Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Γεφυρώνοντας Τόπους» στο TEDxThessaloniki

Ομιλίες, συναυλίες και networking παρέα με άφθονες μπίρες SOL.
SOL-TEDx-72

Θεσσαλονίκη, 23 Μαΐου 2015: Το VAN της SOL μας παραλαμβάνει από το ξενοδοχείο μας για να μας οδηγήσει στο TEDxThessaloniki που πραγματοποιήθηκε για έκτη συνεχή χρονιά στοχεύοντας στο να «γεφυρώσει τόπους». Προβάλλοντας ιδέες μέσω των ομιλητών του, που προέρχονται από το χώρο της επιχειρηματικότητας, της τέχνης, της πολιτικής, του εθελοντισμού, της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης η πρωτοποριακή διοργάνωση αναδεικνύει τη δύναμη των ιδεών και φέρνει πιο κοντά την επιστήμη με την καθημερινή ζωή.

SOL-TEDx-108

Ζωή Παρασίδη και Φιλίππα Δημητριάδη στο VAN της SOL, καθ’ οδόν για το TEDxThessaloniki

Καθώς ακολουθούμε τη διαδρομή προς το Βασιλικό Θέατρο, κόσμος από τα διπλανά αυτοκίνητα χαζεύει το VAN της SOL. Σε ένα νεαρό ζευγάρι που μας ρώτησε σε ένα φανάρι αν είμαστε μέλη κάποιας μπάντας, τους εξηγήσαμε πως απλά ζούμε την εμπειρία του SolSearch.com, της μηχανής αναζήτησης που είναι κάτι παραπάνω από όσες έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα. Με το SolSearch.com μπορούμε να γνωρίσουμε μια άλλη πλευρά της πόλης, εκεί που κρύβονται τα πιο αυθεντικά και ανεξάρτητα σημεία της. Μας υποσχέθηκαν, λοιπόν, πως θα το τσεκάρουν.

SOL-TEDx-33

Η αναγγελία του “Bridging Spaces” στον εξωτερικό χώρο του Βασιλικού Θεάτρου

SOL-TEDx-122

SOL Simulcast

SOL-TEDx-118

Πέφτει σκοτάδι στην αίθουσα των ομιλιών

SOL-TEDx-36

Τα tote bags με το υλικό της διοργάνωσης παραταγμένα στην είσοδο

Φτάνοντας κάπως αργοπορημένα στον χώρο της διοργάνωσης, επιλέξαμε να μη μπούμε στην κεντρική αίθουσα και να κατευθυνθούμε προς το SOL Simulcast, προκειμένου να παρακολουθήσουμε τις ομιλίες από τους προτζέκτορες που είχαν στηθεί δίπλα στα ψυγεία της αγαπημένης μας μπύρας και χορηγού της διοργάνωσης. Η πρώτη ομιλία που μας έκανε εντύπωση ήταν αυτή  της Philippa Young και είχε ως θέμα τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τις ειδήσεις τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η βρετανίδα συγγραφέας και κινηματογραφιστής επικεντρώθηκε στο γεγονός πως συχνά ακούμε μόνο δυσάρεστες ειδήσεις, ενώ είναι λίγες οι φορές που διαβάζουμε για την άλλη, την καλή πλευρά των πραγμάτων. Φέρνοντας ως παράδειγμα την Σομαλία, εξηγεί πως δεν υπάρχει λόγος να προβάλλεται μόνο η διάδοση του Έμπολα, αλλά αξίζει να δούμε επίσης  εικόνες εκείνων των παιδιών που ακόμη χαμογελούν μεταδίδοντας την όρεξη για ζωή.

SOL-TEDx-40

Άφθονες μπίρες SOL…

SOL-TEDx-54

…για να συγχρονίζονται οι επισκέπτες

SOL-TEDx-60

… να ξεδιψάνε οι εθελοντές

SOL-TEDx-56

… να κρατάνε οι υπόλοιποι

SOL-TEDx-64

… να ξαποσταινουν στον κήπο

Μέχρι να ξεκινήσει η επόμενη ομιλία, ψάχνουμε στο χώρο τα κορίτσια της SOL με τις κόκκινες μπαντάνες στα μαλλιά. Τις πετυχαίνουμε λοιπόν να τοποθετούν το ένα μπουκάλι μετά το άλλο μέσα στον πάγο και μας ενημερώνουν πως σε περίπου είκοσι λεπτά, κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος, θα βρίσκονται εκεί για να μας ξεδιψάσουν. Επιστρέφοντας στο SOL Simulcast, η Αναστασία Τσουκαλά έχει ανέβει με τη σειρά της στη σκηνή για να μοιραστεί μαζί μας τις σκέψεις της για την σχέση της εγχώριας αστυνομίας με τους πολίτες. Εξηγώντας μας πόσο προβληματική και αδιέξοδη είναι η σημερινή κατάσταση, μας καλεί να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας , δημιουργώντας ένα ανεξάρτητο από την εκάστοτε κυβέρνηση σώμα που θα ελέγχει και θα καταγγέλλει πιθανά περιστατικά βίας και διαφθοράς.

SOL-TEDx-77

Έτοιμοι οι Deep In The Top

SOL-TEDx-76

…να κι ο μπασίστας τους

SOL-TEDx-63

Σε blues ήχο κινήθηκαν…

SOL-TEDx-66

… και τα blues πάνε με  μερικές ακόμα μπιρες

SOL-TEDx-82

Στο γρασίδι

«Δώστε εσείς ζωή στη δημοκρατία. Μη θεωρήσετε ότι δεν σας αφορά το ζήτημα επειδή εσείς είσαστε φιλήσυχοι πολίτες». Με αυτή την φράση η αναπληρώτρια καθηγήτρια εγκληματολογίας του πανεπιστημίου Paris κλείνει την ενδιαφέρουσα ομιλία της που ακούσαμε να σχολιάζεται ιδιαιτέρως θετικά από όσους περίμεναν στη σειρά μπροστά μας για το πρώτο παγωμένο μπουκάλι SOL της ημέρας. Το μεσημεριανό διάλειμμα ήταν άκρως φεστιβαλικό, καθώς ο κόσμος αναπαυόταν και γευμάτιζε στο γρασίδι παρακολουθώντας την μπάντα των Deep In The Top, δίπλα από το VAN που λίγη ώρα μετά θα μας γύριζε στο σημείο όπου μας συνάντησε αρχικά. Mόλις είχαμε καταλάβει τι σημαίνει το μόττο «Espiritu Libre». 

www.solsearch.com

www.facebook.com/solbeergreece

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.