Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΚΑΝΕΡ

Το Κονβόι της Ελευθερίας έφτασε στο Παρίσι

Οι διαδηλωτές που απαρτίζουν το αποκαλούμενο "κονβόι ελευθερίας" μπήκαν στο Παρίσι και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι και την Αψίδα του Θριάμβου, πριν απομακρυνθούν από την γαλλική αστυνομία κάνοντας χρήση και δακρυγόνων.
Φωτογραφίες: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Διαδηλωτής που συμμετέχει στο αποκαλούμενο “Κονβόι Ελευθερίας” στέκεται στην οροφή του αυτοκινήτου του και κυματίζει σημαία, στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, Γαλλία, 12 Φεβρουαρίου 2022. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Το αποκαλούμενο Κονβόι της Ελευθερίας ξεκίνησε στα τέλη Ιανουαρίου στην Οττάβα, πρωτεύουσα του Καναδά, ως αντίρρηση για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού που απαιτεί το αμερικάνικο κράτος από τους οδηγούς των φορτηγών που εισέρχονται στη χώρα. Με νόμο τους υποχρέωναν είτε να εμβολιαστούν πλήρως, είτε να αντιμετωπίσουν τις δοκιμασίες μιας πολυήμερης καραντίνας. Οι φορτηγατζήδες αντέδρασαν και άρχισαν να διαδηλώνουν, σχηματίζοντας τεράστιες αυτοκινοτοπομπές μέσα στην Οττάβα, δημιουργώντας πραγματικό κομφούζιο στους δρόμους της πρωτεύουσας, καθώς και σε κομβικά περάσματα του Καναδά προς τις ΗΠΑ.  Ενα αποτέλεσμα αυτού, ήταν ο τετραήμερος αποκλεισμός της γέφυρας Ambassador, της πιο σημαντικής χερσαίας συνοριακής διέλευσης στη Βόρεια Αμερική.

Λοιπόν, αυτό το κονβόι κατάφερε να περάσει τον Ατλαντικό και έχει ήδη αρχίσει να διασχίζει τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, ξεκινώντας από την Γαλλία.

Γαλλικές αστυνομικές δυνάμεις στέκονται σε ένα σημείο ελέγχου σε περιφερειακή οδό του Παρισιού για να εμποδίσουν μέλη του “Κονβόι της Ελευθερίας” να εισέλθουν στο Παρίσι, Γαλλία, 12 Φεβρουαρίου 2022.

Μικρό βαν που συμμετέχει στο “Κονβόι της Ελευθερίας” , με την λέξη Καπιταλισμός! γραμμένη στο καπό, κατευθύνεται στο Παρίσι, Γαλλία, 12 Φεβρουαρίου 2022.

Αστυνομικός ελέγχει τα έγγραφα ενός οδηγού αυτοκινήτου κάμπινγκ που συμμετέχει στο γαλλικό “Κονβόι της Ελευθερίας”, στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι, Γαλλία, 12 Φεβρουαρίου 2022.

Μικρά βαν της αστυνομίας έχουν σταθμεύσει περιμετρικά της Αψίδας του Θριάμβου για να αποτρέψουν τον αποκλεισμό της περιοχής από τους διαδηλωτές του “Κονβόι της Ελευθερίας”. Παρίσι, Γαλλία, 12 Φεβρουαρίου 2022.

Από την περασμένη Πέμπτη, φορτηγά, νταλίκες, τροχοβίλλες και άλλα τροχοφόρα έχουν ξεκινήσει ταυτόχρονα την πορεία τους από βορρά, νότο, ανατολή και δύση της Γαλλίας με τελικό σημείο συνάντησης το Παρίσι. Οι γαλλικές αρχές πολύ γρήγορα τότε, ανακοίνωσαν την απαγόρευση των κονβόι στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Αλλά, παρά τους 7000 Γάλλους αστυνομικούς και χωροφύλακες που αναπτύχθηκαν στις εισόδους της πόλης, δεν κατάφεραν, τελικά, να εμποδίσουν τα οχήματα να φτάσουν μέχρι τα Ηλύσια Πεδία και την Αψίδα του Θριάμβου. Οι διαδηλωτές από τα αμάξια και τα φορτηγά κυμάτιζαν γαλλικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα υπέρ της ελευθερίας επιλογής και την απαίτηση επιστροφής στην κανονικότητα.

