Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ρόλερ ντέρμπι στο Μεξικό. Μιλάμε γι’ άγριες καταστάσεις.

Ένα άθλημα που περιλαμβάνει βία θα πρέπει να παίζεται βασικά από κυρίους, σε κάποιες περιπτώσεις όμως έχουμε και κυρίες. Υποδεχθείτε το ρόλερ ντέρμπι γυναικών.
Φωτογραφίες & κείμενο: Bernard Steffin / FOSPHOTOS
L1552832

Ένα άθλημα που περιλαμβάνει βία θα πρέπει να παίζεται βασικά από κυρίους, σε κάποιες περιπτώσεις όμως έχουμε και κυρίες. Οι κανόνες πρέπει να τηρούνται και το ευ αγωνίζεσθαι είναι ο νούμερο ένα κανόνας .. Υποδεχτείτε σε αυτή την κατηγορία αθλήματα όπως το ράγκμπι, χόκεϊ επί χόρτου, χόκεϊ επί πάγου, κωπηλασία, πυγμαχία, σούμο και γιατί όχι  το ρόλερ ντέρμπι (roller derby). Στις εικόνες αυτές βλέπουμε τα Κοράκια του Κερετάρο (Queretaro Ravens) να επικρατούν σε αγώνα με τις Έξαλλες του Σαν Λούι Ποτόσι (San Luis Potosi Furiosas).  Μια συντριπτική νίκη, που έλαβε χώρα το ηλιόλουστο απόγευμα της περασμένης Κυριακής.

L1552801
L1552707
L1553082

Τι είναι το ρόλερ ντέρμπι; Δύο τριαντάλεπτα ημίχρονα, με περιόδους ή επιθέσεις των 2 λεπτών σε καθένα. Κάθε ομάδα αποτελείται από πέντε παίκτριες, οι οποίες τρέχουν στο γήπεδο, μια μάλλον οβάλ κλειστή πίστα, πάνω σε ρόλερ.

Σε κάθε ομάδα υπάρχει μια επιθετικός που σημειώνει τους πόντους, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις παίζουν άμυνα, προσπαθούν δηλαδή να μπλοκάρουν την επιθετικό της αντίπαλης ομάδας για να μην καταφέρει να τις περάσει. Όλες οι παίκτριες χρησιμοποιούν ονόματα από κόμικς, τραγούδια, ταινίες ή δικής τους έμπνευσης παρατσούκλια, που παραπέμπουν όμως σε κάτι άγριο, ατίθασο και δυνατό, όπως είναι Madam Mim, Frankenbetty, Hitgirl, Jaiba Brava, Cherry Bomb, Storm … κλπ .

Ένας αγώνας ξεκινάει με τις δύο ομάδες στην πίστα και τη δημιουργία του μπλοκ των τεσσάρων αμυντικών, ενώ η επιθετικός σχεδιάζει την επίθεσή της, πως θα ξεπεράσει δηλαδή το αντίπαλο μπλοκ. Οι κανόνες επιτρέπουν τη χρήση μόνο του σώματος για να ανοίξει η παίκτρια δρόμο μέσα από το αμυντικό τείχος, όχι χέρια, όχι κλωτσιές, όχι κουτουλιές κλπ. Συνήθως η επιθετικός είναι και η αρχηγός της ομάδας και είναι αυτή που θα δώσει τους βαθμούς στην ομάδα της. Οι βαθμοί ή σημεία υπολογίζονται μετά που θα καταφέρει να προσπεράσει την αντίπαλη άμυνα.

L1552774
L1553063
L1552858
L1553002
L1553025
L1552922

Ταχύτητα, αποφασιστικότητα, πολύ καλή τεχνική του πατινάζ, έλεγχος και αντίληψη ειδικά από τις αμυντικούς, να μερικά από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά και η κύρια γοητεία αυτού του παιχνιδιού ..

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.