Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΚΑΝΕΡ

Σώστε τον Όλεγκ Σέντσοβ

Ο Ουκρανός κινηματογραφιστής Όλεγκ Σέντσοβ βρίσκεται στην 107η ημέρα της απεργίας πείνας, που ξεκίνησε διαμαρτυρόμενος για την άδικη καταδίκη του από την Ρωσική δικαιοσύνη με την κατηγορία της οργάνωσης τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κριμαία.
Φωτογραφίες: EPA/MARTIN DIVISEK

Διαδηλωτές κρατούν πινακίδες και φορούν μάσκες του προσώπου του φυλακισμένου Ουκρανού σκηνοθέτη Όλεγκ Σέντσοβ, κατά τη διάρκεια σιωπηρής διαμαρτυρίας, απαιτώντας την απελευθέρωση του Σέντσοβ. Η διαδήλωση γίνεται μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία στην Πράγα, Τσεχία στις 28 Αυγούστου 2018. Ο Ουκρανός κινηματογραφιστής Όλεγκ Σέντσοβ βρίσκεται στην 107η ημέρα της απεργίας πείνας, διαμαρτυρόμενος για την καταδίκη του από την Ρωσική δικαιοσύνη σε 20 χρόνια φυλάκισης. Ο Όλεγκ Σέντσοβ συνελήφθη στην Κριμαία στις 11 Μαΐου 2014 από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας και κατηγορήθηκε για την οργάνωση τρομοκρατικών ενεργειών στην Κριμαία.

Ο Σέντσοβ αρνείται όλες τις κατηγορίες και θεωρεί την υπόθεσή του ως πολιτικά παρακινημένη. Οι ρωσικές αρχές τον συνέλαβαν, αφού αυτός, Ρωσόφωνος Ουκρανός σκηνοθέτης που ζούσε με την οικογένειά του στην Κριμαία, και οι φίλοι του διαμαρτυρήθηκαν κατά της παράνομης εισβολής και της προσάρτησης της χερσονήσου στην ρωσική κυριαρχία τον Μάρτιο του 2014. Επίσης, αρνήθηκαν ν’ αναγνωρίσουν την Ρωσία ως κυρίαρχο της Κριμαίας. Μετά την σύλληψή του, του αφαιρέθηκε παράνομα η ουκρανική υπηκοότητα από τις ρωσικές αρχές, οπότε δεν μπορούσε να έχει πολιτική κάλυψη και υποστήριξη από τις προξενικές αρχές της Ουκρανίας. Στη συνέχεια, δικάστηκε ως Ρώσος πολίτης, αν και ποτέ δεν υπήρξε Ρώσος, με το πρόσχημα ότι η Κριμαία είναι πια Ρωσική. Καταδικάστηκε τον Αύγουστο του 2015 σε 20 χρόνια σκληρής εργασίας σε κάτεργο της Σιβηρίας.

Πρώτα τον έστειλαν στο Γιακούτσκ, στη βαθειά Σιβηρία, και στη συνέχεια στο Labytnangi, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο. Ζει έγκλειστος σε σωφρονιστική παροικία ποινικών κρατουμένων, όπου οι συνθήκες είναι τόσο σκληρές που αρνείται να δεχτεί οικογενειακές επισκέψεις, από τον φόβο της μαύρης κατάθλιψης που θα προκαλούσε η εμπειρία τόσο στην οικογένειά του όσο και στον εαυτό του. Από τις 18 Μαΐου του 2018 ξεκίνησε, ως ύστατη μορφή διαμαρτυρίας για την άδικη φυλάκισή του, απεργία πείνας. Ο Τζόναθαν Λίτελ

Διαδηλωτές φορούν μάσκες με το πρόσωπο του Ό΄λεγκ Σέντσοβ, κατά τη διάρκεια μιας σιωπηρής διαμαρτυρίας στην 107η ημέρα της απεργίας πείνας που αυτός έχει ξεκινήσει, απαιτώντας την απελευθέρωσή του, μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία στην Πράγα, Τσεχία, 28 Αυγούστου 2018.

#SaveOlegSentsov, το hashtag και η φωτογραφία του Ουκρανού κινηματογραφιστή Όλεγκ Σέντσοβ ανάμεσα σε συρματοπλέγματα. Σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή του, μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο της Ουκρανίας στις 21 Αυγούστου 2018. φωτο: EPA/STEPAN FRANKO

Φωτογραφία που ελήφθη στις 09 Αυγούστου 2018 και διατέθηκε από το κέντρο Τύπου του Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Ρωσική Ομοσπονδία στις 10 Αυγούστου 2018, δείχνει τον φυλακισμένο Ουκρανό σκηνοθέτη Όλεγκ Σέντσοβ να ποζάρει στο κελί του, στη «Λευκή Αρκούδα», Νο 8 αποικία ποινικών κρατουμένων στο Labytnangi, περίπου 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Salekhard, στην περιοχή Yamalo-Nenets της Ρωσίας. Ο Όλεγκ Σέντσοβ ανακοίνωσε απεργία πείνας στις 14 Μαΐου 2018. Έχουν περάσει ήδη 107 μέρες και οι κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο για την απελευθέρωσή του έχουν ενταθεί.

 

 

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.