mario gotse

Λίγο πριν τους περσινούς ημιτελικούς της Ντόρτμουντ με τη Ρεάλ στα πλαίσια του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπάγερν ανακοίνωνε τη συμφωνία της με τον Μάριο Γκέτσε, πληρώνοντας 37 εκ. ευρώ για την ρήτρα του καταφέρνοντας, παράλληλα, πολλαπλά χτυπήματα στην αντίπαλό της. Η Μπορούσια απέκλεισε τη Ρεάλ με συνοπτικές διαδικασίες ωστόσο το οικογενειακό κλίμα στους κόλπους της ομάδας είχε διαταραχθεί. “Όποιος σκοπεύει να έρθει στο γήπεδο για να αποδοκιμάσει τον Μάριο, καλύτερα να μείνει σπίτι” δήλωνε ο Γιούργκεν Κλοπ, προσπαθώντας να προστατέψει τον παίκτη του. “Μην ξεχνάτε ότι με τον ίδιο τρόπο αποκτήσαμε τον Mάρκο Ρόις από την Γκλάντμπαχ”, συμπλήρωνε ο ιδιόρρυθμος κόουτς με ειλικρίνεια.

Ο Γκέτσε έμεινε εκτός τελικού λόγω ενός -βολικού- τραυματισμού, οι ξέφρενοι, όμως, πανηγυρισμοί του από την εξέδρα στο γκολ της ισοφάρισης της Μπορούσια φανέρωσαν τη σύγχυση που επικρατούσε στο μυαλό του 21χρονου μεσοεπιθετικού. Ο ίδιος λίγους μήνες πριν δήλωνε ότι δε βλέπει το λόγο να εγκαταλείψει την ομάδα στην οποία ανδρώθηκε, κάτι τέτοιο θα το σκεφτόταν μόνο σε ενδεχόμενη πρόταση της Μπαρτσελόνα. Αυτές οι κουβέντες σε συνδυασμό με τις ηγετικές του εμφανίσεις, που οδηγούσαν τους Βεστφαλούς προς το Γουέμπλεϊ, τον μετέτρεψαν σε λαϊκό ήρωα στα μάτια των οπαδών της ομάδας από την εργατούπολη του Ρουρ, το σύμβολο για τις ημέρες δόξας που θα έρθουν. Έτσι, όταν έσκασε η βόμβα της συμφωνίας με την Μπάγερν, ο κόσμος ένοιωσε προδομένος από το ίνδαλμά του. Ο Γκέτσε καταλάβαινε ότι με την Μπορούσια η καριέρα του δύσκολα θα έφτανε στα επίπεδα που μπορεί να φτάσει με τη φανέλα των Βαυαρών και πήρε τη σωστή απόφαση για τον εαυτό του.

Φτάσαμε στην πρώτη επίσκεψη του “προδότη” στο παλιό του σπίτι. Η Ντόρτμουντ προερχόταν από δύο συνεχόμενες ήττες (πρώτη φορά συνέβη κάτι τέτοιο εδώ και δύο χρόνια), ήθελε μόνο τη νίκη για να μην φτάσει η διαφορά της με την Μπάγερν στο -7 και η βασική της τετράδα στην άμυνα απουσίαζε λόγω τραυματισμού. Μπήκε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και έχασε ευκαιρίες.

Μέχρι την ώρα που ο Γκέτσε μπήκε στο ματς. Ο Γερμανός διεθνής έκανε την εκκωφαντική εξέδρα που τον αποδοκίμαζε σε κάθε επαφή του με την μπάλα να σωπάσει, ανοίγοντας το σκορ με ένα καταπληκτικό μονοκόμματο σουτ. Δεν το πανηγύρισε, για να μη στρίψει το μαχαίρι στην πληγή, αλλά η ικανοποίησή του ήταν εμφανής.

http://youtu.be/6u7U23gg3zE

Άκουσε πολλά όλο αυτό το διάστημα από όλες τις πλευρές. Μην ξεχνάμε ότι στην παρουσίασή του από την Μπάγερν, παραδοσιακό οχυρό της Adidas, εμφανίστηκε με μπλούζα της Nike, προκαλώντας την οργή των νέων του εργοδοτών. Όμως δείχνει πως έχει τα φόντα να εξελιχθεί στο κεντρικό πρόσωπο της αυτοκρατορίας που χτίζεται στο Μόναχο υπό τον Πεπ Γκουαρντιόλα, και παράλληλα να ηγηθεί της επερχόμενης κυριαρχίας που ετοιμάζουν οι Γερμανοί και σε επίπεδο εθνικών ομάδων.