ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Η Ιταλία στο Παγκράτι

Ένα βράδυ στο Trattoria Italia D’Onofrio.

Naif: Το νέο ανεπιτήδευτο μαγαζί του Νέου Κόσμου σερβίρει λίγα και πολύ καλά

Πίσω από τη Στέγη, ένας νέος all day χώρος ξεκινάει από νωρίς με ποιοτικό καφέ και νόστιμο πρωινό, συνεχίζει με ωραία πίτσα, προσεγμένα απεριτίβο και ιδιαίτερα κρασιά. Το Naif φτιάχτηκε για να γίνει στέκι σε μια γειτονιά ανεξερεύνητη.

Το Henhouse βρίσκεται στον Χολαργό, αλλά οι γεύσεις του σε μεταφέρουν στον αμερικάνικο νότο

Τα ζουμερά μπέργκερ, οι τραγανές πατάτες και το μεξικάνικο comfort food βρήκαν το σπίτι τους λίγο πιο βόρεια από το κέντρο.

Steve’s: Πίσω από την πόρτα ενός πρώην συνεργείου στον Κεραμεικό κρύβεται ένα νέο νόστιμο μυστικό

Το Steve's θέλει να μοιάζει με food market σε κήπο της Νέας Υόρκης, οι συνταγές είναι εμπνευσμένες από την ιταλική κουζίνα των μεταναστών, είναι ένα hidden alley restaurant που σερβίρει πίτσα, τηγανιτά ραβιόλι, ένα mac ‘n’ cheese σε vegan εκδοχή.

Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Άνετον μόλις βρήκε το νέο της σπίτι στο κέντρο της Αθήνας

Το εστιατόριο που οδηγούσε πολλούς μέχρι το Μαρούσι μετακόμισε στην καρδιά του κέντρου αλλά μένει πιστό στην εποχικότητα, στα comfort πιατά που το ανέδειξαν, στην ιδιαίτερη αισθητική του και την χαλαρότητα.

Στο LOT51 το brunch αποκτά άλλη έννοια

Εκεί όπου συναντιώνται η Παπαδιαμαντοπούλου και η Μιχαλακοπούλου, υπάρχει ένα μαγαζί που θυμίζει τόπο συνάντησης για σέρφερς σερβίρει ένα από τα καλύτερα brunch (και όχι μόνο) της πόλης.

Στα Prosopa οι γεύσεις συνεχίζουν να παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο

Το μαγαζί που άλλαξε τον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνα πριν από 20 χρόνια, συνεχίζει να καινοτομεί, προσφέροντας όμως, ακόμα εκλεκτές γεύσεις σε όσους το επισκέπτονται.

Το Opera Quarta φέρνει την Ιταλία στο πιάτο σου

Στον αριθμό 4 της οδού Κριεζώτου, θα βρεις ένα αυθεντικά ιταλικό εστιατόριο, όπου μπορείς να φας πίτσες με λεπτή ζύμη, φρέσκα ζυμαρικά αλλά και γλυκά, που θα σε ταξιδέψουν γευστικά στα στενά σοκάκια της ιταλικής πρωτεύουσας.

Στο «Στέκι Του Ζήση» στην Καστέλλα, οι καλοί πελάτες φτάνουν 20 λεπτά πριν ανοίξει ρωτώντας αν «έχει βάλει φωτιά»…

Ο κύριος Ζήσης Τσαρδακλής, ο καλύτερος ψήστης της περιοχής, μπορεί να μετανιώνει που δεν έβγαλε φωτογραφία με τους «γνωστούς» που πέρασαν από τα τραπέζια του, όμως παραμένει άσος στο παϊδάκι, το μπιφτέκι, το κοντοσούβλι, ακόμα και στην καλή φέτα.

To Mama Roux σε ταξιδεύει στη μεξικανική κουζίνα

Ξεναγός, ο διάσημος Μεξικανός chef Fernando Martinez Zavala και διαβατήριο ένα pop up μενού με tacos υψηλής γαστρονομίας.

Στο Ηράκλειο όλα τα στενά οδηγούν στο Apiri για ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις

Μίνιμαλ διακόσμηση και πιάτα φτιαγμένα με τα πιο εκλεκτά υλικά, αποτελούν την συνταγή για την δημιουργία του καλά κρυμμένου μυστικού των Ηρακλειωτών.

Το Mystic στο Παγκράτι ανανεώνει το μενού με Μεσογειακά πιάτα ημέρας… μμμ!!!

Η επιχείρηση που σύστησε την πίτσα, τα ζυμαρικά και το λάδι κάνναβης στους Αθηναίους, συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις νέες γεύσεις που έχει προσθέσει στον κατάλογό της.

Αναζητώντας τον καλύτερο νέο σεφ του κόσμου

O Φώτης Βαλλάτος ταξίδεψε μέχρι τη Βαρκελώνη για να παρακολουθήσει έναν εκ των τελικών του S.Pellegrino Young Chef 2020 Regional Finals, του σημαντικότερου διεθνή διαγωνισμού ανάδειξης νέων σεφ και εντυπωσιάστηκε από το πολύ υψηλό επίπεδο.

Juicy Lucy: Ο πεζόδρομος της Ζεύξιδος μπορεί να υπερηφανεύεται για τα burgers του!

Το γευστικό πείραμα της Φλώρας και του Λευτέρη σβήνει το πρώτο του κεράκι στη Θεσσαλονίκη!

