Categories: ΓΕΥΣΗ

Μόλις καταλάβαμε γιατί το Lost Athens έκανε delivery μόνο ένα burger

Λίγο πριν η εστίαση ξαναστοιβάξει τις καρέκλες της είδα ένα νέο και πολυσυζητημένο εστιατόριο να βγάζει έξω από τη σάλα του μόνο ένα πιάτο, το οποίο δεν υπήρχε μέχρι τότε στο μενού του. Όταν λοιπόν έμαθα ότι το Lost Athens κάνει delivery μόνο ένα cheeseburger και μάλιστα σε περιορισμένες μερίδες έστειλα μήνυμα στον Βασίλη Στεφανάκη, ήθελα να μάθω τι έχει στο μυαλό του. «Θα το δοκιμάσεις και θα καταλάβεις». Έτσι κι έγινε.

Θα κάνω πρώτα τις απαραίτητες συστάσεις, σε περίπτωση που δεν προλάβατε να το επισκεφθείτε μέσα στο roller coaster που μας επιφύλασσε το 2020. Από τη διακόσμηση του με τα ωραία «λάθη» μέχρι το μενού του που ήταν χωρισμένο σε κατηγορίες «χέρι», «κουτάλι και πιρούνι», «πιρούνι», «μαχαίρι και μαχαίρι», «κουτάλι» (δηλαδή, αναλόγως με το πώς θα απολαμβάναμε τα πιάτα της κάθε κατηγορίας) το Lost Athens ήθελε από την πρώτη του μέρα να είναι ανατρεπτικό. Το εστιατόριο της Αρχελάου είναι ο ορισμός του χαλαρού εστιατορίου και ότι έχει σερβίρει μέχρι σήμερα είναι εθιστικά νόστιμο. 

Μιας και οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να τρώμε έξω αυτή τη στιγμή -ώστε να γνωρίσετε καλύτερα την άποψη του Lost Athens– θα επιστρέψω στην κουβέντα περί burger. O Βασίλης Στεφανάκης δοκίμασε εκείνο που του άλλαξε τη ζωή στο (δικαίως) φημισμένο Gasoline Grill της Κοπεγχάγης. Από εκείνη την ημέρα αναθεώρησε τα πάντα γι’ αυτό, για το πώς πρέπει να φτιάχνεται για να είναι σωστό. Το ζήλεψε, μετέφερε την εμπειρία του στον σεφ Γιώργο Ζαχείλα κι εκείνος παρουσίασε τη δική του εκδοχή. 

Αν δεν προλάβατε να γνωρίσετε από κοντά το Lost Athens, το delivery μενού του κι όσα ετοιμάζει αυτές τις μέρες είναι ένας καλό τρόπος για να καταλάβετε τον ανατρεπτικό χαρακτήρα του.

Το cheeseburger του είναι απλό και σοβαρό. Φτιάχνεται με ένα χειροποίητο πατατόψωμο, βασίζεται σε ένα άψογα medium ψημένο μπιφτέκι, συμπληρώνεται από μια homemade μαγιονέζα, δική τους πίκλα αγγουριού και τυρί. Αυτά είναι μόνο τα υλικά του και πρέπει να το δοκιμάσετε για να καταλάβετε τον λόγο που έκανε τον πρώτη του εμφάνιση σόλο. Έκανε ένα μικρό διάλειμμα και με την επιστροφή του έρχεται να γίνει μέρος του ποιοτικού delivery που μας κρατάει συντροφιά όσο περιμένουμε τα αγαπημένα μας εστιατόρια να μας υποδεχτούν ξανά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tο φαγητό απ’ έξω δεν αποτελεί πλέον μόνο πρόχειρη λύση αλλά αποτελεί μέρος της διασκέδασης που μπορούμε να μας προσφέρουμε στο σπίτι. Έτσι, το Lost Athens φρόντισε να δημιουργήσει ένα μενού με πιάτα – γνώριμες επιτυχίες του και μερικές νέες ιδέες: με σούπα ημέρας σαν αυτές που μας έχει προσφέρει για καλωσόρισμα, με ένα bao (το οποίο ξέρει να το φτιάχνει όπως λίγοι ξέρουν στην Αθήνα) με black tiger γαρίδα και παλαμίδα, με kimchi λάχανο και μαγιονέζα chilly, με την απόλυτη τάση του sado με χειροποίητο παστράμι, μαγιονέζα με τρούφα και κέτσαπ μανιταριών. Έχει και μια διαφορετική burrata, chips πατάτας με παρμεζάνα, αλάτι και θυμάρι, enoki tempura και grill corn για τσίμπημα. Το πατατόψωμο που κλείνει ένα παναρισμένο korean style κοτόπουλο, coleslaw και φυστικοβούτυρο το ερωτευτήκα.

Απλό, σοβαρό, ακαταμάχητο: Αυτό είναι το burger του Lost Athens:

Από το delivery μενού του Lost Athens δεν θα μπορούσε να λείπει η απόλυτη τάση, το sado.

Το Lost Athens ξέρει να φτιάχνει bao όπως λίγοι στην Αθήνα ξέρουν.

Όσο για τα γλυκά του Αλέξη Κόνιαρη, να θυμάστε ότι τα donuts του είναι κάτι πολύ παραπάνω και από αυτό που φαίνονται. Είναι τραγανά. 

Καθώς είναι αφιερωμένο στην αναζήτηση και ανάδειξη της ποιοτικής ελληνικής μπύρας, το εστιατόριο φέρνει στην πόρτα μας μερικές από τις δεκάδες ετικέτες μικροζυθοποιών που έχει συλλέξει μέχρι σήμερα. 

Τα γλυκά του Αλέξη Κόνιαρη είναι κάτι παραπάνω από αυτό που φαίνονται. Όπως τα choux με κρεμά passion fruit, καραμέλα και ανανά.

Σε μέρες σαν κι αυτές, αν δεν μπορεί να μας ταξιδέψει το φαγητό και η μουσική, τότε τι μπορεί; Εκτός από την street εκδοχή της “memorable” κουζίνας που θέλει να προσφέρει, η ομάδα του LostΑthens βάζει στη χάρτινη σακούλα μας και μια κίτρινη καρτέλα για σκανάρισμα με το κινητό μας, μια λίστα με κομμάτια που επέλεξαν όλοι μαζί για να μας κάνουν να χαθούμε και να νιώσουμε πως βρισκόμαστε στα τραπέζια της Αρχελάου. 

Αν και κατάφερε να λειτουργήσει μόλις λίγους μήνες, το Lost Αthens έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να είναι προβλέψιμο. Γι΄αυτό και υπόσχεται πως αν παρακολουθούμε τον instagram λογαριασμό του θα μαθαίνουμε για τις νόστιμες εκπλήξεις της ημέρας και της εβδομαδας. Το delivery μενού του είναι σε εξέλιξη και τα μέχρι τώρα δείγματα μαρτυρούν ότι μας περιμένουν μόνο νόστιμα νέα. 

Μαζί με την πιο street πλευρά της κουζίνας του…

Το εστιατόριο της Αρχελάου κάνει delivery ετικέτες από ελληνικές μικροζυθοποιίες αλλά και τη μουσική του.

Μπορείτε να βρείτε το delivery μενού του Lost Αthens εδώ.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.