Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΚΑΝΕΡ

Paris – Roubaix: Ένας δύσκολος αγώνας

Ο ετήσιος ποδηλατικός αγώνας Paris-Roubaix, ένας από τους παλαιότερους στον κόσμο, έλαβε χώρα στις 3 Οκτωβρίου στην Βόρεια Γαλλία. Και περιελάμβανε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει ως ένας πολύ δύσκολος αγώνας.
Φωτογραφίες: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON, EPA/ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

Ένας αναβάτης της ομάδας Jumbo-Visma οδηγεί το γκρουπ των αθλητών, σε ένα λιθόστρωτο κομμάτι δρόμου, κατά τη διάρκεια του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι-Ρουμπέ. Οι αθλητές πρέπει να διανύσουν απόσταση 257 χιλιομέτρων από το Compiegne, βόρεια του Παρισιού έως το Ρουμπέ, στα σύνορα με το Βέλγιο. Γαλλία, 03 Οκτωβρίου 2021. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Το Paris – Roubaix (ελλ. Παρίσι – Ρουμπέ) είναι ένας μονοήμερος επαγγελματικός αγώνας ποδηλάτου στη βόρεια Γαλλία. Η αφετηρία βρίσκεται βόρεια του Παρισιού και το τέρμα 257 χιλιόμετρα μακρυά, στο Ρουμπέ, πόλη στα σύνορα με το Βέλγιο. Είναι ένας από τους παλαιότερους αγώνες ποδηλασίας και θεωρείται ένα από τα “Μνημεία” της ευρωπαϊκής ατζέντας αθλητικών γεγονότων.

Διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1896 και από τότε σταμάτησε μόνο για τους δύο παγκόσμιους πολέμους και πέρυσι, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

Ο αγώνας είναι διάσημος για το ανώμαλο έδαφος και τις λιθόστρωτες επαρχιακές οδούς (παβέ στα γαλλικά), που οι αθλητές πρέπει να διασχίσουν, συνήθως υπό ασχήμες καιρικές συνθήκες. Βροχή, τσουχτερό κρύο, ίσως χιόνι, σίγουρα λάσπη. Έχει ονομαστεί, όχι αδίκως, Κόλαση Του Βορρά (Hell of the North) και Κυριακή στην Κόλαση (Sunday in Hell: επίσης ο τίτλος μιας ταινίας για τον αγώνα του 1976). Από το 1977, ο νικητής του Paris – Roubaix λαμβάνει ένα κύβο λίθινο, ως μέρος του βραβείου του. 

Ο Ολλανδός αναβάτης Mathieu Van Der Poel της ομάδας Alpecin Fenix ποζάρει δίπλα στο πορτρέτο του παππού του, τον αείμνηστο Γάλλο αναβάτη Raymond Poulidor, κατά την παρουσιάση των ομάδων. Παρίσι, Γαλλία, 02 Οκτωβρίου 2021

Βέλγος αναβάτης της ομάδας Jumbo-Wisma περιμένει την έναρξη του 118ου ποδηλατικού αγώνα Paris – Roubaix. Γαλλία, 03 Οκτωβρίου 2021

Οι ιδιατερότητες του εδάφους οδήγησαν στην ανάπτυξη εξειδικευμένων σασί ποδηλάτων, τροχών και ελαστικών. Τα τρυπημένα λάστιχα και άλλα μηχανικά προβλήματα είναι κάτι συνηθισμένο και συχνά επηρεάζουν το αποτέλεσμα. Παρά την εκτίμηση που νιώθουν οι επαγγελματίες του χώρου γι’ αυτόν τον αγώνα, κάποιοι ποδηλάτες τον απορρίπτουν λόγω των τόσο δύσκολων συνθηκών του. Ο αγώνας έχει επίσης αρκετές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους αθλητές, με αρκετούς νικητές τελικά να αποκλείονται από το βάθρο.

Παρ’ όλα αυτά, ή ίσως εξαιτίας αυτών, το Paris – Roubaix είναι ένα από τα πιο έντονα και συναρπαστικά γεγονότα του επαγγελματικού αθλητισμού. Ενας από τους πιο διάσημους επαγγελματίες ποδηλάτες δρόμου, ο Σιν Κέλι, έχει δηλώσει: “Το Παρίσι-Ρουμπέ είναι ένας φρικτός αγώνας για να οδηγήσεις, αλλά ο πιο όμορφος για να κερδίσεις.”

Ο Ιταλός αναβάτης Sonny Colbrelli της ομάδας Bahrain Victorious κερδίζει τον ποδηλατικό αγώνα Paris-Roubaix σε μια απόσταση 257 χιλιομέτρων. Γαλλία, 03 Οκτωβρίου 2021. Αριστερά, ο τρίτος νικητής, Ολλανδός αναβάτης Mathieu Van Der Poel της ομάδας Alpecin-Fenix και δεξιά, ο δεύτερος νικητής, Βέλγος αναβάτης Florian Vermeersch της ομάδας Lotto-Soudal.

Ο Ολλανδός αναβάτης Mathieu Van Der Poel της ομάδας Alpecin-Fenix.

Ο Ιταλός αναβάτης Sonny Colbrelli της ομάδας Bahrain Victorious.

Ο Βέλγος Stan Dewulf της ομάδας της Citroen, αμέσως μετά τον τερματισμό.

Ο αναβάτης της ομάδας Arkea Samsic, Bram Welten από την Ολλανδία μετά τον τερματισμό.

Ο αναβάτης της ομάδας AG2R Citroen, Greg Van Avermaet από το Βέλγιο.

Ο Βέλγος αναβάτης Wout Van Aert, της ομάδας Jumbo-Visma.

Ο Ολλανδός αναβάτης Mathieu Van Der Poel της ομάδας Alpecin-Fenix κατάκτησε την τρίτη θέση στον αγώνα.

Ο Ιταλός αναβάτης Sonny Colbrelli της ομάδας Bahrain Victorious πανηγυρίζει την νίκη του στον 118ο ποδηλατικό αγώνα Παρίσι-Ρουμπέ. Γαλλία, 03 Οκτωβρίου 2021.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.