Πριν λίγες μέρες βγήκε μια λίστα που έχει τις πιο κερδοφόρες ομάδες της τελευταίας πενταετίας στο μεταγραφικό παζάρι, με τις Τότεναμ, Πόρτο και Ρεάλ να είναι στις πρώτες θέσεις. Ας δούμε όμως και ποιες υπήρξαν οι πιο σπάταλες σε αυτήν την πενταετία.

Μάντσεστερ Σίτι 603 εκ.

Highlights: Η μαγική τετράδα των Σίλβα, Τουρέ, Αγκουέρο και Τέβες μπορεί να κόστισε συνολικά λίγο πάνω από 130 εκ., οδήγησε όμως τη Σίτι στο πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από δεκαετίες αναμονής.

Flops: Τα πρώτα χρόνια των Αράβων ιδιοκτητών πολλά χρήματα ξοδεύτηκαν άσκοπα, με πιο χαρακτηριστικές αποτυχημένες μεταγραφές εκείνες των Αντεμπαγιόρ (30 εκ.), Λέσκοτ (26 εκ.) και Ρόντγουελ (18 εκ.).

emmanuel-adebayor_1768621b

Ρεάλ 602 εκ.

Highlights: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στοίχισε στους «Μερένχες» 94 εκ. ευρώ και τ’ ατελείωτα γκολ και η παγκόσμια εμπορική του απήχηση καθιστούν τη μεταγραφή απόλυτα επιτυχημένη.

Flops: Είχε τις καλές στιγμές του (μάλλον) αλλά για 67 εκ. περιμένεις κάτι περισσότερο από τον, πρώην κάτοχο της Χρυσής Μπάλας, Κακά.

Ricardo Kaka in Real Madrid

Τσέλσι 504 εκ.

Highlights: Ο Εντέν Αζάρ ελάφρυνε το πορτοφόλι του Ρομάν Αμπράμοβιτς κατά 40 εκ. για να γίνει ο ηγέτης της νέας εποχής των Λονδρέζων.

Flops: Ποια τρέλα οδήγησε τους μπλε να ξοδέψουν 58 εκ. για τον Φερνάντο Τόρες κανείς ποτέ δεν κατάλαβε.

torres_2447854b

Παρί Σεν Ζερμέν 416 εκ.

Highlights: Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς αποτελεί την κορυφαία κίνηση των Παριζιάνων. Από κοντά κι ο κορυφαίος για πολλούς αμυντικούς του κόσμου Τιάγκο Σίλβα.

Flops: Αποτέλεσε την πρώτη high profile μεταγραφή των Καταριανών ιδιοκτητών όμως τα 42 εκ. που δόθηκαν για χάρη του ο Χαβιέ Παστόρε δεν κατάφεραν ποτέ να δικαιολογηθούν μες στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Javier-Pastore-PSG

Μπαρτσελόνα 349 εκ.

Highlights: Δεν έχει τη λάμψη των φαντεζί συμπαικτών του, αλλά ο Χαβιέ Μασεράνο έχει αποδειχθεί πολύτιμο εργαλείο όλα αυτά τα χρόνια.

Flops: Για τον Βραζιλιάνο Κεϊρίσον (ποιον;) δόθηκαν 20 εκ. αν και δεν αγωνίστηκε ποτέ με την πρώτη ομάδα. Τον συναγωνίζεται ο Ουκρανός Τσιγκρίνσκι που παρουσιάστηκε κάποτε ως ο διάδοχος του Πουγιόλ προτού επιστρέψει άρον άρον στη Σαχτάρ.

Barcelona's new signing Dmytro Chygrynskiy poses during his official presentation at Nou Camp stadium in Barcelona

Λιβερπουλ 332 εκ.

Highlights: Λουίς Σουάρες. Θέλει και ρώτημα;

Flops: Πολλές οι άστοχες κινήσεις των reds στο μεταγραφικό παζάρι, αλλά η απόκτηση του Άντι Κάρολ έναντι 38 εκ. παραμένει αξεπέραστη.

andy carroll

Γιουβέντους 320 εκ.

Highlights: Τέβεζ, Βιντάλ, Ασαμόα, και φυσικά ο Πογκμπά ως ελεύθερος, είναι κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους οι «Μπιανκονέρι» θα έπρεπε να παραδίδουν σεμινάρια για το πως να χτίσεις μια ομάδα.

Flops: Ο Μίλος Κράσιτς ίσως και λόγω κόμης, θεωρήθηκε αρχικά ως ο διάδοχος του θρυλικού Πάβελ Νέντβεντ. Μετά από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα πήρε την κάτω βόλτα και αποχαιρέτησε γρήγορα.

Milos-krasic

Ίντερ 299 εκ.

Highlights: Ο Γουέσλι Σνάιντερ και ο Σάμουελ Ετό’ο ήρθαν χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες προσδοκίες, για να οδηγήσουν τους νερατζούρι στην κορυφή της Ευρώπης το 2010.

Flops: Κανείς δεν πρέπει να θυμάται το πέρασμα του σπουδαίου Ντιέγκο Φορλάν από την ομάδα του Μιλάνου.

diego forlan inter

Νάπολι 279 εκ.

Highlights: Ο Έντινσον Καβάνι φυσικά, που ήρθε για 17 κι έφυγε για 64 εκ. προσφέροντας σε 3 χρόνια αμέτρητα γκολ και συγκινήσεις στους Ναπολιτάνους.

Flops: Ο Χιλιανός Βάργκας είναι ένας καλός επιθετικός, αλλά το εξάμηνο πέρασμά του από τους «Παρτενοπέι» ήταν εφιαλτικό, κι έκτοτε γυρίζει τον κόσμο ως δανεικός.

edu_vargas_presentazione_napoli

Μπάγερν 274 εκ.

Highlights: Οι βαυαροί εκμεταλλεύτηκαν το ξεσκαρτάρισμα της Ρεάλ το καλοκαίρι του 2009, αποκτώντας τον υπερπολύτιμο Άριεν Ρόμπεν, που στο Μόναχο βρήκε την Ιθάκη του.

Flops: Δεν τον λες αποτυχημένο, αλλά ο Ανατόλι Τίμοστσουκ θα μπορούσε να κάνει περισσότερα στην Μπάγερν.

timosc