17_28074712.

Τα όσα είπε την Τετάρτη στη Βουλή ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος για παράνομες ενέργειες της Χρυσής Αυγής αποτελούν σύμφωνα με νομικούς πλήρη επιβεβαίωση του κατηγορητηρίου και τον φέρνουν πολύ σύντομα ενώπιον των εφετών ανακριτριών, μετά την άρση της ασυλίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, ο Χ. Αλεξόπουλος θα κληθεί σύντομα από τις κ.κ Κλάπα και Δημητροπούλου, προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και να εξηγήσει τι εννοεί μιλώντας στη Βουλή για παράνομες ενέργειες, τις οποίες όπως είπε ο ίδιος δεν γνώριζε, αφού δεν αποτελούσε μέλος του πολιτικού συμβουλίου, ούτε και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που λάμβανε αποφάσεις για την γραμμή και τα πειθαρχικά μέτρα.

17_31311109.

Καταθέσεις «φωτιά» για τη δράση της οργάνωσης και τις υποσχέσεις

Την ίδια ώρα, οι καταθέσεις κατηγορουμένων αλλά και μαρτύρων της υπόθεσης, καταδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο προσέγγιζε η Χρυσή Αυγή τα μέλη και τους ψηφοφόρους της, τάζοντας διορισμούς στο Δημόσιο, μεροκάματα και τρόφιμα.

«Ημουν φοιτητής, αντιμετωπίζαμε οικονομικά προβλήματα, αναζητούσα δουλειά και από τις ειδήσεις είχα ακούσει ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής μπορεί να βρει δουλειά σε νέους άνεργους ανθρώπους…. Πήγα στα γραφεία της Ποσειδώνος, με βρίσκει ένας άνθρωπος που ήταν στην υποδοχή και με ρώτησε εάν ερχόμουν πρώτη φορά στα γραφεία. Του απάντησα ναι. Ανέβηκα επάνω και εκεί με συνάντησε κάποιος, ο οποίος μου είπε: Θα γίνεις μέλος, θα αφήσεις μία ταυτότητα, το κινητό και θα σε ενημερώσουμε εμείς, αν έχουμε ενημέρωση για εργασία» λέει κατηγορούμενος που σήμερα βρίσκεται στη φυλακή για επίθεση σε βάρος ανήλικου μαθητή.

Οπως προκύπτει από την κατάθεση 58χρονου κατηγορουμένου, τα στελέχη της Χρυσής Αυγής ανάγκαζαν τους πολίτες να φορούν τις μπλούζες της οργάνωσης για να καταφέρουν να πάρουν μία σακούλα….φαγητό.

«Οταν άκουσα για διανομή φαγητού από τη ΧΑ πήγα τρεις φορές και πήρα φαγητό. Αυτή ήταν η σχέση μου, με την Χρυσή Αυγή. Φόρεσα την μπλούζα της ΧΑ όταν πήγα και πήρα τρόφιμα, το δέχομαι. Δεν ήθελα να την βάλω πάνω μου, απλά τη φόρεσα για να πάρω στη διανομή μία σακούλα παραπάνω.

17_07f028870.

Ερώτηση: Σας ανάγκαζαν να φορέσετε την μπλούζα για να πάρετε τρόφιμα;

Απάντηση: Μάλιστα μας ανάγκαζαν. Εγώ φόρεσα την μπλούζα για να πάρω παραπάνω φαγητό.

Αλλος κατηγορούμενος αναφέρει ενώπιον των δικαστικών αρχών ότι τού έταξαν ακόμη και διορισμό στη ΔΕΗ μόλις θα αναλάμβαναν τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας, ενώ από ελπίδες….άλλο τίποτα….

«Μας έλεγαν ότι έχει 6% και θα έρθει πρώτο κόμμα και ότι όποιος πάει τώρα μαζί τους, θα βοηθηθεί. Κατ’αρχήν με προσέγγισε ο γραμματέας της τοπικής και μου είπε να πιούμε έναν καφέ και να γραφτώ στην οργάνωση. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι όποιος μπει εδώ μέσα σαν φίλος, δεν θα βγει χαμένος».