Categories: ΓΕΥΣΗ

Το Μeno Male μας ταξιδεύει στην καρδιά του νόστιμου Μιλάνου με στάση στο Κουκάκι

Η αδυναμία που έχει διαχρονικά η Αθήνα στην ιταλική κουζίνα είναι γνωστή και αδιαμφισβήτητη. Χρόνια τώρα δημιουργούνται χώροι που την προσφέρουν σε διάφορες εκφάνσεις της, ενώ, πιο πρόσφατα,  η απλότητα και η έμφαση στην πρώτη ύλη χαρακτηρίζουν όσους φρέσκους χώρους θέλουν να αφοσιωθούν με αυτή τη μεσογειακή γευστική παράδοση. 

Μία νέα άφιξη θέλει να μας ταξιδέψει στο κοσμοπολίτικο Μιλάνο, στην πόλη που καταφέρνει να συνδυάζει ιδανικά τη γκουρμέ σκηνή της με το παραδοσιακό φαγητό. 

Ο λόγος λοιπόν για το Meno Male, το νέο ιταλικό μπιστρό που άνοιξε τις πόρτες του στο Κουκάκι και θέλει γίνει ένας προορισμός για χαλάρωση και καλό φαγητό σε μία από τις όμορφες συνοικίες του κέντρου. 

Το Meno Male άνοιξε στην οδό Βεΐκου, στον αρθμό 10 και προσφέρει αυθεντικές ιταλικές γεύσεις από νωρίς το πρωί.

Ψηλοτάβανο, με κρεμαστά φυτά και μαρμάρινα τραπέζια που δίνουν την αίσθηση ενός αίθριου, με  τραπεζάκια στον δρόμο της Βεΐκου κι ένα ξύλινο μπαρ από το οποίο μπορούμε να απολαύσουμε ένα μέρος του εντυπωσιακού design του Μουσείου Ακρόπολης, το Meno Male είναι ένας μοντέρνος χώρος που μας μεταφέρει από την καρδιά του Μιλάνου στην καρδιά της Αθήνας.

Έχοντας εντρυφήσει στην ιταλική γαστρονομία, ο σεφ Γιώργος Γαλάνης, προσφέρει ένα all day menu που επιδιώκει να προβάλει τα καλύτερα προϊόντα των δύο χωρών. Οι πίτσες είναι λεπτές και χειροποίητες, φτιάχνονται με ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης και ψήνονται σε φούρνο από πυρότουβλο

Οι πίτσες του Meno Male είναι λεπτές και χειροποίητες, φτιάχνονται με ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης και ψήνονται σε φούρνο από πυρότουβλο.

Προσφέρει και pasta σε διάφορες παραδοσιακές ιταλικές εκδοχές.

Να κι ένα ταρτάρ μανιταριών.

Ο νέος προορισμός για αυθεντική ιταλική κουζίνα στο κέντρο της Αθήνας χρησιμοποιεί παράλληλα μερικές ελληνικές γευστικές πινελιές. Όσον αφορά λοιπόν τις πίτσες του, μπορείτε να δοκιμάσετε μια  Salami Picante, μία tartufata αλλά και προτάσεις που μπλέκουν διάφορα ιταλικά υλικά με ελληνικά στοιχεία όπως η ελιά, το κρεμμύδι, η ρίγανη και η φέτα, συνταγές «που είναι πιο οικείες στη γεύση του Έλληνα», κατά τον σεφ. 

Δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το Meno Male από το πρωί για να ξεκινήσετε την μέρα σας με ένα γεμάτο πρωινό μέχρι και αργά το βράδυ για να απολαύσετε μια αυθεντική ιταλική κουζίνα που διατηρεί παράλληλα ελληνικές γευστικές πινελιές.

Στον κατάλογο του Meno Male συναντάμε ιδιαίτερες σαλάτες όπως τη Rucola, ένα tartar μανιταριών, pasta σε διάφορες παραδοσιακές ιταλικές εκδοχές όπως είναι η ραγού, η tartufo και η putanesca. Τα πιάτα του συνοδεύονται ιδανικά από εκλεκτές ετικέτες κρασιού του  εγχώριου και του ιταλικού αμπελώνα. 

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρωινό του Meno Male. To  μπιστρό ανοίγει από νωρίς το πρωί προσφέροντας χειροποίητα panini με διαλεχτά υλικά, αυγά σε διάφορες εκδοχές ώστε να καλύπτει όλα τα γούστα, φρεσκοστυμμένους χυμούς και φυσικά εσπρέσο που μπορείτε να απολαύσετε ακόμα και γρήγορα στη μπάρα του, αλά ιταλικά δηλαδή. 

Το ιταλικό του Κουκακίου προτείνει για επιδόρπιο σπιτικά γλυκά  όπως το κλασικό τιραμισού και η ανοιχτή dolce pizza που ξεχωρίζουν.   

Meno Male: Βεΐκου 10, Αθήνα, Κουκάκι. Τηλ: 2109231350
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη