Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΔΙΕΘΝΗ

Τι ψηφίζουν σήμερα ο Τομ Γιορκ, ο Τζέιμι Όλιβερ, η Τζοαν Κόλινς και ο Σερ Σον Κόνερι;

Είπαμε να ψάξουμε τι θα ψηφίσουν οι celebrities της Βρετανίας, καθώς και σε ποια Κόμματα κλείνει το μάτι ο βρετανικός τύπος.
Εικονογράφηση: Κατερίνα Καραλή
british_elections_3

Ε ναι, λοιπόν. Τα ψέμματα τελείωσαν. Σήμερα η Μεγάλη Βρετανία αποφασίζει για το μέλλον της. Κι όσο ο λαός προσέρχεται στις κάλπες, είπαμε να ψάξουμε ποιοι βρετανοί celebrities έχουν εκδηλώσει τις προθέσεις τους, αλλά και το πώς τοποθετήθηκε προεκλογικά ο βρετανικός τύπος που παραδοσιακά δηλώνει την υποστήριξή του προς κάποια κατεύθυνση. Για να δούμε τι απέδωσε η έρευνά μας…

Συντηρητικοί

Σάιμον Κόουελ: Ο πασίγνωστος για τις συμμετοχές του ως κριτής σε talent show, Σάιμον Κόουελ, δεν έκρυψε την υποστήριξή του στους Συντηρητικούς. Σε συνέντευξή του μάλιστα δήλωσε πως ο Ντέιβιντ Κάμερον «έχει το «στομάχι» να μας καθοδηγήσει μέσα σε δύσκολους καιρούς».

Σάιμον Κόουελ (Συντηρητικοί)

Σάιμον Κόουελ (Συντηρητικοί)

Τζιμ Ντέιβιντσον: Ένας κωμικός που ξέρει από μεγάλες αναμετρήσεις. Νικητής του Celebrity Big Brother, έχει εμφανιστεί πολλές φορές στο πλευρό των Συντηρητικών ηθικά και οικονομικά, με διάφορες δωρεές για τις προεκλογικές καμπάνιες των εκάστοτε αρχηγών των Τόρηδων.

Τζιμ Ντέιβιντσον (Συντηρητικοί)

Τζιμ Ντέιβιντσον (Συντηρητικοί)

Λουίζα Ζίσμαν: Τηλεπερσόνα και επιχειρηματίας. Σε εκπομπή του BBC που είχε καλέσει διάφορους δημοφιλείς υποστηρικτές των Συντηρητικών, ανέφερε ότι η Μεγάλη Βρετανία θα μπορούσε να έχει την κατάληξη της Ισπανίας, της Πορτογαλίας ή της Ελλάδας, αν οι Εργατικοί έρχονταν στα πράγματα. 

Λουίζα Ζίσμαν (Συντηρητικοί)

Λουίζα Ζίσμαν (Συντηρητικοί)

Γκάρι Μπάρλοου: Ο κεντρικός τραγουδιστής του βρετανικού ποπ συγκροτήματος Take That είναι αφοσιωμένος υποστηρικτής των Συντηρητικών, συμμετέχοντας μάλιστα στην προεκλογική καμπάνια του Ντέιβιντ Κάμερον το 2010. 

Γκάρι Μπάρλοου (Συντηρητικοί)

Γκάρι Μπάρλοου (Συντηρητικοί)

Άντριου Λόυντ Γουέμπερ: Βρετανός μουσικοσυνθέτης και παραγωγός. Παραδοσιακός ψηφοφόρος των Συντηρητικών, ο δημιουργός του έργου Το Φάντασμα της Όπερας είπε πως «η Βρετανία θα αποδυναμωθεί και θα διαλυθεί εξαιτίας από τον Μίλιμπαντ και την Στάρτζεον».

