Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΙΣΤΟΡΙΕΣ

Orientation Day – Πρώτη μέρα στο Deree

Οι μεγαλύτεροι φοιτητές δίνουν tips στους πρωτοετείς για μια αξέχαστη φοιτητική ζωή.
IMG_8968

Ξεκινάς σπουδές στο Deree και έχεις το χτυποκάρδι της νέας αρχής; Κανένα πρόβλημα. Τριάντα πέντε παλαιότεροι φοιτητές θα σε υποδεχτούν στο Orientation Day για να σου δώσουν όλες τις πληροφορίες και συμβουλές που χρειάζεσαι, να σου δείξουν τα hot spots του campus, αλλά και να γίνουν οι πρώτοι φίλοι σου, που θα σε βοηθήσουν, τόσο στα μαθήματα, όσο και στις επιπλέον δραστηριότητες, σε όλη τη διάρκεια των σπουδών σου. 

«Όταν ήμουν εγώ πρωτοετής, το Orientation Day μού έδωσε μια πολύ θετική εμπειρία από το Deree και με έκανε να νιώσω ευπρόσδεκτη σε αυτό. Φέτος, λοιπόν, που τελειώνω τις σπουδές μου, θέλησα να πάρω μέρος στην εκδήλωση για να προσφέρω κάτι αντίστοιχο και στους νεότερους», εξηγεί η 23χρονη Εύη Θεοδωράκη, τεταρτοετής του τμήματος επικοινωνίας. «Και, φυσικά, όταν ένας νέος φοιτητής βλέπει έναν παλαιότερο να του μιλάει, νιώθει πολύ πιο οικεία όταν απ’ ό,τι αν έβλεπε π.χ. έναν καθηγητή», συμπληρώνει η 22χρονη Ιωάννα Τοπάλη, που σπουδάζει οικονομικά.

eviioanna

Εύη Θεοδωράκη και Ιωάννα Τοπάλη

Student Life: Κάτι πολύ περισσότερο από μαθήματα και βιβλία.

Στo Orientation Day της φετινής χρονιάς, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου, η ομάδα φοιτητών «Orientation leaders» αναλαμβάνει να καλωσορίσει τους νέους φοιτητές και να τους βοηθήσει να ενταχθούν στη φοιτητική ζωή.

Στην αρχή της εκδήλωσης, θα τους μιλήσουν για το ακαδημαϊκό κομμάτι: το περιεχόμενο των σπουδών, αλλά και για πρακτικά θέματα, όπως οι εγγραφές στα μαθήματα, η παρακολούθησή τους, οι εργασίες, οι εξετάσεις, η τεχνολογία που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν (π.χ. για να διαβάζουν online τα βιβλία ή να συμμετέχουν σε discussion boards με τους συμφοιτητές τους), οι επισκέψεις στη βιβλιοθήκη, η λειτουργικότητα κάθε χώρου του Κολλεγίου.

Στη συνέχεια, θα αναφερθούν στο Student Life, δηλαδή σε όλες τις επιπλέον δραστηριότητες με τις οποίες οι πρωτοετείς μπορούν να ασχοληθούν παράλληλα με τις σπουδές τους, μέσω των φοιτητικών ομίλων και οργανώσεων (αθλητικές προπονήσεις και αγώνες, θέατρο, μουσική, χορό, εικαστικά, debate, εθελοντισμός και πολλές άλλες). Φοιτητές που ασχολούνται με τους ομίλους θα μιλήσουν με τους νεοεισερχόμενους στη φοιτητική κοινότητα και μια βόλτα στο campus θα «συστήσει» στους πρωτοετείς τους χώρους που θα γίνουν σπίτι τους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια: τα γήπεδα και τη βιβλιοθήκη, τα καφέ και τα αμφιθέατρα, την πισίνα και τα γήπεδα. 

«Κατά το Orientation Day, έχω επιλέξει να μιλήσω κυρίως για τη συμμετοχή μου στις δραστηριότητες της φοιτητικής κοινότητας, αφενός γιατί είναι τόσες πολλές που είναι δύσκολο να μη βρεις κάποια που να σου αρέσει και αφετέρου,  γιατί, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, το Deree θα σε βοηθήσει να φτιάξεις μια δική σου ομάδα με βάση τα ενδιαφέροντά σου», αναφέρει η Εύη. «Εγώ θα αναφερθώ στη συμμετοχή μου στη διοργάνωση των events του Deree – όπως τα Halloween parties και το Fall Festival –  τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε κάποιον να κοινωνικοποιηθεί, να διασκεδάσει, αλλά και να αποκτήσει φιλίες που μπορεί να διαρκέσουν για χρόνια», συμπληρώνει η Ιωάννα.

