Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaSPIRITS

Bushmills Irish Whiskey: Το γνωρίσαμε στο #DiscoverDifferent πάρτι της Popaganda και δεν μπορούμε να το αποχωριστούμε

Έρχεται από το βορειότερο τμήμα της Βόρειας Ιρλανδίας, γεμίζει τα ποτήρια μας, είναι το νέο μας αγαπημένο ουίσκι.

Η Popaganda είχε καιρό να κάνει πάρτι. Για την ακρίβεια είχαν περάσει 3,5 χρόνια από το τελευταίο μεγάλο μας event. Η αλήθεια είναι πως όλο θέλαμε να κάνουμε κάτι κι όλο δεν έδενε. Ώσπου βρέθηκε στον δρόμο μας το Bushmills

Το ουίσκι που παράγεται στο παλαιότερο εν ενεργεία αποστακτήριο του κόσμου, το οποίο βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό του βορειότερου τμήματος της Βόρειας Ιρλανδίας. Το είχαμε επισκεφθεί μάλιστα παλιότερα (δείτε τις υπέροχες φωτογραφίες του Ανδρέα Σιμόπουλου)

Η ξεχωριστή γεύση του Bushmills προέρχεται από τους δεκάδες πειραματισμούς που έχουν γίνει στα βαρέλια του, πριν φτάσει στα ποτήρια σας. Για παράδειγμα ο συνδυασμός βαρελιών Bourbon και Sherry, παράγει το Bushmills Original (λευκή ετικέτα)ένα απαλό, προσιτό αλλά παράλληλα πολυσύνθετο ιρλανδέζικο blended whiskey τριπλής απόσταξης.

Στο Black Bush (μαύρη ετικέτα) το 80% του αποστάγματος προκύπτει από malt whiskeys τα οποία έχουν ωριμάσει σε συνδυασμό βαρελιών Oloroso Sherry και Bourbon. Στα βαρέλια αυτά χρωστάμε το βαθύ του χρώμα και την βελούδινη υφή του. Ενώ, όσον αφορά στα malts αυτά τα βρίσκουμε σε ηλικίες 10, 16 και 21 ετών αντίστοιχα, με την υφή και την γεύση τους να μην μπορεί να συγκριθεί με άλλα malts της κατηγορίας τους. 

Ακόμα κι όταν το 1850 η κυβέρνηση της χώρας επέβαλε φόρο στην βύνη του κριθαριού, κάτι που άλλαξε εντελώς τα δεδομένα για τους Ιρλανδούς παραγωγούς, το Bushmills παρέμεινε πιστό στις προδιαγραφές του, συνεχίζοντας να χρησιμοποιεί 100% βυνοποιημένο κριθάρι. Αυτό ακριβώς είναι που το κατατάσσει στα κορυφαία ουίσκι της κατηγορίας του. 


Fun Fact: Όταν το 1933 σταμάτησε η ποταπαγόρευση στις ΗΠΑ, το αποστακτήριο δούλεψε με φρενήρεις ρυθμούς κι παρήγαγε το μεγαλύτερο φορτίο που έχει φύγει ποτέ από τη χώρα. 


Έχουν περάσει 412 χρόνια από τότε που κάποιος γεύτηκε για πρώτη φορά το Bushmills Irish Whiskey. Το ξέρουμε, αργήσαμε. Αλλά, τίποτα δεν μας εμποδίζει να γίνουμε τώρα φανατικοί θαυμαστές του.

Έδωσε τον ρυθμό στην υπέροχη βραδιά της 21ης Δεκέμβρη -αν δεν ήσαστε εκεί και δεν το πιστεύετε: α) κακώς και β) κλικ εδώ – όταν και μας επιφύλαξε τοσες εκπλήξεις. Σας είχαμε μιλήσει για φανερά κεράσματα και κρυφά περάσματα, τηρήσαμε την υπόσχεσή μας. Τα όμορφα κορίτσια στην υποδοχή μας προμήθευσαν με μάρκες για να απολαύσουμε το Bushmills Original, είτε σκέτο, είτε με τον #DiscoverDifferent τρόπο σερβιρίσματος στο long drink Bushmills Highball (με Bushmills Original, bitter-lemon σόδα και ένα φύλλο δυόσμου), ενώ στο εντυπωσιακό secret room είχαμε τα ειδικά σερβιρίσματα του απολαυστικού ζεστού whiskey cocktail με Bushmills Black Bush, μείγμα με τσάι βουνού, λουίζα, φασκόμηλου και σιρόπι μελιού με τζίντζερ σε καταπληκτικές, ήδη συλλεκτικές κούπες.

Οι αναμνήσεις που δημιουργήθηκαν εκείνη την βραδιά ήταν πολλές, αλλά εκείνη που μας έμεινε ακόμα περισσότερο ήταν η γέυση του Bushmills Irish Whiskey. Ξέρουμε τι θα ποτό θα παραγγέλνετε φέτος τον χειμωνα…

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.