Άντριου Λόυντ Γουέμπερ (Συντηρητικοί)

Άντριου Λόυντ Γουέμπερ (Συντηρητικοί)

Σολ Κάμπελ: Πρώην άσος της Τότεναμ και της Άρσεναλ, ο Κάμπελ αποφάσισε να στηρίξει δημόσια τους Συντηρητικούς. Γιατί το πραγματικό δεκάρι που αξίζει να φοράει ο Κάμερον είναι αυτό της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σολ Κάμπελ (Συντηρητικοί)

Σολ Κάμπελ (Συντηρητικοί)

Άλλοι υποστηρικτές των Tories είναι η δημοσιογράφος Kαρεν Μπράντι, ο ηθοποιός Τζούλιαν Φέλλοους, ο κριτικός σε αγώνες αλόγων (btw, ωραία δουλειά) Τζον ΜακΚρίρικ, ο ηθοποιός και πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Βίνι Τζόουνς, η σκωτσέζα τραγουδίστρια και ηθοποιός Lulu αλλά και ο τηλεοπτικός μάγος και καλλιτέχνης Πολ Ντάνιελς.

Την έκπληξη με την υποστήριξη του προς το Συντηρητικό κόμμα έκανε ο θεατρικός παραγωγός και συγγραφέας Τομ Κόντι, ο οποίος για 40 χρόνια υποστήριζε το Κόμμα των Εργατικών. Σε συνέντευξή του υπεραμύνθηκε της επιλογής του, λέγοντας ότι συνειδητοποίησε πως το Εργατικό Κόμμα χτίστηκε πάνω στο μίσος. Δηλαδή του πήρε 40 χρόνια για  να ανακαλύψει την αλήθεια ή απλά γέρασε;

Τομ Κόντι (Συντηρητικοί)

Τομ Κόντι (Συντηρητικοί)

Εργατικοί

Ράσελ Μπράντ: Γνωστός κωμικός ηθοποιός και ακτιβιστής, ο Ράσελ κάλεσε τους 9.610.000 «ακολούθους» του στο Twitter να ψηφίσουν το Εργατικό Κόμμα του Εντ Μίλιμπαντ. Ο αυτοαποκαλούμενος «αντικαπιταλιστής» ακτιβιστής καλούσε μέχρι σήμερα από τους θαυμαστές του να απέχουν από τις βρετανικές εκλογές της 7ης Μαΐου. Δεν άργησε όμως να αλλάξει γνώμη για το θέμα, όταν συμμετείχε και ο ίδιος στην προεκλογική εκστρατεία, παίρνοντας κυρίως συνεντεύξεις από διάφορους υποψηφίους. Όπως ο ίδιος είπε, «ξέρω ότι ήμουν ο Κύριος Δεν Ψηφίζει, αλλά δεν γίνεται να ενδιαφερόμαστε για την πολιτική μόνο κάθε πέντε χρόνια. Η Δημοκρατία είναι μια καθημερινή υπόθεση».

http://youtu.be/RDZm9_uKtyo

Η συνέντευξη του Μπραντ με τον Εντ Μίλιμπαντ

Ντάνκαν Μπάναταιν: Σκωτσέζος επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και συγγραφέας, ο Ντάνκαν έγινε γνωστός από το πρόγραμμα του BBC Dragons’ Den με το παρατσούκλι ο «Άγγελος των επιχειρήσεων». Την περασμένη εβδομάδα υποστήριξε με ανάρτησή του στο twitter τον ηγέτη των Εργατικών: «Ο Έντ Μίλιμπαντ είπε πως θα καταργήσει τα «non dom» (σ.σ.: καθεστώς που επιτρέπει σε επιχειρήσεις να μην έχουν εταιρική έδρα) στη Μεγάλη Βρετανία. Με αυτό κέρδισε την ψήφο μου, καθώς ποτέ δεν πίστευα ότι ένα κόμμα θα είχε το κουράγιο να κάνει κάτι τέτοιο». Βέβαια πρέπει να πούμε ότι ο Ντάνκαν λίγες μέρες νωρίτερα είχε υπογράψει επιστολή, με την οποία 103 επιχειρηματίες δήλωναν την υποστήριξή τους στον Ντέιβιντ Κάμερον. Σοβαρή υποψηφιότητα για βραβείο κωλοτούμπας.

