Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popaganda SPHERA NETWORK
Video συμπαραγωγή Popaganda και VD News
29.08.2022

Οι Athenian Centaurs και οι Peacox Milan δείχνουν ότι οι queer ομάδες θριαμβεύουν

ON CAMERA: Στον αθλητισμό, την συμπεριληπτικότητα την ψάχνεις με τα κιάλια. Σε συμπαραγωγή με το ιταλικό VD News, ήρθαμε σε επαφή με τις δύο πιο πολύχρωμες ομάδες των γειτονικών χωρών και ετοιμάσαμε ένα βίντεο για το queerness στα σπορ.

Ο εύθραυστος ανδρισμός βασίζεται στα φουσκωμένα μπράτσα, απ’ όπου ξεπηδά μια οσμή που απωθεί οτιδήποτε φεμ και το μόνο αποσμητικό που έχουμε είναι οι queer και συμπεριληπτικές ομάδες, όπως οι Athenian Centaurus RFC και οι Peacox Basket Milano

Μιλήσαμε με τις δύο ομάδες που αποτελούν φωτεινή εξαίρεση γιατί είναι ανοιχτές και συμπεριληπτικές προς κάθε έμφυλη ταυτότητα και σεξουαλικό προσανατολισμό και μας δείχνουν πώς πρέπει να παίζεται η οποιαδήποτε μπάλα και πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται ο αθλητισμός γενικότερα.

Η Popaganda συνάντησε τους ιδρυτές των Κενταύρων, τον Ανέστη και τον Άγη, καθώς και την Ευφροσύνη, τη συντονίστρια της γυναικείας ομάδας, και παράλληλα οι συνεργάτες μας από το VD News συνάντησαν τον ιδρυτή της ομάδας Peacox Basket στο Μιλάνο. Δείτε τι μας είπαν:

https://www.youtube.com/watch?v=8FMjmiA1T-I

Ένα παγώνι και ένας κένταυρος συναντιούνται στην οθόνη. Οι Peacox Milano και οι Athenian Centaurs RFC δείχνουν ότι τα σπορ (έμαθαν πλέον να) αγκαλιάζουν το queerness. Κοιτάζοντας καμιά ή κανείς πίσω, την ιστορία των αθλημάτων, βλέπει πως πρόκειται για κατ’ εξοχήν ανδρικά σπορ. Οι γυναίκες όχι απλά δεν ήταν αποδεκτές, αλλά διώκονταν και τιμωρούνταν άμα τη εμφανίσει.

Μέχρι και σήμερα, μιλάμε πολύ περισσότερο για τα αντρικά αθλήματα, οι επαγγελματίες αθλητές πληρώνονται ποσά με πολλαπλάσια μηδενικά από τις αθλήτριες, ως κοινό δίνουμε πολλά περισσότερα χρήματα για να δούμε άντρες να αγωνίζονται, οι εταιρείες σπονσοράρουν εξωφρενικά περισσότερο τους άντρες αθλητές και φυσικά, μιλάμε για cis straight άντρες στις περισσότερες των περιπτώσεων. Ή τουλάχιστον gay/bi/pan in the closet. 

Δεν μπορεί εύκολα ένα άτομο να προβάλλει την queer πλευρά του ενεργά, χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να χάσει όσα μέχρι εκείνη την στιγμή θεωρούσε δεδομένα, από την δουλειά του μέχρι την ασφάλειά του και τους ανθρώπους γύρω του. Τα αθλήματα εύκολα διαιωνίζουν το στερεότυπο ότι αποτελούν αποκλειστικά -ή κυρίαρχα- αρσενικό πασατέμπο, καθώς είναι βυθισμένα σε πατριαρχικές νόρμες και δομές, μάτσο συμπεριφορές και σεξιστικές αντιλήψεις.

Έτσι, γυναίκες, θηλυκότητες και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα δεν νιώθουν ότι τα αθλήματα είναι εν γένει ένα ασφαλές μέρος για να είναι unapologetically οι εαυτές τους και τα εαυτά τους, με συνέπεια να απέχουν από οτιδήποτε αθλητικό και τη χαρά που δημιουργούν τα σπορ.

Athenian Centaurus
Σε συνεργασία με το Sphera Network

POP TODAY
ΤΕΧΝΕΣ
LIFE
ΠΟΛΗ
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.