metr1

Ο Γιώργος και ο Μιχάλης εκτός από κουμπάροι είναι και συνέταιροι. Πριν δυο χρόνια άνοιξαν στην Κυδαντιδών στα Άνω Πετράλωνα μια πιτσαρία που για κάποιους από μας έχει γίνει θεσμός. Παίρνοντας τηλέφωνο στο Metropolis αρχικά εντυπωσιάζεσαι με τον ενθουσιασμό και τις προτάσεις του Μιχάλη που σε παροτρύνει να συνδυάσεις στις επιλογές σου κάποια από τις σπιτικές σος, λεπτή ή αφράτη ζύμη σουτζούκι Αραπιάν  και ό,τι άλλο τον εμπνεύσει εκείνη τη στιγμή. 

metr2

metr10

metr3

«Εγώ ήμουν τυπογράφος και παράλληλα με την τυπογραφία σκεφτήκαμε με τον Γιώργο να ανοίξουμε στο ισόγειο του σπιτιού μου αυτό το μαγαζί. Τώρα αποφάσισα να ασχοληθώ αποκλειστικά και θα είμαστε ανοιχτά από τις 12 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ. Η πιτσαρία αυτή είναι το πάθος μου. Δεν το αισθάνομαι καν σαν δουλειά γιατί μου δίνει πολύ χαρά, είμαι χομπίστας», λέει ο Μιχάλης και θυμήθηκα την τελευταία φορά που μου έφερε την πίτσα στο σπίτι. Είχα ζητήσει εκτός απ’ όλα τ’ άλλα να έχει και Peri Peri σως, που την φτιάχνουν με καυτερή πιπεριά και μοσχολέμονο. Άνοιξε το κουτί με ενθουσιασμό για να την μυρίσω και πιάσαμε την κουβέντα για κανένα τέταρτο, περί ποιότητας υλικών, κτλ. « Η φέτα μας είναι Π.Ο.Π, οι ντομάτες που χρησιμοποιούμε είναι βραβευμένες, το μπέικον Υφαντής και γενικά όποιος έχει διακριθεί για την ποιότητά του είναι μέσα στην πίτσα σου».

metr8
 

Ο Γιώργος έχει εντελώς διαφορετική ιστορία πίσω του μιας που μεγάλωσε στην Αυστραλία και επέτρεψε στην Ελλάδα δουλεύοντας ως προγραμματιστής  σε μεγάλες εταιρίες. Το μικρόβιο του μάγειρα πέρασε στον γονίδιό του από τον πατέρα του, που είχε πιτσαρία στην Αυστραλία. « Είναι μεγάλη υπόθεση το σωστό ζυμάρι. Την συνταγή την είχε μάθει ο πατέρας μου από έναν Ιταλό νάνο που τον είχανε φέρει σκαστό απ’ τα καράβια. Ο πατέρας μου και οι δυο φίλοι του ήταν από τους πρώτους που ανοίξανε πιτσαρίες στην Καμπέρα. Μέχρι και ο πρωθυπουργός πήγαινε στα εστιατόρια τους. Αυτή η συνταγή είναι η κληρονομιά μου. Αν και Ιταλός ο τύπος, η συνταγή του έμοιαζε πιο πολύ στις κλασικές Αμερικάνικες πίτσες. Ξέρεις στην Αυστραλία τις πίτσες gourmet με τις φρέσκιες ρόκες από πάνω δεν τις προτιμάνε. Αν το καλοσκεφτείς η πίτσα που φτιάχνουμε εδώ είναι αυτή που έτρωγε ο κόσμος στην Ελλάδα κατά κόρων τις δεκαετίες του ’80 και του ’90». 

 

metr4

Κι εδώ που τα λέμε η αμερικανίλα έχει και τα καλά της. Ο Μιχάλης πηγαίνει την κουβέντα στον νέο κατάλογο που θα προσθέσει burgers και μακαρονάδες αλλά και στον κόσμο που τους στηρίζει. «Ο όρος “πελάτες” δεν μου αρέσει, τολμώ να πω πιστοί, γιατί όσο παράξενο κι αν ακούγεται δουλεύουμε με ανθρώπους σταθερούς που δοκίμασαν την πίτσα μας και από τότε σε κάθε ευκαιρία μας θυμούνται. Εμείς δυο χρόνια τώρα ούτε φυλλάδια στη γειτονιά δεν έχουμε μοιράσει. Από στόμα σε στόμα φτάσαμε σήμερα να έχουμε 450 πιστούς. Ακόμα και στο Facebook κάθε like είναι από τον κόσμο που έχει δοκιμάσει. Ούτε συγγενείς, ούτε φίλοι που απλά μας ξέρουν. Είναι τα πιο αληθινά like που έχουμε πάρει ποτέ». 

metr5
metr6
metr7
metr12

Στην ιστοσελίδα του Metropolis γράφει 100% φρέσκια ή τα χρήματά σας πίσω. 
Κυδαντιδών 16, Άνω Πετράλωνα