Ντάνκαν Μπάναταιν (Εργατικοί)

Ντάνκαν Μπάναταιν (Εργατικοί)

Σερ Ίαν Μακέλεν: Ο Σερ Ίαν είναι επιτυχημένος Βρετανός ηθοποιός, που χρίστηκε Διοικητής του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας το 1979. Έχει παίξει παντού. Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, Χάρι Πότερ και Χόμπιτ τα πιο δημοφιλή. Ο Μακέλεν υποστήριξε δημόσια το εργατικό Κόμμα λέγοντας πως είναι εντυπωσιασμένος από τους σκοπούς και τις δεσμεύσεις των Εργατικών που αφορούν στα δικαιώματα των LGBT ( lesbian, gay, bisexual and transgender). «Τέτοιες πρωτοβουλίες κοστίζουν ελάχιστα, όμως βοηθούν να φτιάξουμε ένα κόσμο καλύτερο και πιο ασφαλή για όλους μας», είπε ο ίδιος.

Σερ Ίαν Μακέλεν (Εργατικοί)

Σερ Ίαν Μακέλεν (Εργατικοί)

Μάρτιν Φρίμαν: Κι αυτός ηθοποιός, γνωστός στο κοινό κυρίως μέσα από τις ταινίες Χόμπιτ του Πίτερ Τζάκσον. Τάχθηκε υπέρ του Μίλιμπαντ, παίρνοντας μέρος σε προεκλογικό βίντεο του Εργατικού κόμματος με τίτλο: «Ποια είναι επιλογή σε αυτές τις εκλογές;».

http://youtu.be/JbHNVtsAD2M

Ο Μάρτιν Φρίμαν στο προεκλογικό βίντεο των Εργατικών

Ντέιβιντ Τέναντ:  Ναι, παιδιά. Κι αυτός ηθοποιός είναι. Γνωστός από τη σειρά Doctor Who, αλλά και από τη συμμετοχή του στην 4η ταινία του Χάρι Πότερ, ο Ντέιβιντ είναι ο δεύτερος κατά σειρά ηθοποιός που συμμετέχει στο βίντεο της προεκλογικής καμπάνιας των Εργατικών. 

Ντέιβιντ Τέναντ (Εργατικοί)

Ντέιβιντ Τέναντ (Εργατικοί)

Τζο Μπραντ: Αγγλίδα κωμικός, συγγραφέας και ηθοποιός. Ζήλεψε από τους Μάρτιν Φρίμαν και Ντέιβιντ Τέναντ και είπε να συμμετάσχει και εκείνη σε βίντεο υπέρ των Εργατικών με τίτλο: «Μια έντιμη κοινωνία φροντίζει τους ανθρώπους της».

Τζο Μπραντ (Εργατικοί)

Τζο Μπραντ (Εργατικοί)

Ντάνιελ Ράντκλιφ: Για τους αδαείς σαν εμένα είναι ο Χάρι Πότερ. Ο Ντάνιελ φαίνεται πως διαβάζει πολύ Guardian. Το 2010 υποστήριξε  τους Φιλελεύθερους-Δημοκράτες, όπως η Guardian, ενώ στις εκλογές του 2015 στράφηκε προς τους Εργατικούς, τους οποίους αποφάσισε να στηρίξει προεκλογικά και η Guardian. Και μαντέψτε τι τρόπο επέλεξε ο μάγος του Χόλιγουντ να δημοσιοποιήσει την πολιτική του τοποθέτηση. Με δήλωση στην Guardian! «Ο Νικ Κλέγκ χρησιμοποιήθηκε πολύ από τους Συντηρητικούς, μετατράπηκε σε ένα αγόρι που το μαστιγώνουν αδιαμαρτύρητα», ανέφερε ο Ράντκλιφ. Έτσι είναι, Ντάνιελ, ο Κάμερον είναι ο μάγος της πολιτικής που μετέτρεψε το θηρίο Κλεγκ σε ταπεινό κουτάβι. Φαίνεται μάλιστα, πως με τον Κάμερον ανέβηκαν πολύ τα δίδακτρα στο Χόγκουαρτς και ο Ντάνιελ Ράντκλιφ αδυνατεί να συνεχίσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο για μάγους.

