chef alexandros papandreou/αλεξανδρος παπανδρεου
  • Μου αρέσει να πηγαίνω να τρώω απλό και τίμιο φαγητό σε εστιατόρια που δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, και μπορώ να περάσω όμορφα είτε με παρέα είτε μαζί με τα παιδιά μου. Μου αρέσει να πηγαίνω στο κέντρο της πόλης αλλά και να εξερευνώ νέα στέκια φτιαγμένα από ανθρώπους που αγαπούν την μαγειρική και το επάγγελμά τους
  • Το καλύτερο μέρος για σουβλάκι είναι ο Λευτέρης στην οδό Σατωβριάνδου 20 (2105225676). Το θεωρώ πολύ καλό και νόστιμο γιατί συνδυάζει την πολύ καλή ποιότητα του κρέατος μαζί με το μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιεί. Επίσης θεωρώ ότι επειδή ειδικεύετε σε έναν μόνο κωδικό αυτό κάνει την διαφορά.
  • Το καλό κρέας σε εστιατόριο είναι συνδυασμός, καλού προϊόντος σωστού ψησίματος, καλού μαχαιριού για να το κόψεις, και φυσικά και λογικής τιμής. Όλα μαζί τα συνδυάζει το Base Grill (Λ. Κωνσταντινουπόλεως 64, 2105757455) όπου ο Σπύρος και ο Βαγγέλης Λιάκος έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά μετά από πολύ πολύ κόπο. Αξίζει να τους επισκεφθείτε.
  • Το πιο απλό και πιο φρέσκο ψαράκι το τρώω στο Δίπορτο (Σωκράτους 9, 2103211463) μαζί με κρασάκι που φέρνει ο Ανέστης. Ακριβώς κάτω από την κεντρική αγορά των Αθηνών, με παρέα τα βαρέλια, το ψαράκι, συνήθως γαύρος, μαρίδα, και πολλές φορές φρέσκιες γόπες είναι φρεσκότατο γιατί έχει μόλις αγοραστεί από την ψαραγορά.
  • Η καλύτερη ταβέρνα που τρώω συχνά και μου αρέσει πολύ είναι ο Οικονόμου (Τρώων 41 & Κυδαντιδών, 2103467555) στα Πετράλωνα. Εκεί ο Κώστας και η Γαρουφαλλιά φτιάχνουν υπέροχα  νόστιμα καθημερινά πιάτα με αγαπημένο μου το κοκόρι το κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι και τριμμένο τυράκι από πάνω.
  • Επίσης, μου αρέσει πολύ η ταβέρνα Ο Κώστας (Προφήτη Ηλία 3, 2106646532) στην Παιανία για το πάντα φρέσκο και σωστά ψημένο του συκώτι αλλά και την απίστευτη θέα σε όλα τα Μεσόγαια.
  • To Αθήρι (Πλαταιών 15, 2103462983) που μαγειρεύει ο Αλέξανδρος Καρδάσης μου αρέσει πολύ και πηγαίνω αρκετά συχνά και τον χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι σε αυτόν τον πολύ ωραίο κήπο στην καρδιά του Κεραμικού. Η σύγχρονη μοντέρνα ελληνική κουζίνα του με εκφράζει και για αυτό τον τιμάω συχνά. Το σιγομαγειρεμένο του μοσχάρι σε κενό αέρος για δύο ημέρες είναι το καλύτερο και αγαπημένο μου πιάτο.
  • Το ινδικό φαγητό είναι αυτό που πιστεύω θα κατακτήσει αρκετές χώρες σιγά σιγά. Στην Αθήνα μου αρέσει να πηγαίνω στο Indian Kitchen (Απόλλωνος 6Β, 2103237720). Είναι μικρό, με ζεστά χρώματα και η κουζίνα του όχι πολύ βαριά, μυρωδάτη και μπορεί να την γευθεί ο καθένας μας. Το σέρβις πολύ προσιτό και το tandoor που φτιάχνουν πιστεύω από τα πιο καλά της πόλης
  • Ένα από τα πιο νόστιμα Burger που έχω δοκιμάσει είναι στο The Burger Joint (http://www.burgerjoint.gr). Αρκετά χορταστικό και αγαπημένο Mayan Burger με διπλό cheddar, chili con Carne και πουρέ γλυκιάς κολοκύθας.
  • Μου αρέσει πολύ η πίτσα στο Coupepe (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 31, 2108100040) στην νέα Πεντέλη επειδή απλή νόστιμη με πολύ καλά υλικά και ιδιαίτερα λεπτή ζύμη. Μου αρέσει να την συνοδεύω με κρύα μπύρα.
  • Ως λάτρης της σοκολάτας μου αρέσει να αγοράζω σοκολατάκια και σοκολάτες από τις Γλυκιές Αλχημείες (Ηροδότου 24, 2107240205) του φίλου Στέλιου Παρλιάρου. Επίσης, μου αρέσει πολύ η κρέμα Bavaroise που φτιάχνει το εργαστήριο Νανά Γιώτη (Αίαντος 6, 2106855122) στα Βριλήσσια καθώς και τα κουλουράκια του Φύσης στην οδό Μεσογείων 450 (2106090740) μετά την ΕΡΤ.

* Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου είναι σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής. Νέα και συνταγές του Αλέξανδρου Παπανδρέου μπορείτε να βρειτε στο sidayes.gr.

chef alexandros papandreou/αλεξανδρος παπανδρεου