ΣΚΑΝΕΡ

Στο ροζ σύμπαν της Barbie, όλα είναι στα μέτρα σου

Η Barbie άνοιξε τις πόρτες στο dreamhouse της και σας υποδέχεται. Αυτό κι αν είναι τίτλος που ταιριάζει απόλυτα με την παράλογη εποχή μας. Κι όμως, μια νέα “καθηλωτική” -σύμφωνα με τους διοργανωτές- εμπειρία περιμένει τις και τους πιστούς φαν της κούκλας-συμβόλου στη Σάντα Μόνικα, λίγο έξω από το Λος Αντζελες, στην δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Λίγο πριν από την πολυαναμενόμενη χολιγουντιανή ταινία “Barbie” σε σκηνοθεσία της Γκρέτα Γκέργουικ, που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Ιούλιο, η παιχνιδοβιομηχανία Mattel, κατασκευάστρια της κούκλας και κάτοχος κάθε τίτλου, πήρε την απόφαση να δημιουργήσει μια ξεχωριστή εμπειρία για τους απανταχού θαυμαστές της κούκλας. Ονομάζεται “World of Barbie” και αρχικά άνοιξε τις πόρτες του στο Τορόντο του Καναδά. Τώρα έφτασε και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα περιοδεύσει για όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Η Azusa Sakamoto κοιτάζει τον χώρο του καθιστικού στην έπαυλη, Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 12 Απριλίου 2023.

Η Sicily Rose ποζάρει στο τηλεοπτικό στούντιο, Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 12 Απριλίου 2023.

Η Azusa Sakamoto κρατά κινητό τηλέφωνο σε μια θήκη, που έχει την μορφή ενός παπουτσιού της Barbie σε φυσικό μέγεθος, στη Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 12 Απριλίου 2023.

Σε έναν τεράστιο χώρο, που εκτείνεται σε δύο χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα περίπου, οι θαυμαστές και θαυμάστριες της φημισμένης κούκλας θα μπορούν να περιδιαβαίνουν στους εμβληματικούς δρόμους της γειτονιάς της, με δεκάδες σετ του παιχνιδιού σε φυσικό μέγεθος. Σαν πραγματικοί ήρωες του κόσμου της, θα μπορούν να επισκεφθούν μια κινηματογραφική αίθουσα, όπου θα παίζονται κλασικές ταινίες της ή θα μπορούν να επιβιβαστούν στο θρυλικό Camper van της, εξοπλισμένο με όλα τα μικρά και μεγάλα αντικείμενα που διαμορφώνουν το εκδρομικό στιλ της κούκλας. Ένα ροζ χαλί θα είναι απλωμένο, όπου οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να ποζάρουν μέσα σε ανάλογα κουτιά, νιώθοντας για λίγο οι ίδιοι σαν Barbie σε περιτύλιγμα, σε φυσικό μέγεθος. Το σκηνικό συμπληρώνει ένα τηλεοπτικό στούντιο, όπου η φίλη μας είναι και δημοσιογράφος, και -τι πιο φυσικό;- ένα κομμωτήριο με τη χορηγία του διάσημου κομμωτή Paul Mitchell, που θα προσφέρει στα ξετρελλαμένα κεφάλια των θαυμαστριών και θαυμαστών ονειρεμένες αλλαγές.

Η Chazlyn Yvonne περπατά στην Λεωφόρο της, Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 12 Απριλίου 2023.

Η Daisy Fernandez (α) βγάζει μια φωτογραφία τις φίλες της, που είναι ντυμένες με ρούχα της, Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 12 Απριλίου 2023.

Η μικρή Reagan Rigby παρατηρεί την πρώτη κούκλα που παρουσιάστηκε στο World of Barbie. Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 12 Απριλίου 2023.

Το αποκορύφωμα της “καθηλωτικής” εμπειρίας είναι το Barbie’s Dreamhouse, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να εξερευνήσουν τα εξαιρετικά, σε λεπτομέρεια και ντιζάιν, σχεδιασμένα δωμάτια της επαύλης Malibu σε φυσικό μέγεθος. Βόλτα στο αίθριο και στην πισίνα και είσοδο στο θρυλικό δωμάτιο της βίλας, με τις ντουλάπες γεμάτες με ρούχα από όλες τις δεκαετίες της εμβληματικής Barbie. Μια ιστορία της μόδας, ιδωμένη και στυλιζαρισμένη μέσα από το υπερ-ροζ, ατσαλάκωτο σύμπαν μιας κούκλας.

Η Chrissa Sparkles παίζει με μια κιθάρα στο στούντιο ηχογραφήσεων της επαύλης της, Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 12 Απριλίου 2023.

Η Indi Star κάθεται στην περιοχή εκτόξευσης πυραύλων της, Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 12 Απριλίου 2023.

Η Chazlyn Yvonne ποζάρει μπροστά από ένα συντριβάνι της, Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 12 Απριλίου 2023.

H Dom Battle-Baber ποζάρει μπροστά από την αίθουσα προβολών. World of Barbie, Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 12 Απριλίου 2023.

Η επίσκεψη σε αυτή την meta-εμπειρία διασκέδασης θα μοιάζει, τελικά, σαν μια εκχώρηση του εαυτού στον αντεστραμμένο καθρέφτη του ασυνειδήτου. Σουρρεαλιστική εικόνα: το παιχνίδι αποκτά ανθρώπινες διαστάσεις κι ο άνθρωπος βιώνει την πραγματικότητα στις διαστάσεις ενός παιχνιδιού. Ποιος μιμείται την πραγματικότητα και ποιος την αντιγράφει, δεν έχει σημασία. Η πόρτα σε φυσικό μέγεθος στην ονειρεμένη έπαυλη της Barbie είναι η κουνελότρυπα των σύγχρονων ονείρων μας.

Λίγοι θα επιδιώξουν να την περάσουν.

Η Nava Rose ετοιμάζεται να ποζάρει για μια φωτογραφία μέσα σε ένα κουτί Barbie, σε φυσικό μέγεθος. World of Barbie, Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 12 Απριλίου 2023.

Οι μικρές Claire Rigby (α) και η Reagan Rigby (δ) παίζουν σε μια τσουλήθρα. World of Barbie, Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 12 Απριλίου 2023.

Σκάνερ

Share
Published by
Σκάνερ