«Ρακόρ», αυτό που εννοούμε όταν λέμε Μικρό Εστιατόριο Πόλης

Πάντα φιλόξενο στον Κεραμεικό, δε μας αφήνει να βαρεθούμε με τα πιάτα ημέρας και τις βελουτέ σούπες του, ενώ βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση καλής πρώτης ύλης για να μας προσφέρει νέα δημιουργικά πιάτα ελληνικής κουζίνας.

Gargaretta: Ένα μοντέρνο bistrot σερβίρει σφακιανή πίτα για brunch και μας ταξιδεύει στη Μεσόγειο

Στη σκιά της Ακρόπολης, υπάρχει ένα bistrot με ψαγμένη οινική λίστα και πολύ ωραία και προσιτά πιάτα, ένα χώρος που ξεφεύγει από τα τουριστικά κλισέ της περιοχής.

Στα πιάτα της Migada συναντώνται τα ταξίδια του Μάρκο Πόλο και του Βάσκο ντα Γκάμα

Στο στενό της Πραξιτέλους, εκεί όπου συμβαίνουν τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα της πόλης, έχει προστεθεί τους τελευταίους 8 μήνες ένα μαγαζί που οι μυρωδιές του δεν σε αφήνουν να το προσπεράσεις.

Το Park Bench έχει όσα ζητάμε από μια χαλαρή έξοδο για φαγητό

Μια gastro pub με ετερόκλητη, δημιουργική κουζίνα στο Κουκάκι βγάζει τα τραπέζια της σε μια όμορφη πλατεία και μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα. Το Park Bench είναι ένα από τα πιο ιδανικά-value for money μέρη για να φας νόστιμα στην Αθήνα.

Με το νέο Flower, o Χολαργός βρήκε την πίτσα του

Το αγαπημένο νόστιμο στέκι της Πλατείας Μαβίλη πήρε τα ραμποτέ του και την 70s αισθητική του, την λεπτή ζύμη αλλά και τις deep dish πίτσες του και άνοιξε ένα νέο δεύτερο σπίτι στα Βόρεια.

Μεσογειακή κουζίνα και αποθεωτικό ηλιοβασίλεμα στο Myhtos by Divani

Φρέσκα θαλασσινά και all time classic επιλογές σε κρέας σε ένα από τα ωραιότερα εστιατόρια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το Meatropoleos 3 αναθεωρεί το Σύνταγμα. Γευστικά μιλώντας, πάντα!

Μπορεί να άλλαξε μενού και εικόνα, διατηρεί όμως τα αγαπημένα πιάτα και τις χαλαρές συνθήκες απόλαυσης του καλού φαγητού.

Στο «Sea of Tastes» η ελληνική κουζίνα ανταγωνίζεται τη θέα της θάλασσας.

Η ιστορία του εστιατορίου του «Porto Valitsa» είναι βγαλμένη από ξυλόφουρνο.

To ΦΙΤΑ τελικά, κάπως δικαιολογημένα, είναι το εστιατόριο που συζητά όλη η Αθήνα

Το νέο νόστιμο εγχείρημα της Αθήνας αναδεικνύει την ποιοτική πρώτη ύλη αλλάζοντας κάθε μέρα μενού αναλόγως με το τι καλό βρίσκουν στις αγορές οι μάγειρες του που κυνηγάνε το καλό ψάρι και παραλαμβάνουν κρέατα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Το Simul και η ιστορία της συντροφικότητας

Εντυπώσεις από το θερινό μενού του σεφ Νίκου Θωμά.

Pat Pong – Η urban εκδοχή του ταϊλανδέζικου street food

Δοκιμάσαμε το μενού στο Thai εστιατόριο της οδού Λεβέντη που υπόσχεται να κάνει το Kολωνάκι hot and steamy.

MISIFU: Ο κεραμιδόγατος που αγάπησε τη μεσογειακή κουζίνα

Μίνιμαλ αισθητική και comfort γεύσεις, στο Παλαιό Ψυχικό.

Mama Roux: Εκεί που έμαθε η Αθήνα να τρώει brunch

Κάθε Κυριακή, στην οδό Αιόλου, συντελείται ένας γαστρονομικός θεσμός της σύγχρονης Αθήνας.

Σπύρος-Αντώνης: Από το 1975, μια ταβέρνα στα Άνω Πατήσια χορταίνει με τα μαγειρευτά και τα ψητά της όλη την Αθήνα

Από παίκτες της ΑΕΚ μέχρι πολιτικούς, από γείτονες μέχρι Ιταλούς φοιτητές, όλοι συγκινούνται από τα σαλιγκάρια στιφάδο, το κοκκινιστό μοσχαράκι, το μπιφτέκι και το συκώτι σε ένα στέκι πραγματικά αναλλοίωτο στον χρόνο.

9 λόγοι για να δοκιμάσεις το νέο μενού του Rock n Roll

Το στέκι της Λουκιανού δεν είναι μόνο για ποτό και χορό αλλά και για να δοκιμάσετε το καταπληκτικό φαΐ που σερβίρει.

Frater & Soror: Μόλις άνοιξε στο Παγκράτι η αδελφότητα του καλού φαγητού και του απολαυστικού τζιν με τόνικ

Μια νέα «τζιντονερία» και το υπόγειο ΦΒΚ κάνουν ακόμα πιο ντελικάτη την Πλατεία Προσκόπων.
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.