Ντάνιελ Ράντκλιφ (Εργατικοί)

Ντάνιελ Ράντκλιφ (Εργατικοί)

Στιβ Κούγκαν: Ηθοποιός, κωμικός, συγγραφέας και παραγωγός. Κι αυτός σύντροφος του Εντ Μίλιμπαντ. Σε προεκλογικό σποτ των Εργατικών ασκεί σκληρή κριτική στον Κάμερον, λέγοντας πως μια νίκη των Συντηρητικών θα οδηγήσει σε περισσότερες περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις και απορρύθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στιβ Κούγκαν (Εργατικοί)

Στιβ Κούγκαν (Εργατικοί)

Και ο Κούγκαν σε βίντεο του Εργατικού Κόμματος

Σέριλ Φερνάντεζ-Βερσίνι: Τραγουδίστρια και κριτής του X- Factor. Με τουίτ αποφάσισε να δείξει την υποστήριξή της στον Εντ Μίλιμπαντ.

Σέριλ Φερνάντεζ Βερσίνι (Εργατικοί)

Σέριλ Φερνάντεζ Βερσίνι (Εργατικοί)

Πολ Ο’ Γκράντι : Άγγλος κωμικός, τηλεπαρουσιαστής και συγγραφέας. Έχει υποστηρίξει δημόσια τον Έντ Μίλιμπαντ, λέγοντας ότι σκέφτεται σοβαρά να εγκαταλείψει τη Βρετανία σε περίπτωση που οι Συντηρητικοί αναλάβουν την εξουσία. «Δεν μπορώ να ζήσω πλέον κάτω από αυτή τη συμμαχία», ανέφερε ο ίδιος.

Πολ Ο' Γκράντι (Εργατικοί)

Πολ Ο’ Γκράντι (Εργατικοί)

Ρόνι Ο’ Σάλιβαν: Ο θρύλος του μπιλιάρδου. Μεγάλη του αγάπη ο Έντ Μίλιμπαντ: «Δεν πίστευα ποτέ πως κάποιος πολιτικός θα με αντιπροσώπευε τόσο. Όταν συνάντησα τον Εντ και μιλήσαμε ενώ παίζαμε κάποια παιχνίδια, ένιωσα ότι είναι κάποιος στον οποίο μπορώ να πιστέψω». Φίλε ό,τι πεις.

Ρόνι Ο' Σάλιβαν (Εργατικοί)

Ρόνι Ο’ Σάλιβαν (Εργατικοί)

Τζέισον Άιζακς: Και άλλος από την παρέα του Χάρι Πότερ, που κλείνει το μάτι στον Εντ που θέλει να μαγέψει με τις πολιτικές του στην Ντάουνινγκ Στριτ. Είπε για το κόμμα του Μίλιμπαντ: «Μόνο οι Εργατικοί θέλουν να προσφέρουν το καλύτερο για μας. Την Πέμπτη, θα αρχίσουμε να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις για όλους μας».

Τζέισον Ίσαακς (Εργατικοί)

Τζέισον Ίσαακς (Εργατικοί)

Μισέλ Κόλινς: Η πρωταγωνίστρια της σαπουνόπερας EastEnders κάλεσε το Βρετανικό λαό να στηρίξει τους Εργατικούς: «Κάθε ψήφος μετράει. Γοητεύστε τους γείτονές σας. Χτυπήστε πόρτες. Κάντε τη διαφορά». Όλοι από ένα μετερίζι ένα πράγμα.

Μισέλ Κόλλινς (Εργατικοί)

Μισέλ Κόλλινς (Εργατικοί)

Μάθιου Χορν: Ο πρωταγωνιστής της βρετανικής ρομαντικής κομεντί Gavin and Stacey είπε: «Πιστεύω πως ο Εντ κράτησε το κόμμα μας ενωμένο και ενεργό καθώς προχωράμε για τη μεγάλη επιλογή στις 7 Μαΐου».

Μάθιου Χορν (Εργατικοί)

Μάθιου Χορν (Εργατικοί)

Στίβεν Χόκινγκ: Genius άνθρωποι για genius πολιτικές επιλογές. Ο Χόκινγκ πιστεύει ότι ο Εντ Μίλιμπαντ είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.

