Προϊόν με πιστοποίηση από “Sir”

Σίγουρα η πρώτη αντίδραση θα είναι “Σιγά το γκολ”, αλλά ας αναλογιστούμε, πρώτον τη συμβουλή του Σερ Άλεξ προς τον Σαμ Αλαρντάις το Γενάρη του 2012 που μετακόμισε στα “Σφυριά”: “Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής με ανάλογες ικανότητες. Αν τον διαχειριστείς σωστά, θα έχεις μια ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα”. Και, δεύτερον, την ατάκα του ίδιου του προπονητή του μετά το γκολ: “Αυτό είναι ένα ιδιοφυές γκολ για μένα. Θα πασχίσουμε όλη τη χρονιά να δούμε καλύτερο γκολ”. Αποθέωση επίσης από πρώην συμπαίκτες όπως ο Ρίο Φέρντιναντ, που είπε ότι αυτό το γκολ δε θα είναι ούτε στα τοπ 3 που θα πετύχει.  Ξεχνώντας τον πρότερο, έκλυτο βίο κυρίως χάρη στο δανεισμό του στην Μπέρμινγχαμ και μετά στο Άπτον Παρκ, έχοντας ως συμβουλάτορες τους πολύπειρους Νόλαν και Νόμπλ, φαίνεται να βαδίζει στα σωστά βήματα -συνεπώς αναμένουμε πολλά περισσότερα από αυτήν την, ανακηρυγμένη από το Σερ, ιδιοφυΐα.

Ιδιαίτερα οι δυο αρχηγικοί συμπαίκτες του στη Γουέστ Χαμ έχουν φροντίσει ώστε να αποτινάξουν από τον πιτσιρικά την αντικοινωνικότητα που φαίνεται ότι κουβαλάει. Ντεμπουτάροντας έπειτα από τρία χρόνια χωρίς παιχνίδι σε εθνική, με αυτή των κάτω των 21 υπό τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ (ο οποίος ζήτησε πρώτα τη συμβουλή του Άλαρνταϊς), συνέχισε την ανοδική του πορεία μαγεύοντας με τις κινήσεις του έστω και για ένα ημίχρονο μιας και ο προπονητής του αποφάσισε να τον αποσύρει για να αποτρέψει πιθανό τραυματισμό, λόγω των σκληρών μαρκαρισμάτων που δέχθηκε σε αρκετές περιπτώσεις. Παρ’ όλα, αυτά ο ίδιος κάνει “σκωτσέζικο ντους” (pun intended) στους Άγγλους καθώς στο παρελθόν έχει αναρωτηθεί  μέσω του “αμαρτωλού” λογαριασμού του στο Τwitter αν θα πρέπει να παίξει για τη Τζαμαϊκα.

Θυμοσοφίας time…

Γι’ αυτό και ελπίζουμε αυτή τη φορά να μην αντικρίσουμε χαμένες προπονήσεις, εκβιασμούς μαρτύρων (!) ή οτιδήποτε άλλο είναι άσχετο με το ποδόσφαιρο αλλά όχι με το μητρώο του Μόρισον. Είναι λίγο ασυνήθιστο πάντως ακόμη για τους Άγγλους να ενθουσιάζονται τόσο πολύ και τόσο εύκολα μ’ έναν παίκτη. Όπερ και σημαίνει ότι θα έχουμε το μάτι μας στον συγκεκριμένο τύπο. Δεν αποκαλείται άλλωστε κάθε μέρα κάποιος από τις ακαδημίες της Γιουνάιτεντ ως “ο καλύτερος παίκτης που έχει βγει έπειτα από τον Πολ Σκόουλς”.

1 2