Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τι λένε οι ξένοι δημοσιογράφοι που ήδη βρίσκονται στο Ζάππειο;

Μεταδίδει ο Θοδωρής Χονδρόγιαννος που είναι εκεί από το πρωί.
10947563_1544916782458151_275000013_n

Ξυπνήσαμε, ρίξαμε την ψήφο μας και πήγαμε κατευθείαν στο Ζάππειο, το μεγάλο θέατρο και των σημερινών γεγονότων. Να λοιπόν τι μας είπαν:

Μιλήσαμε με την ανταποκρίτρια της ιταλικής Corrıere Della Sera, Μαρία Σερένα Νατάλε, η οποία μοιράστηκε με τις σκέψεις της γύρω από τις ελληνικές εκλογές και μία πιθανή επικράτηση της Αριστεράς: «Οι ελληνικές εκλογές είναι σημαντικές όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Η Ελλάδα αποτελεί ένα είδος υπόθεσης εργασίας, ένα πείραμα, που θα δείξει την αξιοπιστία των μηχανισμών της νομισματικής ένωσης και της Ευρωπαικής Ένωσης ως πολιτικής οντότητας. Μία επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ θα σήμαινε πολλά και για την Ιταλία, καθώς η νίκη του μπορεί να οδηγήσει στην επιστροφή μιας ιταλικής αριστεράς που θα πολεμήσει για την ισοτητα και την αλληλεγγύη».

Τη σημασία των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας υπογραμμίζει και η Ομάιρα Ζιλ, πακιστανή δημοσιογράφος που μένει στη χώρα μας και εργάζεται για την εφημερίδα Khaleej Times (με έδρα το Ντουμπάι): «Οι ελληνικές εκλογές είναι οι σημαντικότερες σε όλο τον κόσμο, καθώς θα καθορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις όχι μόνο σε ευρωπαικο αλλά και σε διεθνές επίπεδο».

H Omaira Gill, δημοσιογράφος της εφημερίδας Khaleej Times.

H Ομάιρα Ζιλ, δημοσιογράφος της εφημερίδας Khaleej Times.

Από τη Λετονία μας έρχεται η Ντάσε Κομσέλι, δημοσιογράφος της λετονικής ηλεκτρονικής εφημερίδας www.lsm.lv, η οποία φαίνεται να έχει καταλάβει τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού στη χώρα μας: «Εδώ οι πολιτικοί υπόσχονται τα πάντα σε όλους και στο τέλος δε γινεται τίποτα. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

Τα δημοσιογραφικά επιτελεία επί τω έργω

Τα δημοσιογραφικά επιτελεία επί τω έργω

Γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, ο Βιτόριο Ντα Ρολντ, ανταποκριτής του ιταλικού site Il Sole 24 ORE. Είπε στην Popaganda:  «Καλύπτω χρόνια το ρεπορτάζ στην Ελλάδα και βλέπω ότι η χώρα δείχνει ελαφρά δείγματα ανάκαμψης. Φαίνεται πως η στροφή προς την ανάκαμψη είναι πιο κοντά. Οι ελληνικές εκλογές είναι ένα είδος δημοψηφίσματος που θα εγκρίνει ή θα απορρίψει την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η Άνγκελα Μέρκελ. Το ίδιο ισχύει και για τις εκλογές που θα λάβουν χώρα το 2015 σε Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο».

Η Popaganda παραμένει ζωηρή και κινείται στο χώρο του Ζαππείου. Μείνετε συντονισμένοι…

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.