Στίβεν Χονκινγκ (Εργατικοί)

Στίβεν Χονκινγκ (Εργατικοί)

Έντι Ίζαρντ: Κωμικός. Εντάχθηκε στους ακτιβιστές των Εργατικών κατά την προεκλογική καμπάνια του Εδιμβούργου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα. Σε δήλωσή του είπε ότι οι Εργατικοί θα κάνουν τη διαφορά, ενώ ο Ντέιβιντ Κάμερον με τους Συντηρητικούς θα είναι ιστορία την Παρασκευή.

Έντι Ίζαρντ (Εργατικοί)

Έντι Ίζαρντ (Εργατικοί)

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, παρότι έχει λύσει το οικονομικό της πρόβλημα, μένει πιστή στα εργατικά αιτήματα και ψηφίζει Εντ Μίλιμπαντ ο κόσμος να χαλάσει. Έχει κόψει και κουπονάκια στο κόμμα που φτάνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Είπε για τους Εργατικούς: «Πιστεύω πως οι φτωχές και ευάλωτες οικογένειες θα τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης υπό την εξουσία του Εργατικού Κόμματος παρά με το Συντηρητικό κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον».

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ (Εργατικοί)

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ (Εργατικοί)

Ντέλια Σμιθ: Η τηλεοπτική μαγείρισσα μαγειρεύει μόνο για τον Εντ Μίλιμπαντ για τις εκλογές του Μαΐου. Σε συνέντευξη της στην Daily Mirror δήλωσε ότι μια ακόμη κυβέρνηση Συντηρητικών θα ήταν «συνταγή καταστροφής» για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ντέλια Σμιθ (Εργατικοί)

Ντέλια Σμιθ (Εργατικοί)

Φιλελεύθεροι-Δημοκράτες

Τζον Κλιζ: Βετεράνος ηθοποιός και κωμικός, ο Κλιζ αποτελεί παραδοσιακό οπαδό των Φιλελεύθερων-Δημοκρατικών. Για αυτό αποφάσισε να συμμετάσχει σε βίντεο του κόμματος, στηρίζοντάς το με τις υποκριτικές του ικανότητες.

Τζον Κλιζ (Εργατικοί)

Τζον Κλιζ (Φιλελεύθεροι Δημοκράτες)

http://youtu.be/d5455K_PzA8

Ο Τζον Κλιζ θα ρίξει Κλεγκ δαγκωτό

Τζόει Έσεξ:  O 24χρονος DJ και σταρ του προγράμματος The only way is Essex εκδήλωσε τη συμπαράσταση του στον Νικ Κλέγκ: «Είναι ένας ήσυχος και έντιμος άνθρωπος, πρέπει να παραδεχτώ. Μου εκμυστηρεύτηκε πως δεν μπορεί να υπολογίσει αν πρόκειται να νικήσει αυτές τις εκλογές». Such a good guy λοιπόν ο Κλεγκ.

Τζοεί Έσσεξ (Εργατικοί)

Τζοεί Έσεξ (Φιλελεύθεροι Δημοκράτες)

UKIP

Ντες Λίναμ: Ιρλανδός και ακροδεξιός. Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Λίναμ, που βγάζει το ψωμί του ως τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός παραγωγός. Είπε για τον Φάρατζ και το UKIP: «Πιστεύω πως έχουν κάτι να προσφέρουν και σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στο Σάσεξ».

Ντες Λίναμ (UKIP)

Ντες Λίναμ (UKIP)

Μάικ Ριντ: Ο νούμερο 1 DJ, Ριντ, εκδήλωσε την υποστήριξη του στο UKIP με ένα πρωτότυπο βίντεο.

Μάικ Ριντ (UKIP)

Μάικ Ριντ (UKIP)

http://youtu.be/a7QYJ7pVhUo

Το βίντεο του Ριντ για το UKIP

Το ακροδεξιό κόμμα UKIP έχει επίσης στο πλευρό του τον διάσημο τηλεμάγειρα Τζέιμι Όλιβερ, τον συγγραφέα Τιμ Ράις, την γνωστή από τη Δυναστεία ηθοποιό Τζόαν Κόλινς, την ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ Queens Park Rangers (τόσο διοικητικά όσο και στις εξέδρες των φανατικών), την τηλεοπτική μαγείρισσα , τραγουδίστρια και πρώην πολιτικό Ράστι Λι, καθώς και τον ποδοσφαιριστή Τζόι Μπάρτον.

