Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δίκη των 6 της Μόριας: Από την πύρινη κόλαση, εξιλαστήρια θύματα των πολιτικών ευθυνών

Οι κατηγορούμενοι για εμπρησμό στο ΚΥΤ Μόριας το 2020, δικάζονται σε β’ βαθμό. Συνήγοροι υπεράσπισης καταγγέλλουν μια κατασκευασμένη δικογραφία με έναν απόντα μάρτυρα, παραβίαση του δημόσιου χαρακτήρα της δίκης αλλά και του τεκμηρίου της αθωότητας.

Κατάργηση αδόμητου ορίου, εκμετάλλευση μικρών παραλιών: Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό είναι προκλητικό

Παρά την αυστηροποίηση διατάξεων για την αυθαίρετη κατάληψη γιαλού, το σχέδιο νόμου αφήνει απροστάτευτη την παράκτια ζώνη - ακόμα και σε περιοχές Natura. Η WWF Ελλάς αναλύει τις ρυθμίσεις που ουδεμία σχέση έχουν με το «περιβαλλοντικό συμφέρον».

Δίκη Ζακ: Μαρτυρίες υπεράσπισης για την προσωπικότητά του, αλλά και για κατοπινό εκφοβισμό από τους δράστες

Τι λένε ιατροδικαστές και ειδικοί, αλλά και οι φίλοι του Ζακ Κωστόπουλου. Διαβάστε αναλυτικά για τις τέσσερις δικάσιμες που έγιναν τον Φεβρουάριο, στο πλαίσιο της δίκης σε β' βαθμό που συνεχίζεται.

Ασθενείς «δύο ταχυτήτων», εξάντληση γιατρών: Πού οδεύει το ΕΣΥ με τα απογευματινά χειρουργεία;

Το υπ. Υγείας λέει πως η λειτουργία τους θα κάνει το ΕΣΥ πιο «ελκυστικό». Την ίδια στιγμή, γιατροί και νοσηλευτές βλέπουν επιδείνωση των ασφυκτικών συνθηκών εργασίας και εκμετάλλευση των πολιτών που ήδη πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές περίθαλψης.

Δίκες fast track, συμφόρηση φυλακών, επαναφορά έντιμου βίου: Ο νέος Ποινικός Κώδικας τιμωρεί

Ο νομικός κόσμος κάνει λόγο για «επιστροφή στον μεσαίωνα». Ο δικηγόρος Στέλιος Παναγιωτάκης αναλύει στην Popaganda τα κύρια σημεία του ν/σ με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, που οδηγούν σε αφόρητο περιορισμό των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων.

Συνοδοιπόροι στο ταξίδι της φυλομετάβασης: Μία ψυχολόγος αφηγείται

Η Ιωάννα Παπαγεωργίου παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε θεραπευόμενους/ες που βιώνουν ασυμφωνία φύλου. Μίλησε στην Popaganda για τη διαδικασία από την οποία πρέπει βάσει νόμου να περάσει ένα τρανς άτομο, πριν υποβληθεί σε ορμονοθεραπεία.

Ισραήλ-Ιράν: «Ισοπαλία» ψηλά στην κατάταξη χωρών που φυλακίζουν δημοσιογράφους

Για πρώτη φορά το Ισραήλ κατατάσσεται έκτο για το 2023 στις φυλακίσεις δημοσιογράφων διεθνώς, μαζί με τον Ιράν. Το ρεκόρ σκοτωμένων δημοσιογράφων στον πόλεμο της Γάζας αλλά και οι πιέσεις σε ισραηλινά προοδευτικά ΜΜΕ συμπληρώνουν την εικόνα.

Αστεγία στην Ελλάδα: Από τις ελλιπείς δομές μέχρι την ανεπαρκή περίθαλψη, οι ολιστικές δράσεις αγνοούνται

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει ενιαία εθνική στρατηγική για την εξάλειψη του φαινομένου.

«Η παράκαμψη του άρθρου 16 είναι πραγματική αιτία πολέμου»: Ο λόγος στο φοιτητικό κίνημα

Το νομοσχέδιο για την ίδρυση «ιδιωτικών πανεπιστημίων» ετοιμάζεται να τεθεί σε διαβούλευση, φέρνοντας θύελλα αντιδράσεων. Μέλη Φοιτητικών Συλλόγων εκφράζουν στην Popaganda τα αιτήματά τους, ενόψει του μεγάλου Πανελλαδικού Φοιτητικού Συλλαλητηρίου.

Η κατάρρευση μιας χυδαίας δικογραφίας, στη μεγαλύτερη δίκη ποινικοποίησης της διάσωσης στην Ευρώπη

Μέχρι και το WhatsApp group της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ θεωρήθηκε εργαλείο κατασκοπείας! Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος εξηγεί στην Popaganda πώς αποδομήθηκαν οι σαθρές κατηγορίες εις βάρος των 16 εθελοντών διασωστών στη Λέσβο, που αθωώθηκαν στις 30/1.

