Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπάρχει καλύτερη ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. Και τη Θέλουμε.

Μια μέρα στα γραφεία του πολυσυζητημένου κόμματος των φετινών εκλογών.
Φωτογραφίες: Γιάννης Δρακουλίδης/ FOSPHOTOS
ELLADA political party / Κίνημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α

Πολλά είναι τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας την προσεχή Κυριακή. Ανάμεσά τους βρίσκεται και το νεοπαγές κόμμα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α, που φαίνεται να έχει κλέψει την παράσταση με το ζωηρό προεκλογικό του σποτάκι. Αποφασίσαμε να γνωρίσουμε από κοντά το οικολογικό αυτό κίνημα που δίνει τη δική του μάχη με το ελληνικό ίντερνετ να στέκεται αναφανδόν στο πλευρό του. Επισκεφθήκαμε λοιπόν τα γραφεία τους, εκεί που στεγάζεται και το κανάλι αλλά και το βιβλιοπωλείο τους, στο κέντρο της Αθήνας και ζήσαμε μαζί τους μοναδικές στιγμές.

Η συνάντησή μας είχε κανονιστεί για τις 12. Πρώτο όροφο μας είχαν πει, αποφασίσαμε κι εμείς να αφήσουμε το ασανσέρ για κανένα χριστιανό που θα το είχε πραγματικά ανάγκη. Στον πρώτο όροφο όμως, αντί για τα γραφεία του κόμματος ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α, βρήκαμε δύο παππούδες, ένθερμους υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου, που έδιναν τον παλμό στο εκεί στεγαζόμενο προεκλογικό κέντρο του ΚΙΔΗΣΟ. Όταν τους ρωτήσαμε πού θα μπορούσαμε να βρούμε τα πολυπόθητα γραφεία του οικολογικού κινήματος, οι πάλαι ποτέ φανατικοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ μας λοξοκοίταξαν και μας ρώτησαν «τι είναι αυτό το κινημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α;». Πειράχτηκαν μάλιστα, όταν τους ρωτήσαμε αν το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου θα βρίσκεται πίσω από το κίνημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α το βράδυ της Κυριακής.

ELLADA political party / Κίνημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α

Ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας, αρχηγός του Κινήματος ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ.

ELLADA political party / Κίνημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α

…σε μια ακόμα χαρακτηριστική πόζα

Αφού κάναμε το καλαμπούρι μας με τα τιμημένα γηρατειά, που θα έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, ανεβήκαμε στον τρίτο όροφο, όπου και βρήκαμε, επιτέλους, τα γραφεία που ψάχναμε. Μας ανοιξε την πόρτα ένας νεαρός υποστηρικτής. Μικρός ο χώρος, μπόλικο το προεκλογικό υλικό, δυσκολευτήκαμε να κινηθούμε μέσα σε στο γενικότερο αναβρασμό που επικρατούσε. Στα ίδια γραφεία μάλιστα στεγάζεται και το στούντιο της γνωστής σε πολλούς εκπομπής ΥΓΕΙΑ ΖΩΗ Η ΓΝΩΣΗ ΣΩΖΕΙ, την οποία παρουσιάζει στο κανάλι ΤΗΛΕΦΩΣ ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας, Γενικός Υπεύθυνος του Κινήματος και υποψήφιος στην Α’ Αθηνών. 

ELLADA political party / Κίνημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α

Η στολή του (Νέου) Κολοκοτρώνη

ELLADA political party / Κίνημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α

…κι αυτός που τη φορά, ο κύριος Αντώνης Ξεπαπαδάκος

ELLADA political party / Κίνημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α

…και οι fans…

Ο αρχηγός του κόμματος είχε αργήσει λίγο και έπρεπε να τον περιμένουμε. Εκεί ήταν που γνωρίσαμε τον Αντώνη Ξεπαπαδάκο, γνωστό και ως Νέο Κολοκοτρώνη, ο οποίος ετοιμαζόταν ψυχολογικά κι ενδυματολογικά για την τηλεοπτική εκπομπή με τον κύριο Παπανικόλα. Μας έδειξε τη φορεσιά του, με την οποία – όπως υποστηρίζει- είναι φτυστός  ο Γέρος του Μοριά, την οποία φορά σε κάθε εμφάνισή του στο γυαλί. «Είναι σίγουρα απόγονος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, είναι εκπληκτική η ομοιότητα», μας λέει μία κυρία που αποφεύγει τον φακό της κάμερας, όπως ο διάολος το λιβάνι. Αφού ο αρχηγός μας είχε στήσει και δεν είχαμε κάτι καλύτερο να κάνουμε, βοηθήσαμε το Νέο  Κολοκοτρώνη να βάλει την περιβολή του, καθώς δυσκολευόταν λιγάκι. Εκείνος, δείχνοντας την ευγνωμοσύνη του για την αρωγή μας, μας έδειξε μία φωτογραφία του Γέρου του Μοριά (του ορίτζιναλ) που καβάλα στ’ άλογο, ρίχνει μία μούντζα σε όλους όσοι οδήγησαν τη σύγχρονη Ελλάδα στην υποτέλεια.