Το SNP υποστηρίζουν οι Μπράιαν Κοξ, Σκωτσέζος ηθοποιός και ο  Μάρτιν Κόμπστον, ηθοποιός και πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Και το καλό για το τέλος: Σον Κόνερι. Ο κλασικός, ο αυθεντικός, ο ατόφιος «007» θα ρίξει Νίκολα Στάρτζεον δαγκωτό. Γιατί η Νίκολα είναι για επικίνδυνες αποστολές.

Σον Κόνερι (SNP)

Σον Κόνερι (SNP)

Πράσινοι

Τζοάνα Λούμλει: Πρώην μοντέλο και νυν ηθοποιός και συγγραφέας, η Τζοάνα δάνεισε τη φωνή της στην καμπάνια των Πρασίνων στις Ευρωεκλογές του 2009, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την υποστήριξη της στο εναλλακτικό κόμμα της οικολογίας.

Τζοάννα Λούμλει (Πράσινοι)

Τζοάννα Λούμλει (Πράσινοι)

Τομ Γιορκ: Ο κεντρικός τραγουδιστής των Radiohead είναι ένθερμος ψηφοφόρος των Πρασίνων, μοιράζοντας μάλιστα με τη μουσική του άφθονο κέφι στις έτσι και αλλιώς εύθυμες συγκεντρώσεις του κόμματος. 

Τομ Γιορκ  (Πράσινοι)

Τομ Γιορκ (Πράσινοι)

Το Κόμμα των Πρασίνων έχουν ακόμη υποστηρίξει δημόσια η πασίγνωστη σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ και η Αγγλίδα ηθοποιός και μοντέλο Λίλι Κόουλ.

Τι ψηφίζει ο τύπος;

Στις εκλογές του 2010, ο Ντέιβιντ Κάμερον απόλαυσε της υποστήριξης του 74% του βρετανικού τύπου. Στις φετινές εκλογές φαίνεται ότι η μερίδα του τύπου που του κάνει αβάντα ξεπερνά το 75%. Ένθερμοι υποστηρικτές του είναι η Daily Telegraph, η Daily Mail και οι Times του Λονδίνου και η Sun, όλες δηλαδή οι εφημερίδες του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Sun υποστηρίζει και το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας, παρότι θεωρείται «κόκκινο πανί» για τους Συντηρητικούς, που το κατηγορούν ότι θέλει να διαμελίσει το Ηνωμένο Βασίλειο. Πιο κριτικά – και όχι τόσο χοντροκομμένα – στηρίζουν τους συντηρητικούς και η Evening Standard, η Independent και οι Financial Times και ο Economist, με τις δύο τελευταίες εφημερίδες να στηρίζουν συνολικά το έργο της απελθούσας κυβέρνησης (Συντηρητικοί/Φιλελεύθεροι-Δημοκράτες).

Εξώφυλλα της Sun Σκωτίας και Αγγλίας. Το βρετανικό ταμπλόιντ αποφάσισε προεκλογικά να ασκήσει πολλαπλές επιθέσεις στον ηγέτη των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, παρουσιάζοντας τον ως γελοίο και ανίκανο να κυβερνήσει.

Εξώφυλλα της Sun Σκωτίας και Αγγλίας. Το βρετανικό ταμπλόιντ αποφάσισε προεκλογικά να ασκήσει πολλαπλές επιθέσεις στον ηγέτη των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, παρουσιάζοντας τον ως γελοίο και ανίκανο να κυβερνήσει.

Τους εργατικούς υποστηρίζουν για πρώτη φορά η Guardian, που μέχρι το 2010 στήριζε το κόμμα του Νικ Κλέγκ, ο Observer (κυριακάτικη έκδοση της Guardian), o New Statesman και η Daily Mirror.

Όσον αφορά στα μικρότερα κόμματα, το SNP υποστήριξε με ζήλο η Sun της Σκωτίας, το UKIP είχε τη στήριξη της Express, ενώ Daily Star και iPaper ένιψαν τας χείρας τους.

Εξώφυλλο του New Statesman.

Εξώφυλλο του New Statesman.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.