Συνήγορος οικογένειας Ζακ στην Popaganda: «Οι κατηγορούμενοι εμμένουν πως δεν πέθανε από τα χτυπήματα»

Με τις τρεις πρώτες δικάσιμες της δίκης σε β' βαθμό, να έχουν προηγηθεί σε ένα κλίμα απαξίωσης προς το θύμα, στην 4η μέρα ο/η Ζακ Κωστόπουλος/Zackie Oh αντιμετωπίστηκε ξανά ως οροθετικό άτομο που έκανε χρήση ουσιών - παρά τις καθαρές τοξικολογικές.

Από το σκάνδαλο των υποκλοπών μέχρι τα βίαια pushbacks, το κράτος δικαίου διολισθαίνει

Η εκδίκαση της "αγωγής SLAPP" Δημητριάδη κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ, αναδεικνύει την καταστολή της ελευθερίας του Τύπου. Σε αυτό το κλίμα, ανεξάρτητες οργανώσεις μας παρουσίασαν την έκθεσή τους για τις πτυχές της θεσμικής υποχώρησης της Ελλάδας.

Στα μεγαλύτερα αντικαρκινικά νοσοκομεία της χώρας, οι ελλείψεις πληθαίνουν

Υποστελέχωση, κλειστά τμήματα και κλίνες λόγω συνταξιοδοτήσεων ή παραιτήσεων, χαλασμένος εξοπλισμός, προβλήματα σε υποδομές: Τα αντικαρκινικά-ογκολογικά νοσοκομεία «Μεταξά» και «Άγιος Σάββας» βρίσκονται στη δίνη της κατάρρευσης του ΕΣΥ.

Σπιτάκια Ανακύκλωσης εμφανίζονται στην πόλη. Πόσο αποτελεσματικά είναι;

Το υψηλό κόστος, η περιορισμένη απόδοση και η αμελητέα ανταμοιβή των καταναλωτών θέτουν υπό αμφισβήτηση τη λειτουργία τους. Ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης εξηγεί πώς ο εξοπλισμός αυτός μπορεί να γίνει αποδοτικός και ελκυστικός.

Τροπολογία για το Μεταναστευτικό: «Ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των μεταναστών για νομιμοποίηση»

Με κυβερνητική αφετηρία την κάλυψη των κενών σε εργατικά χέρια, ο νέος νόμος ευνοεί τους υπηκόους τρίτων χωρών στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Generation 2.0 RED μας εξηγεί όσα φέρνει η τροπολογία για την -υπό όρους- χορήγηση άδειας διαμονής για εργασία.

Ναυάγιο στην Πύλο – Έξι μήνες μετά: «Οι ελληνικές αρχές είχαν ειδοποιηθεί με κάθε πιθανό τρόπο»

Forensis, Guardian, Solomon και ARD ανασυνθέτουν το πολύνεκρο προσφυγικό ναυάγιο. Οι άνθρωποι που αγωνίζονται ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος, αποκαλύπτουν όσα Λιμενικό και κρατικές αρχές δεν έπραξαν ως όφειλαν.

Νόμος για την Ψυχική Υγεία: Αποασυλοποίηση ή ολοταχώς στην ομογενοποίηση;

Οι εργαζόμενοι στο πεδίο των εξαρτήσεων, μιλούν για αντιμεταρρύθμιση που ευνοεί τη διοίκηση και όχι το επιστημονικό έργο. Ο αντιπρόεδρος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ καταγγέλλει τον κίνδυνο ομογενοποίησης των υπηρεσιών που συγχωνεύονται σε μία ενιαία διοίκηση.

Ένας ακόμα Ρομά εκτελείται: Από το αφήγημα της εκπυρσοκρότησης στο racial profiling της ΕΛ.ΑΣ.

Σαμπάνης, Φραγκούλης, Μιχαλόπουλος: Οι δολοφονίες των τριών νεαρών Ρομά το διάστημα 2021-2023 ξεσκεπάζουν τα ρατσιστικά αντανακλαστικά της αστυνομίας. Η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη εξηγεί στην Popaganda πώς φτάσαμε στην συγκάλυψη ειδεχθών εγκλημάτων.

Εξοστρακισμένοι στις ελληνικές φυλακές: Ποιος είναι ο στόχος του σωφρονιστικού μας συστήματος;

Ο τιμωρητικός ρόλος του εγκλεισμού και η απουσία επαρκούς ψυχοκοινωνικής στήριξης, στερούν βασικά δικαιώματα από τους κρατούμενους. Η εγκληματολόγος Άννα Κασάπογλου αναδεικνύει την εκδικητική στάση του κράτους απέναντι στη «δεύτερη ευκαιρία».

Αγαπητοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά

Αργοπορημένες προσλήψεις, τιμωρητικές διατάξεις, αβέβαιες συνθήκες διαβίωσης, αλαλούμ στον ΑΣΕΠ: Το νέο σχολικό έτος βρίσκει χιλιάδες αναπληρωτές «στον αέρα». Μία αναπληρώτρια θεατρολόγος περιγράφει στην Popaganda την οδύσσεια των εκπαιδευτικών.

Φοιτητική στέγη: «Αντί να επικεντρώνεσαι στις σπουδές σου, σκέφτεσαι τους γονείς σου»

Αύξηση κατά 9% σημειώνεται στις μέσες ζητούμενες τιμές ενοικίασης κατοικιών σε σχέση με πέρυσι, σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Φοιτητικές εστίες δε, ούτε για δείγμα. Από δικαίωμα και κοινό αγαθό, η εύρεση στέγης παίρνει τη μορφή πολυτέλειας.

Τι προμηνύεται στα εργασιακά; Πολλαπλοί εργοδότες, 6ήμερη εργασία και συμβάσεις μηδενικών ωρών

O εργατολόγος Παλαιολόγος Παλαιολόγος σχολιάζει στην Popaganda τα αμφιλεγόμενα σημεία του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Θάνατοι στις ράγες του μετρό: «Η αύξησή τους πρέπει επιτέλους να σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου»

Τουλάχιστον 41 αυτοκτονίες σημειώθηκαν σε σταθμούς της Αθήνας το διάστημα 2015-2022 ενώ δεκάδες ακόμα είναι οι πτώσεις από ατύχημα. Προχθές, μία 20χρονη έχασε τη ζωή της στον ΗΣΑΠ. Η λήψη μέτρων για την πρόληψη των πτώσεων αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

«Αδιανόητη η νέα ρυθμιστική για το κυνήγι – Απειλούνται τα υδρόβια πουλιά, το τρυγόνι θα εξαφανιστεί»

10 μέρες κάνουν τη διαφορά. Μιλήσαμε με περιβαλλοντικές οργανώσεις οι οποίες πνέουν μένεα, καθώς κινδυνεύουν τα υδρόβια πουλιά, ακόμα και απειλούμενα είδη.

Ανεμογεννήτριες στη Μικρή Ζήρεια: Φόβοι και ενστάσεις για το υδατικό σύστημα και τη βιοποικιλότητα του βουνού

Εν αναμονή των διαδικασιών αδειοδότησης του έργου, επιστήμονες και τοπική κοινωνία αντιδρούν στην εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου στην προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura 2000.

Από την εκδήλωση για το ναυάγιο της Πύλου, στην έξωση του ΣΕΑ: Μήπως δεν ήταν το “κακό timing”;

Σωματεία, φορείς, ενώσεις και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συμπαραστέκονται στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων μετά την απόφαση της Λ. Μενδώνη να ανακαλέσει την παραχώρηση του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται ο ΣΕΑ επί 41 χρόνια.

Ο Σιράζ Σαφτάρ δολοφονήθηκε ενώ πήγαινε στη δουλειά του

Στις 12/8, ο 23χρονος εργάτης από το Πακιστάν μαχαιρώθηκε από 4 νεαρούς στον Περισσό. Κατευθυνόταν στη λαϊκή αγορά όπου εργαζόταν. Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, η ΚΕΕΡΦΑ και φίλοι του Σιράζ, εκφράζουν ανησυχίες για την ύπαρξη ρατσιστικών κινήτρων.

Όπου φύγει-φύγει οι γιατροί από Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Οι δύο πρόσφατες παραιτήσεις γιατρών από καίριες θέσεις σε Αγρίνιο και Πρέβεζα αναδεικνύουν τη διάλυση του ΕΣΥ και στην ηπειρωτική χώρα.

Όταν το κέρδος μπαίνει πάνω από την ευημερία των ζώων

Από την εποχή του «χορού της αρκούδας» και την κακοποίηση άγριων ζώων στα τσίρκα, μέχρι τις παράνομες κυνομαχίες και τη χρησιμοποίηση ιπποειδών ως ζώα εργασίας, ο κύκλος της εκμετάλλευσης των ζώων στην Ελλάδα για οικονομικούς σκοπούς, μοιάζει αέναος.

Ξαπλώστρες στο κύμα: Οι Παριανοί ενάντια στις παράνομες καταλήψεις των παραλιών τους

Διεκδικούν το δικαίωμα να απολαμβάνουμε τις παραλίες, όπως ορίζει ο νόμος. Η Λουίζα Σολομών-Πάντα συνομίλησε με μέλη της πρωτοβουλίας Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες, για τις πλαζ της Πάρου οι οποίες είναι έως και 100% κατειλημμένες.
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.