ELLADA political party / Κίνημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α

Συνάντηση γιγάντων, Παπαφλέσσας και Κολοκοτρώνης

Λίγο η καλή φιλοξενία, λίγο το ανάλαφρο κι ευχάριστο κλίμα, πέρασε γρήγορα η ώρα, έσκασε μύτη και ο Πρόεδρος.  Δεν έχασε λεπτό ο  κ. Παπανικόλας κι άρχισε να χαιρετά χαμογελαστός στην κάμερα ωσάν να ήταν σε κεντρική ομιλία. Στην παρέα μας γρήγορα προστέθηκε και ο πατέρας Νεκτάριος, ο επονομαζόμενος και Νέος Παπαφλέσσας, που μπούκαρε στα γραφεία του κόμματος όλο φούρια και κακό, γιατί μόλις είχε μάθει ότι του έκοψαν το νερό.  «Να το γράψετε αυτό», μας είπε, αγανακτισμένος που η ΕΥΔΑΠ έβγαλε όλη την μνημονιακή της σκληρότητα πάνω του. Αφού είχαμε πια την απαραίτητη απαρτία, πιάσαμε να συζητήσουμε γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις και, τι άλλο, τις θέσεις του νεοπαγούς οικολογικού κινήματος.

«Τρεις είναι οι μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα», μας  είπε ο κ. Παπανικόλας, θέτοντας την κουβέντα μας σε μια βάση. «Απαιτείται δημοκρατία στην πράξη, πολιτική ανιδιοτέλεια και οικολογία». Η Ελλάδα όμως, θα πρέπει να μείνει στην Ευρώπη; Κατά τον κ. Παπανικόλα, δεν υπάρχει φόβος να φύγουμε από την Ευρώπη, αφού «η χώρα δεν μπορεί να μετακινηθεί». Είναι, δηλαδή, φυσικώς αδύνατο. Όσον αφορά στο Ευρώ, όμως, τα πράγματα αλλάζουν: «Πρέπει είμαστε και στην Ευρώπη, αλλά να έχουμε δικό μας νόμισμα, όπως η Μεγάλη Βρετανία», είναι η επεξεργασμένη θέση του Κινήματος ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ.

ELLADA political party / Κίνημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α

Από τη διακόσμηση των γραφείων Ι

ELLADA political party / Κίνημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α

Από τη διακόσμηση των γραφείων ΙΙ

ELLADA political party / Κίνημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α

Από τη διακόσμηση των γραφείων ΙΙΙ

Δεν αντισταθήκαμε στον πειρασμό και θελήσαμε να δούμε την στάση της τριανδρίας του κινήματος σε κοινωνικά ζητήματα. Ας πούμε, το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας. «Η ομοφυλοφιλία είναι παρά φύση και οι γκέι είναι θύματα της κοινωνίας. Όμως δεν φταίνε αυτοί για αυτό το πρόβλημα και πρέπει να τους βοηθήσουμε. Η ομοφυλοφιλία είναι ουσιαστικά μία μετάλλαξη του ανθρώπου», ήταν η απάντησή τους. Βρήκαμε πολύ ρηχά τα νερά για να συνεχίσουμε περί συμφώνου συμβίωσης και  τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια και δε συνεχίσαμε. 

