Κόσμο

Ο Μάρκο Ζεναμπόνι, έχοντας κολλήσει ένσημα στην υψηλή γαστρονομία και τη μοριακή κουζίνα, φτιάχνει ως «ερωτικός μετανάστης» την καλύτερη πίτσα της Αθήνας που δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα.

Πλέον μπορούμε να δίνουμε ραντεβού για φαγητό και στα μουσεία της Αθήνας

Δεν χρειάζεται να είστε επισκέπτες στην Αθήνα για να απολαύσετε τη νόστιμη πλευρά των μουσείων της και φυσικά, δεν απαιτείται εισιτήριο για την είσοδο σας σε αυτά.

Τσικνοπέμπτη: Ακόμα κι οι Ψήστες της Συμφοράς έχουν το Δεκαράκι τους

Το Saga Μιας Τσικνοπέμπτης και το Μενού της, κάπου - κάποτε στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας

Στο Sorbal θα βρείτε την πιο ωραία μπάρα του Γαλατσίου

Ένας μίνιμαλ, χώρος με καθαρές γραμμές, ποιοτικούς καφέδες, νόστιμα σάντουιτς και δροσερά κοκτέιλ, περιμένει να τον ανακαλύψετε, λίγα μόλις μέτρα από το Άλσος Βεΐκου.

Το Henhouse βρίσκεται στον Χολαργό, αλλά οι γεύσεις του σε μεταφέρουν στον αμερικάνικο νότο

Τα ζουμερά μπέργκερ, οι τραγανές πατάτες και το μεξικάνικο comfort food βρήκαν το σπίτι τους λίγο πιο βόρεια από το κέντρο.

Στο 48×17 Cycles δεν βρίσκουμε πλέον μόνο τους ποδηλάτες της Αθήνας, αλλά και τα πιο «ελληνικά» tacos

Όσοι ασχολούνται με την αστική ποδηλασία, το ξέρουν ήδη. Πλέον αποτελεί το νέο hip στέκι της πόλης με νόστιμο και πρωτότυπο street food, ελληνικά κρασιά και βραδιές βινυλίου ακόμα και για όσους δεν γνωρίζουν πολλά από πετάλι.

Huaca Nikkei Resto Bar: Ιαπωνία και Περού συναντιούνται στο Μετς

Είναι μικρό, ζεστό κι αφιερωμένο σε μια κουζίνα με ενδιαφέρουσα ιστορία, ο νέος προορισμός για όσους αγαπούν το φαγητό στη μπάρα και τις fusion γεύσεις που συνδυάζονται άψογα με cocktails.

Bushmills Irish Whiskey: Το γνωρίσαμε στο #DiscoverDifferent πάρτι της Popaganda και δεν μπορούμε να το αποχωριστούμε

Έρχεται από το βορειότερο τμήμα της Βόρειας Ιρλανδίας, γεμίζει τα ποτήρια μας, είναι το νέο μας αγαπημένο ουίσκι.

Lost Athens: Ένα ανατρεπτικό εστιατόριο, ένας ακόμα λόγος για να βρεθείτε στην Αρχελάου

Είναι αφιερωμένο στην αναζήτηση κι ανάδειξη της ποιοτικής ελληνικής μπύρας, το μενού του χωρίζεται σε πιάτα «με το χέρι»/ «με κουτάλι»/ «με πιρούνι και μαχαίρι», συνιστά το τελευταίο πιο ενδιαφέρον πείραμα της γαστρονομικής Αθήνας.

Αυτό το burger θα το βρείτε στο Yechef, το έχει φτιάξει ο Hλίας Σκουλάς και μάλλον πρέπει να το δοκιμάσετε

Ο πάντα πληθωρικός σεφ μας ταξιδεύει στον κόσμο με street food συνταγές. Ανοίγοντας μπλε τορτίγιες μπροστά μας, φλερτάροντας με το τούρκικο «φαγητό δρομου», φτιάχνοντας το δικό του λουκάνικο και το πιο τραγανό τηγανητό κοτόπουλο στην πόλη.
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.