DSC_0101 (1280x807)

Μια εικόνα που θα δεις στην Orientation Day και μετά θα γίνει η καθημερινότητά σου

Το Orientation Day είναι μια εκδήλωση που κάνει κάτι περισσότερο από το να βοηθά τους νέους στην προσαρμογή τους: τους δείχνει ότι οι σπουδές είναι κάτι περισσότερο από εξεταστική και διάβασμα. Είναι η ανάπτυξη της προσωπικότητας και των ενδιαφερόντων σου, είναι οι φιλίες και οι στιγμές που θα σου μείνουν, είναι ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων, μία καινούργια ζωή γεμάτη δυνατότητες.

«Παράλληλα, όμως, γίνεται και κάτι άλλο σημαντικό: Η αρχή της συνεργασίας μεταξύ παλαιότερων και νεότερων φοιτητών, η οποία συνεχίζεται σε όλα τα ακαδημαϊκά έτη, με τους μεγαλύτερους να βοηθούν και να υποστηρίζουν τους νεότερους, τόσο στα μαθήματα, όσο και σε κάθε άλλη δραστηριότητα», τονίζει η κα. Μαρία Λαΐου, στέλεχος του γραφείου για τα φοιτητικά ζητήματα και υπεύθυνη για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Η πρώτη ημέρα στο Deree θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο: οι πρωτοετείς θα μιλήσουν με τους υπεύθυνους φοιτητές των ομίλων, ενώ τα παιδιά του Music Society θα δώσουν τη δική τους νότα διασκέδασης με live μουσική.

DSC_0154

Άποψη των αθλητικών εγκαταστάσεων του Deree College

Και οι «παλιοί» συμβουλεύουν…

Πέρα από το συγκεκριμένο event και πανεπιστήμιο, αυτή την εποχή χιλιάδες νέοι φοιτητές περιμένουν με ανυπομονησία, αλλά και άγχος, να ξεκινήσουν τις σπουδές τους και, ταυτόχρονα, ένα εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο στη ζωή τους. Τι πρέπει να κάνουν για να έχουν μια όσο το δυνατόν καλύτερη προσαρμογή; «Να ρωτούν διαρκώς», είναι η απάντηση της κας Λαΐου, υπεύθυνης για τη διοργάνωση του Orientation Day στο Deree. «Κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα έχει το δικό του τρόπο λειτουργίας και μπορεί να συγκεντρώνει σπουδαστές από την επαρχία ή ακόμη και από το εξωτερικό, οι οποίοι πηγαίνουν σε ένα εντελώς άγνωστο για αυτούς περιβάλλον χωρίς να γνωρίζουν κανέναν. Όσο περισσότερο ρωτούν, λοιπόν, τόσο περισσότερο μαθαίνουν».

Και κάποια επιπλέον tips προς τους πρωτοετείς των πανεπιστημιακών εδράνων από τις – τελειόφοιτες πλέον – Ιωάννα και Εύη; «Το πιο σημαντικό για κάθε φοιτητή είναι όχι μόνο να παρακολουθεί τα μαθήματα και να περνάει τις εξετάσεις, αλλά να λαμβάνει τη συνολική εμπειρία  που μπορεί να του προσφέρει το πανεπιστήμιο, μέσα από τις δραστηριότητες, τις εκδηλώσεις και, φυσικά, τις παρέες. Πρέπει κάθε ευκαιρία που του δίνεται να την αξιοποιεί», συμβουλεύει η Ιωάννα. «Και, επιπλέον, να μη διστάζει να δοκιμάζει καινούρια πράγματα με το φόβο μην κάνει λάθος», συμπληρώνει η Εύη. «Είναι η εποχή που γνωρίζει τον εαυτό του και κάνει τα πρώτα του ενήλικα βήματα, οπότε, ακόμη και κάποια λάθη μόνο ως χρήσιμο μάθημα ή ανάμνηση θα του μείνουν στο μυαλό». 

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.