Υπάρχει Θεός για το κίνημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α; «Ρώτησαν την αμυγδαλιά πού είναι ο Θεός και εκείνη άνθισε», μας είπε ο κύριος Παπανικόλας, με τον πατέρα Νεκτάριο να παίρνει θάρρος από την ερώτησή μας και να μπαίνει για τα καλά στη συζήτηση. «Τα άλλα κόμματα πρέπει να μας ακολουθήσουν και να γίνουν σαν εμάς, τίμιοι και ηθικοί», υποστηρίζει ο Νέος Παπαφλέσσας, ενώ με κεκτημένη ταχύτητα ξεκίνησε ένα λόγο κόλαφο για την μνημονιακή πολιτική της κυβερνώσας ελίτ: «Είμαστε σχεδόν όλοι απένταροι. Ζούμε ό,τι είπε ο Καποδίστριας. Από την ώρα που ο λαός πεινάει, δεν επιτρέπεται να παίρνουν οι πολιτικοί χρήματα από το δημόσιο κορβανά. Πρέπει να προσφέρουν. Αυτοί όμως δεν είναι βουλευτές, είναι βολευτές». Εκεί τον διακόπτει ο κύριος Παπανικόλας και συμπληρώνει «πρέπει να υπογράψουν όλοι δήλωση που να προβλέπει πως όσοι εκλεγούν βουλευτές θα παίρνουν 600 ευρώ». 

ELLADA political party / Κίνημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α

Όλοι δουλεύουν για το Κίνημα

ELLADA political party / Κίνημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α

Όλοι διαφημίζουν το Κίνημα

Ποια όμως είναι η ανταπόκριση του κόσμου στο νέο αυτό πολιτικό μόρφωμα; «Ο κόσμος πρέπει να μας γνωρίσει καλύτερα», υποστηρίζει ο κύριος Παπανικόλας, ενώ ο πατέρας Νεκτάριος, που πια δεν τον χωράνε τα ράσα του από την αγανάκτηση, καταγγέλλει τα ΜΜΕ που τους έχουν αποκλείσει από τα κανάλια. «Θα τους κόψουμε τα ποσοστά. Γι’ αυτό το κάνουν», προσθέτει. Για τον αρχηγό του Κινήματος,  ο αποκλεισμός από τα κανάλια οφείλεται στη διαπλοκή τους με την πολιτική τάξη που χρόνια κυβερνά τη χώρα. «Ευτυχώς, όμως, το προεκλογικό σποτ με το τραγούδι μας θεωρήθηκε λίγο αστείο και μας πολυδιαφήμισαν. Τους ευχαριστούμε για αυτό».

http://youtu.be/Knttz7mLKeY

Γιατί το κίνημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α επέλεξε να κάνει ένα βίντεο τόσο διαφορετικό από αυτά που συνήθως βλέπει κανείς σε προεκλογικές καμπάνιες; «Δεν είμαστε σαν τους άλλους», μας απαντά ο Νέος Κολοκοτρώνης, με τον Παπαφλέσσα να προσθέτει πως «εμείς θέλουμε να κάνουμε επ (σ.σ. πάυση χαρακτηριστική κι έμφαση) Ανάσταση. Ό,τι δεν κάνουν οι άλλοι, πρέπει να το κάνουμε εμείς. Το προεκλογικό σποτ του κόμματός μας εκφράζει την ψυχή μας και μέσα από αυτό ο κόσμος μπορεί να καταλάβει ότι σκοπός μας είναι να ελευθερώσουμε την Ελλάδα από τη φτώχεια».

ELLADA political party / Κίνημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α

Το θρυλικό στούντιο του Τηλεφώς

ELLADA political party / Κίνημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α

…and we’re rollllllinngggg

Εκεί που η συζήτηση έδειχνε να φουντώνει, ο Παπαφλέσσας άρχισε να βιάζεται λίγο, γιατί είχε να ξεκινήσει την εκπομπή του με τον κύριο Παπανικόλα. Τι κι αν ήθελε ο Πρόεδρος να αναπτύξει τα επιχειρήματά του, ο πατέρας Νεκτάριος δεν τον άφηνε να σταυρώσει κουβέντα, ρίχνοντας του λοξές ματιές και λέγοντας του κάθε λίγο και λιγάκι «άντε να μπούμε στο στούντιο, τα παιδιά (σ.σ.: εμείς δηλαδή) βιάζονται».

Τι να κάνουμε κι εμείς, ήπιαμε στα γρήγορα την πορτοκαλαδίτσα μας, είπαμε μια- δυο κουβέντες στα πεταχτά με λοιπούς φίλους και υποστηρικτές του κινήματος, κρατώντας στα χέρια τα πορτοκάλια που μας πρόσφερε ο κύριος Παπανικόλας και πήγαμε στην ευχή του Θεού, επιστρέφοντας στα γραφεία της Popaganda.  Έχοντας περάσει ένα δίωρο τόσο διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα της ζωής μας…

Στα άδυτα του Κινήματος ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ (όλες οι φωτογραφίες)

Δείτε το Αρμαγεδδών 2, μια επική προεκλογική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.