ΓΕΥΣΗ

Λοbby: Το burger lounge που φέρνει αέρα γαστρονομίας στο αγαπημένο μας comfort food έχει γίνει στέκι

Αν υπάρχει κάτι που αναζητούν οι κάτοικοι της πόλης με μεγαλύτερη ένταση και αγωνία από το parking στο ιστορικό κέντρο, είναι οι γαστρονομικές αφίξεις που θα τους δώσουν μια γευστική εμπειρία που δεν είχαν απολαύσει μέχρι τώρα και θα βάλουν υποψηφιότητα για το νέο στέκι, ένα μέρος που θα πηγαίνουν ξανά και ξανά για το καλό φαγητό και το συναίσθημα της θαλπωρής που αναδύεται στον χώρο.

Τα παραπάνω κριτήρια πληροί απόλυτα το Λοbby, το burger lounge στο ισόγειο του Electra Metropolis Athens, που ήρθε στην πόλη για να κάνει γνωστό το concept “sliders ’n cocktails”.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι τα sliders, να μοιραστούμε ότι είναι μικρά burgers, ένα “πιάτο”, ή street food αν προτιμάτε, που περικλείει όλο το γευστικό φάσμα ενός burger, αλλά σε ποσότητα ιδανική ώστε να μπορεί κάποιος να δοκιμάσει πολλές διαφορετικές γεύσεις χωρίς να νιώσει σκασμένος.

Το Λοbby, το burger lounge στην καρδιά της πόλης, δίπλα στην πλατεία Συντάγματος, είναι ένας χώρος που αν κάτι τον κάνει ξεχωριστό, αυτό είναι οι λεπτομέρειες. Όλα αυτά τα μικρά στοιχεία που προσέχουμε όταν μπαίνουμε σε ένα εστιατόριο, όταν καθόμαστε αναπαυτικά στον καναπέ ή την καρέκλα, όταν κοιτάμε τα σερβίτσια στο τραπέζι, τον χώρο γύρω μας, τις κινήσεις και τα βλέμματα των ανθρώπων που δουλεύουν εκεί. Αυτά τα στοιχεία είναι που μας κερδίζουν και, σε συνδυασμό με το καλό φαγητό, μας προσφέρουν την αίσθηση της οικειότητας που χρειαζόμαστε για να κάνουμε ένα μέρος στέκι.

Και το Λοbby θα αγαπηθεί από όλους για τις λεπτομέρειες του. Από το νερό που σερβίρεται σε ανακυκλώσιμη συσκευασία – τίποτα δεν είναι πιο ελκυστικό από ένα μαγαζί που ενδιαφέρεται για το αποτύπωμά του στο περιβάλλον – μέχρι τα κεραμικά στο τραπέζι που έχει δημιουργήσει η κεραμίστρια Δάφνη Λέων, μια ταλαντούχα καλλιτέχνις που βρίσκεται και πίσω από τα χρηστικά και διακοσμητικά σκεύη για το εστιατόριο Oursin του Jaquemus. Από το iconic διαχωριστικό γλυπτό μπροστά από την κουζίνα, το οποίο σχεδίασε και επιμελήθηκε η ομάδα Formaika και είναι αφιερωμένο στον αθηναϊκό μοντερνισμό, μέχρι το Σκανδιναβικό 70s ντεκόρ που ξεκουράζει το μάτι και αφήνει χώρο για τον πραγματικό πρωταγωνιστή του Λοbby, που είναι το φαγητό.

Ο υπέροχος χώρος του ξενοδοχείου για καφέ, δίπλα στο εστιατόριο.

Αν περάσετε μέσα από το ξενοδοχείο, σηκώστε το βλέμμα και κοιτάξτε ψηλά.

Τη στιγμή που θα μπει κάποιος στον χώρο του Λοbby – δεν χρειάζεται να περάσετε από το ξενοδοχείο, καθώς έχει ανεξάρτητη είσοδο -, θα περάσει σε έναν κόσμο όπου το καλό φαγητό και οι αρχές του fine dining συναντιόνται με το comfort food σε ένα μικρό slider που περικλείει ψυχή και μοναδικές γεύσεις.

Αυτό νιώσαμε και εμείς από τη στιγμή που μπήκαμε στο burger lounge στην οδό Βουλής. Κοιτάζοντας το μενού είδαμε κάποιες επιλογές σε patties που δεν συναντάμε συχνά σε burger places και ζητήσαμε από τον σεφ, τον Χάρη Ζευγούλη, να μας πει πόσο δημοφιλή είναι αυτά τα ιδιαίτερα burgers με σολομό ή μπακαλιάρο. Η απάντησή του ήταν ότι θα εκπλαγούμε μάλλον, γιατί οι θαμώνες δοκιμάζουν με μεγαλύτερη ευκολία από όσο πιστεύουμε αυτές τις μοναδικές επιλογές που προσφέρει το μενού. Το bao bun με φρέσκο, τραγανό σολομό, ιαπωνική BBQ σάλτσα, kimchi μαγιονέζα και αβοκάντο ή το slider με φρέσκο μπακαλιάρο, ταρτάρ σος, ντομάτα και μαρούλι είναι όντως ανάμεσα στα best sellers του μενού.

