maxresdefault-9

Το ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι απλό. Δεν είναι απλά 22 τύποι σε ένα γήπεδο που κλωτσάνε μια μπάλα. Έχει πάθος, ένταση, το απρόβλεπτο. Ο Αλμπέρ Καμί, μάλιστα, έλεγε ότι η μπάλα μπορεί να πάει εκεί που δεν την περιμένεις. Αυτό είναι κάτι που ξέρουν καλά οι τερματοφύλακες και οι αμυντικοί που αντιμετώπισαν τότε τις δεκαετίας του ’50, ’60, ’70 τον Πελέ και οι σημερινοί που κάθε βδομάδα έχουν απέναντι τους τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον καλύτερο ίσως παίκτη της γενιάς του.

Η Emirates βάζει το μεγάλο δίλημμα. Ποιος από τους δύο πρεσβευτές της είναι καλύτερος; Πως θα ήταν τα πράγματα αν ο Πελέ έπαιζε ποδόσφαιρο σήμερα;

Ο νεότερος brand ambassador της εταιρίας, ο Κριστιάνο Ρονάλντo, βρίσκει τον Πελέ στο σαλόνι του αεροσκάφους Α380 της Emirates, στη ναυαρχίδα του στόλου της, μέσω μιας ψηφιακής καμπάνιας που παρουσιάστηκε σήμερα σε όλο τον κόσμο. Κάθε γενιά ποδοσφαιρικών οπαδών έχει έναν ήρωα, όμως οι απόψεις για το ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, διίστανται. Είτε πρόκειται για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Πελέ ή κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή, το debate θα συνεχιστεί το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο βίντεο βλέπουμε δύο επιβάτες να μιλούν για το ίνδαλμα που έχουν απέναντι τους, ο Κριστιάνο τους παρακολουθεί και χαμογελάει ωστόσο αυτοί εννοούν τον «θρύλο» που έχει κερδίσει 3 Παγκόσμια Κύπελλα, τον Πελέ. O Κριστιάνο απογοητεύεται προς στιγμήν, μέχρι όμως να έρθει ένας άλλος επιβάτης και ζητήσει από τον βραζιλιάνο πρώην ποδοσφαιριστή να βγάλει μια φωτογραφία αυτόν δίπλα στον καλύτερο παίκτη του κόσμου σήμερα.

http://youtu.be/OFbryriZ3is

Η ανακοίνωση ήρθε 74 ημέρες μόλις πριν το πιο δημοφιλές αθλητικό γεγονός που ξεκινά στην πατρίδα του Pelé, τη Βραζιλία. Ο δύο φορές νικητής του τίτλου «Καλύτερος Ποδοσφαιριστής της FIFA», Κριστιάνο, ο οποίος αγωνίζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης, ομάδα που επίσης χορηγεί η Emirates, θα οδηγήσει την Εθνική Ομάδα της χώρας του στη Νότια Αμερική για να συμμετάσχει στην τρίτη διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου της καριέρας του και δεύτερη ως αρχηγός. Κάνοντας το ντεμπούτο του με την Εθνική Ομάδα της Πορτογαλίας το 2003, έχει έκτοτε συμμετάσχει περισσότερες από 100 φορές με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας Πορτογαλίας, διατηρώντας το ρεκόρ του νεότερου παίκτη της Πορτογαλίας  με τόσες συμμετοχές, κρατώντας παράλληλα το ρεκόρ των περισσότερων γκολ.

Τον Ιανουάριο, η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε τον επί τρεις φορές νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Pelé, ως τον πρώτο παγκόσμιο εκπρόσωπο της από τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006 στη Γερμανία, όταν ο Franz Beckenbauer ανακοινώθηκε παγκόσμιος εκπρόσωπος της εταιρείας. Συνεχίζοντας να συνεργάζεται με κορυφαίους ποδοσφαιριστές, , ο Κριστιάνο ήταν η ιδανική επιλογή για να σταθεί στο πλευρό του Pelé.

Emirates Global Ambassador Cristiano Ronaldo and Emirates Country Manager Fernando Suarez de Gongora

Ο Boutros Boutros, Divisional Senior Vice President of Corporate Communications and Brand της Emirates δήλωσε σχετικά: «Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Πελέ είναι διάσημοι σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι μόνο τα ονόματα και τα πρόσωπα τους συνώνυμα με το υψηλής ποιότητας ποδόσφαιρο, καθώς έχουν παράλληλα την ικανότητα να εμπνέουν και να επικοινωνούν με τους θαυμαστές τους, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Κάθε χρόνο η Emirates συμμετέχει σε περισσότερες από 200 αθλητικές διοργανώσεις, στις οποίες οι οπαδοί και οι πελάτες της μοιράζονται μοναδικές εμπειρίες. Αυτή η καμπάνια αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της Emirates που στοχεύει στη σύνδεση των ανθρώπων μέσω των αθλημάτων και του πολιτισμού και όχι απλά στη μετακίνησή τους».

«Ο Κριστιάνο Ρονάλντo αποτελεί ένα είδωλο για τους ποδοσφαιρικούς οπαδούς της γενιάς του και μέχρι σήμερα θεωρείται ευρέως ως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές των γηπέδων. Έχει σπάσει πολλά ρεκόρ και έχει κερδίσει βραβεία κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Είναι εξαιρετικά ταλαντούχος αλλά δεν επαναπαύεται στις δάφνες του. Αντιθέτως μάλιστα, δουλεύει σκληρά και συνεχίζει να θέτει νέους, υψηλότερους στόχους. Το ήθος και η ικανότητά του να εμπνέει τους οπαδούς του σε όλο τον κόσμο είναι και οι λόγοι που καθιστούν τη συνεργασία μαζί του μοναδική».

Emirates Global Ambassador Cristiano Ronaldo being interviewed by Rhiannon Jones of Real Madrid TV

Επίσημος Παγκόσμιος Υποστηρικτής της FIFA από το 2006, η Emirates έχει συμμετάσχει ως χορηγός στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών της FIFA, το FIFA U20 και το Παγκόσμιο Κύπελλο U17, καθώς και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA – συμπεριλαμβανομένης και της επερχόμενης διοργάνωσης στη Βραζιλία.

Πραγματοποιώντας καθημερινές πτήσεις από το Ντουμπάι στο Rio de Janeiro και το  São Paulo, η Emirates αναμένεται να μεταφέρει περισσότερους από 18.000 επιβάτες κατά τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης. Η αεροπορική εταιρία συνδέει τη Βραζιλία και τη Νοτιοαμερικανική Ήπειρο με τον υπόλοιπο κόσμο, διευκολύνοντας τις εμπορικές συναλλαγές και ενισχύοντας τον τουρισμό με αεροπορικές συνδέσεις από τον κόμβο της Emirates στο Ντουμπάι προς την Άπω Ανατολή, την Αυστραλία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Emirates Global Ambassador Cristiano Ronaldo signing Emirates plane