Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
19.03.2024

ΗΠΑ: Πωλείται το πατρικό της Τζάνις Τζόπλιν

Στο Ποτ Άρθουρ του Τέξας.
ΗΠΑ: Πωλείται το πατρικό της Τζάνις Τζόπλιν

Το απλό σπίτι στην σκληρή πόλη διυλιστηρίων του Πορτ Άρθουρ στο Τέξας όπου μεγάλωσε τη δεκαετία του πενήντα η θρύλος της ροκ Τζάνις Τζόπλιν πωλείται για μισό εκατομμύριο δολάρια (438.000 ευρώ), είπε μια μεσίτης χθες.

Η τιμή πώλησης για το σπίτι των 121 τετραγωνικών με την μικρή μπροστινή του βεράντα είναι δεκαπλάσια από εκείνη άλλων σπιτιών στην περιοχή. Το σπίτι της Τζόπλιν περιλαμβάνει μια πινακίδα με την ιστορία της οικίας… και μια σταθερή συρροή θαυμαστών της γυναίκας που έγινε γνωστή με τα τραγούδια “Me and Bobby McGee,” και “Piece of my Heart”.

Οι τωρινοί ιδιοκτήτες του σπιτιού, που βρίσκεται περίπου 145 χιλιόμετρα ανατολικά του Χιούστον, έχουν φυτέψει θάμνους γύρω από το οικόπεδο για να εμποδίσουν τους περίεργους να κολλάνε στα παράθυρα προσπαθώντας να διακρίνουν το εσωτερικό του σπιτιού, είπε η κτηματομεσίτης Νταϊέν Φερνάντεζ.

“Οι ιδιοκτήτες έχουν επισκέψεις από όλον τον κόσμο. Έρχονται από την Ευρώπη, την Αυστραλία – μερικοί έχουν προσφέρει 2.000 δολάρια (1.754 ευρώ) για να κοιμηθούν στο πάτωμα του υπνοδωματίου της Τζάνις Τζόπλιν”, είπε σε συνέντευξη.

Η Φερνάντεζ σημείωσε πως οι τωρινοί ιδιοκτήτες του σπιτιού, οι οποίοι δεν θέλουν να δημοσιοποιηθεί το όνομά τους, δεν δέχθηκαν τις προσφορές.

Σύμφωνα με την Σάρα Μπέλιαν, του Μουσείου του Κόλπου (του Μεξικού), το σπίτι περιέχει και αυτόγραφο: “(Η Τζάνις) και η αδερφή της σκάλισαν τα ονόματά τους σε ξύλο στο εσωτερικό του σπιτιού”.

Η Τζόπλιν, που γεννήθηκε το 1943, θεωρούνταν παρείσακτη ως παιδί και ήταν θύμα εκφοβισμού λόγω της αγάπης που είχε για τη μουσική των μαύρων την εποχή που υπήρχαν αυστηρές φυλετικές διακρίσεις στο Τέξας.

Μια πινακίδα από την Ιστορική Επιτροπή του Τέξας έχει τοποθετηθεί στην αυλή του σπιτιού, εξηγώντας ότι η Τζόπλιν επαναστάτησε εναντίον του συντηρητισμού στο σπίτι της και έφυγε για το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν το 1962, προτού κλείσει τα 20. Ένα χρόνο αργότερα μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο, όπου απογειώθηκε η καριέρα της ως τραγουδίστρια. Πέθανε το 1970, σε ηλικία 27 χρονών, από τυχαία υπερβολική δόση ναρκωτικών.

“Μεγάλωσε σε κανονική οικογένεια”, πρόσθεσε η Μπέλιαν, “δεν είχε ιδιαίτερη ή προνομιούχα ανατροφή”.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.