Το κυκλοφοριακό έμφραγμα που δημιουργήθηκε, ακινητοποίησε όλο το Παρίσι. Αλλοι διαδηλωτές προστέθηκαν στις διαδηλώσεις των κονβόι, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην υποχρεωτικότητα της μάσκας, τα διαβατήρια εμβολιασμού, τους περιορισμούς στις συγκεντρώσεις και άλλα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της Covid-19. 

Διαδηλωτής που συμμετέχει στο γαλλικό “Κονβόι της Ελευθερίας” κρατάει πλακάτ που γράφει “Στοπ στην υγειονομική δικτατορία”. Παρίσι, Γαλλία, 12 Φεβρουαρίου 2022.

Συμμετέχοντες στο αποκαλούμενο “Κονβόι της Ελευθερίας” στέκονται στα αυτοκίνητά τους και κυματίζουν σημαίες, καθώς προσπαθούν να εμποδίσουν την κυκλοφορία στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, Γαλλία, 12 Φεβρουαρίου 2022.

Διαδηλωτής κρατάει πανό που γράφει “Υποστηρίζω το Κονβόι της Ελευθερίας”. Παρίσι, Γαλλία, 12 Φεβρουαρίου 2022.

Αστυνομικός παρακολουθεί τους συμμετέχοντες στο “Κονβόι της Ελευθερίας” να ανάβουν κίτρινες φωτοβολίδες στην Αψίδα του Θριάμβου. Παρίσι, Γαλλία, 12 Φεβρουαρίου 2022.

Ένας άνδρας κρατάει πλακάτ που γράφει “Υποστηρίζω το Κονβόι της Ελευθερίας”, στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι, Γαλλία, 12 Φεβρουαρίου 2022.

Η αστυνομία προσπαθεί να μπλοκάρει τους διαδηλωτές που συμμετέχουν στο “Κονβόι της Ελευθερίας”, στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι, Γαλλία, 12 Φεβρουαρίου 2022.

Γάλλοι αστυνομικοί βρίσκονται παρατεταγμένοι στα Ηλύσια Πεδία, μπροστά από αφίσα με το εξώφυλλο περιοδικού που εμφανίζει ένα πορτρέτο του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, καθώς οι διαδηλωτές από το ” Κονβόι της Ελευθερίας” προσπαθούν να εμποδίσουν την κυκλοφορία, στο Παρίσι, Γαλλία, 12 Φεβρουαρίου 2022

Γάλλοι αστυνομικοί ρίχνουν δακρυγόνα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές που συμμετέχουν στο “Κονβόι της Ελευθερίας”. Παρίσι, Γαλλία, 12 Φεβρουαρίου 2022.

Η γαλλική αστυνομία τρέχει στη λεωφόρο των Ηλυσίων, καθώς οι συμμετέχοντες στο αποκαλούμενο “Κονβόι της Ελευθερίας” προσπαθούν να εμποδίσουν την κυκλοφορία στο Παρίσι, Γαλλία, 12 Φεβρουαρίου 2022.

Γάλλοι αστυνομικοί συλλαμβάνουν διαδηλωτή στα Ηλύσια Πεδία. Παρίσι, Γαλλία, 12 Φεβρουαρίου 2022.

Τελικά η αστυνομία, κάνοντας χρήση δακρυγόνων, διέλυσε μεγάλο μέρος των διαδηλωτών. Νέα κονβόι σχηματίζονται και κατευθύνονται προς τις Βρυξέλλες.  

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.