Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popaganda ΣΚΑΝΕΡ
Φωτογραφίες: EPA/ROMAN PILIPEY
23.01.2019

Περιμένοντας στον σιδηροδρομικό σταθμό του Πεκίνου, λίγες μέρες πριν την νέα Χρονιά του Γουρουνιού

Η Χρονιά του Γουρουνιού για το κινέζικο ημερολόγιο εισέρχεται στις 5 φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους. Είναι τότε η κινέζικη Πρωτοχρονιά και οι Κινέζοι ετοιμάζονται να ταξιδέψουν πίσω στις πατρίδες τους για τους εορτασμούς.

Εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν αυτές τις μέρες πίσω στις πατρίδες τους, για να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους την κινέζικη Πρωτοχρονιά ή Γιορτή της Άνοιξης, η οποία πέφτει στις 5 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους και θα σηματοδοτήσει την χρονιά του Χοίρου. Συνολικά, 2,99 δισεκατομμύρια ταξίδια αναμένεται να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια αυτής της μαζικής εορταστικής εξόδου των Κινέζων φέτος.

Στον σιδηροδρομικό σταθμό του Πεκίνου επικρατεί το αδιαχώρητο, αλλά όλοι οι ταξιδιώτες περιμένουν υπομονετικά δίπλα στις αποσκευές τους την επιβίβαση στο τρένο. Αν σκεφτεί κανείς τις αχανείς εκτάσεις αυτής της χώρας, αντιλαμβάνεται ότι η διαδρομή θα ειναι πολύωρη και κουραστική. Ευτυχώς, υπάρχουν μέχρι και εθελοντές για να βοηθήσουν κι αυτοί στην ομαλή, κι όσο γίνεται πιο ξεκούραστη, έναρξη αυτού του μεγάλου ταξιδιού. Η χρονιά του Χοίρου δεν μπορεί να περιμένει!

Κινέζες συνοδοί τρένων με τις βαλίτσες τους περπατούν προς τον σιδηροδρομικό σταθμό του Πεκίνου, για να βοηθήσουν στην αυξημένη κίνηση λόγω των εορτασμών της κινέζικης Πρωτοχρονιάς. 21 Ιανουαρίου 2019.

Κινέζοι επιβάτες περιμένουν στο σιδηροδρομικό σταθμό του Πεκίνου το τρένο που θα τους πάει σπίτι τους για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς. Πεκίνο της Κίνας στις 21 Ιανουαρίου 2019.

Γυναίκα με τις αποσκευές της στέκεται δίπλα σε ένα τρένο, στο σιδηροδρομικό σταθμό του Πεκίνου, Κίνα, 21 Ιανουαρίου 2019.

Επιβάτες με τις αποσκευές τους περιμένουν να εισέλθουν στο σιδηροδρομικό σταθμό του Πεκίνου, για να πάρουν το τρένο που θα τους οδηγήσει πίσω στις οικογένειες τους, για τους εορτασμούς της κινέζικης Πρωτοχρονιάς. Κίνα, 21 Ιανουαρίου 2019.

Ταξιδιώτης καπνίζει, καθώς περιμένει να εισέλθει στο σιδηροδρομικό σταθμό του Πεκίνου για να επιβιβστεί στο τρένο που θα τον οδηγήσει πίσω στην πατρίδα του. 21 Ιανουαρίου 2019.

Εθελοντές που παρέχουν υπηρεσίες για τους επιβάτες, κάνουν βόλτα μπροστά από το σιδηροδρομικό σταθμό του Πεκίνου, Κίνα, 21 Ιανουαρίου 2019.

Ταξιδιώτες κατευθύνονται προς τον σιδηροδρομικό σταθμό του Πεκίνου, κουβαλώντας στα χέρια τις αποσκευές τους. Κίνα, 21 Ιανουαρίου 2019.

Γυναίκα με κίτρινη βαλίτσα εισέρχεται στον σιδηροδρομικό σταθμό του Πεκίνου, Κίνα, 21 Ιανουαρίου 2019.

Μητέρα βάζει το μωρό της να καθήσει επάνω σε βαλίτσα, περιμένοντας την επιβίβαση στο τρένο, στον σιδηροδρομικό σταθμό του Πεκίνου. Κίνα, 21 Ιανουαρίου 2019.

Ταξιδιώτες περιμένουν όρθιοι σε ουρές για να επιβιβαστούν στο τρένο, στον σιδηροδρομικό σταθμό του Πεκίνου. Κίνα, 21 Ιανουαρίου 2019.

Γυναίκα και παιδί κάθονται σε βαγόνι τρένου, ενώ άλλοι ταξιδιώτες προσπερνούν απ’ έξω, λίγο πριν την αναχώρηση από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Πεκίνου. Κίνα, 21 Ιανουαρίου 2019.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Πεκίνου από ψηλά, ενώ ταξιδιώτες κατευθύνονται με τις αποσκευές τους προς την είσοδο. Κίνα, 21 Ιανουαρίου 2019.

 

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.