Μιλώντας για το μενού να πούμε ότι είναι απλό και όχι απλοϊκό, γεμάτο γευστικές εκπλήξεις, δομημένο για να δείξει τη fine dining εκδοχή ενός αγαπημένου street food και αποτελεί την ιδανική επιλογή είτε κάποιος θέλει ένα light lunch με συνεργάτες, είτε ένα comfort dinner με αγαπημένους του ανθρώπους.

Όλα τα υλικά είναι από εγχώριες φάρμες και παραγωγούς και η λέξη βιωσιμότητα είναι κάτι που καταλαβαίνει κανείς σαν αρχή της ομάδας. Χαρακτηριστικά  να σας πούμε ότι ο σεφ ήταν πολύ περήφανος για το λουκάνικο από τη Δράμα που χρησιμοποιείται στο hot dog και αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να δοκιμάσει κανείς το πιάτο αυτό. Φυσικά, οι vegan επιλογές δεν λείπουν, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να απολαύσουν το βάθος των μελετημένων γεύσεων που έχει σχεδιάσει η ομάδα του Λοbby για το κοινό της Αθήνας.

Hot Dog με λουκάνικο από τη Δράμα,

Στις σαλάτες ξεχωρίσαμε τη Caesar’s που είναι μια κλασική επιλογή σε ένα burger house, αλλά κανείς δεν τη σερβίρει με τόσο τραγανό παναρισμένο κοτόπουλο και περμεζάνα Reggiano 24μηνης ωρίμανσης, δύο συστατικά που την κάνουν μάλλον την πιο γευστική Caesar’s που έχουμε φάει ποτέ.

Η Caesar’s είναι μια κλασική επιλογή σε ένα burger house, αλλά κανείς δεν τη σερβίρει με τόσο τραγανό παναρισμένο κοτόπουλο και περμεζάνα Reggiano 24μηνης ωρίμανσης.

Από τα ορεκτικά, η τηγανητή γαρίδα θα σας κάνει να ξανασκεφτείτε την έννοια του τεμπούρα με τη γεύση της, καθώς ανταγωνίζεται επάξια τον θησαυρό της ασιατικής κουζίνας, οι κροκέτες με πατάτες και τυρί είναι μια μπουκιά παραδείσου για όσους εκτιμούν τη μαγεία της καζεΐνης, ενώ τα κεφτεδάκια με μέλι και πιπέρι ίσως διαγράψουν από τη μνήμη σας όσα έχετε γευτεί μεγαλώνοντας.

Κεφτεδάκια με μέλι και πιπέρι.

Κροκέτες με πατάτες και τυρί.

Ο βασικός πυλώνας του μενού βέβαια, είναι τα sliders. Οι επιλογές πολλές, για να μπορεί ο καθένας να επιλέξει διάφορα και να φτιάξει ένα πιάτο που περικλείει όλες τις γευστικές εμπειρίες που θέλει να ζήσει τη δεδομένη στιγμή.

Από Black Angus μοσχάρι φτιάχνεται το κλασικό patty που βρίσκεται στην καρδιά της ποικιλίας των slider, ενώ εκπλήξεις όπως burgers από αρνί, μπακαλιάρο ή σολομό, είναι οι μπαλαντέρ που κάνουν το μενού του Λοbby ξεχωριστό.

Για ακόμα μια φορά, είναι οι λεπτομέρειες που αγαπήσαμε. Η μαγιονέζα με τρούφα, το γκουακαμόλε, το coleslaw, το chutney με αγγούρι και σέλερι, η μαγιονέζα με καπνιστή ντομάτα, είναι τα συστατικά σε διαφορετικά sliders και τα κάνουν μοναδικά, αναβαθμίζοντας τη γαστρονομική εμπειρία.

Και επειδή ένα καλό φαγητό χρειάζεται και το κατάλληλο ποτό για συνοδευτικό, στα signature cocktails το Hugo Flower με βότκα, πράσινο μήλο, Elderflower Kombucha, αγγούρι και μέντα ξεχωριζει, ενώ, στα κλασικά cocktails με Λοbby twist, το Zombie’s Island με είναι η απόδειξη ότι “πειραγμένο” μπορεί να είναι καλύτερο από το πρωτότυπο.

Στο εστιατόριο υπάρχει και μια εντυπωσιακή συλλογή από μπίρες μικρών ελληνικών μονάδων ζυθοποιίας, που δείχνει ότι η ομάδα σκέφτεται τοπικά και μαγειρεύει με διεθνή χαρακτήρα για ένα παγκόσμιο ακροατήριο, μιας και στους θαμώνες του Λοbby θα δεις ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Μετά ένα λουκούλλειο γεύμα με τόσα sliders, hot dogs και cocktails, δεν είχαμε χώρο για επιδόρπιο, αλλά το apple crumble με παγωτό καραμέλα και κανέλα νομίζουμε ότι φωνάζει όποιον κρατήσει στα χέρια του το μενού του Λοbby.

Extra tip: Μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις πιο γευστικές τηγανητές γλυκοπατάτες που έχετε φάει ποτέ, οι οποίες μαρινάρονται σε ένα special blend από καπνιστές πάπρικες.

Λοbby Burger Lounge, Βουλής 30 & Απόλλωνος
@lobby_athens
Γιάννης Τσιούλης

Share
Published by
Γιάννης Τσιούλης