ΣΚΑΝΕΡ

Το διαστημόπλοιο Soyuz MS-10 ξεκίνησε για το διάστημα αλλά έμεινε από κινητήρα …

Ευτυχώς δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες.
Φωτογραφίες: EPA/YURI KOCHETKOV, EPA/Bill Ingalls/NASA, EPA/KIRILL KUDRYAVTSEV

Στις 11 Οκτωβρίου 2018, από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, πραγματοποιήθηκε η εκτόξευση του πυραύλου Soyuz με το διαστημόπλοιο Soyuz MS-10, που μεταφέρει τα μέλη τη αποστολής 57/58, τον κοσμοναύτη της Roscosmos Alexey Ovchinin και τον αστροναύτη της NASA Nick Hague, προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό(ISS). Οι δύο κοσμοναύτες ήταν προγραμματισμένο να παραμείνουν στον ISS για έξι μήνες, για ερευνητικές και μηχανολογικές εργασίες.

Λίγο μετά την εκτόξευση, υπήρξε μια ανωμαλία στον κινητήρα του πυραύλου και η συνέχιση της ανόδου του διαστημοπλοίου διακόπηκε. Αποτέλεσμα ήταν η αναγκαστική, βαλλιστική προσγείωση του διαστημικού οχήματος και του πληρώματος (σημαίνει ότι η κάθοδος στη Γη έγινε σε αρκετά οξύτερη γωνία σε σχέση με αυτή που ισχύει σε κανονικές συνθήκες προσγείωσης) .

Οι αστροναύτες Hague και Ovchinin βγήκαν μόνοι τους  από την κάψουλα του Soyuz MS-10 και αναφέρθηκε ότι είναι σε καλή κατάσταση. Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, ο πύραυλος προώθησης Soyuz προσγειώθηκε  κάπου στις στέπες του Καζακστάν.

Ο προωθητικός πύραυλος Soyuz με το διαστημόπλοιο Soyuz MS-10 μεταφέρεται με τρένο στο ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, Καζακστάν, στις 09 Οκτωβρίου 2018.

Ο πύραυλος Soyuz με το διαστημόπλοιο Soyuz MS-10 κατευθύνεται προς την εξέδρα εκτόξευσης.

Ο πύραυλος προώθησης Soyuz ανυψώνεται σε κατακόρυφη θέση στην πλατφόρμα εκτόξευσης.

Φωτογραφία, που διατίθεται από την Εθνική Διοίκηση Αεροναυτικής και Διαστήματος της Ρωσίας, δείχνει τον Ρώσο Ορθόδοξο ιερέα Σεργκέι να ευλογεί τα μέλη των μέσων ενημέρωσης, αφού ευλόγησε τον πύραυλο Σογιούζ, στην πλατφόρμα εκτόξευσης του Κοσμοδρομίου Μπαϊκονούρ, στις 10 Οκτωβρίου 2018. Η αποστολή προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 11 Οκτωβρίου.

Ο αστροναύτης της NASA Nick Hague κάνει τους τελευταίους ελέγχους στο κοστούμι του, λίγες ώρες πριν την εκτόξευση του Soyuz , στις 11 Οκτωβρίου 2018.

Ο αστροναύτης της NASA Nick Hague χαιρετά τα παιδιά του, λίγο πριν από την εκτόξευση του διαστημικού οχήματος Soyuz MS-10 προς τον ISS.

Μια φωτογραφία, που διατείθεται από την NASA, δείχνει τους αστροναύτες Nick Hague της NASA και Alexey Ovchinin της Roscosmos, να χαιρετούν πριν από την επιβίβαση στο διαστημόπλοιο Soyuz MS-10. Οι δύο κοσμοναύτες θα περάσουν τους επόμενους έξι μήνες, εργαζόμενοι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Μπαϊκονούρ, Καζακστάν, 11 Οκτωβρίου 2018.

Η εκτόξευση του προωθητικού πυραύλου Soyuz με το διαστημόπλοιο Soyuz MS-10, που μεταφέρει τα μέλη της αποστολής 57/58, τον κοσμοναύτη της Roscosmos Alexey Ovchinin και τον αστροναύτη της NASA Nick Hague, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Μπαϊκονούρ, Καζακστάν, 11 Οκτωβρίου 2018.

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.