Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΔΙΕΘΝΗ

Οδηγός Επιβίωσης για τις Βρετανικές Εκλογές

Όσα χρειάζεται να ξέρετε για την εκλογική μάχη της 7ης Μαΐου που οι Βρετανοί θα κληθούν να ψηφίσουν σε μία από τις πιο αμφίρροπες, υποτονικές, αλλά κι εύθυμες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών.
pop_british_elections1

Η Ατζέντα

Τι πραγματικά απασχολεί τους Βρετανούς και ποια θέματα θα καθορίσουν την ψήφο τους στις 7 Μαΐου; Σύμφωνα με τα ευρήματα της ICM, για λογαριασμό της Guardian, οι Βρετανοί θα πάνε στην κάλπη τους με το μυαλό τους στα εξής ζητήματα (παραθέτουμε και το ποσοστό σημαντικότητας στην απόφαση των ψηφοφόρων):

1. Εθνικό Σύστημα Υγείας (National Health System) – 30%

Σταθερά το σημαντικότερο ζήτημα για τους Βρετανούς, το οποίο αποτελεί μάλιστα ανοιχτή πληγή για τον Κάμερον, που ψαλίδισε σημαντικά τα κονδύλια για το σύστημα υγείας στο πλαίσιο των πολιτικών λιτότητας που εφάρμοσε. 

2. Εργασιακά-Τιμές – 16%

Η οικονομική κρίση απορρύθμισε για τα καλά την αγορά εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. 900.000 Βρετανοί δουλεύουν με zero hour contracts, που σημαίνει: είσαι στο περίμενε, μέχρι ο εργοδότης σου να σου πει «σε χρειάζομαι για 3 ώρες». Πας, δουλεύεις, πληρώνεσαι για 3 ώρες και μετά πάλι στο περίμενε. Οι Βρετανοί δεν δείχνουν να το έχουν συγχωρήσει στους Συντηρητικούς.

3. Μετανάστευση – 14%

Η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών εντός της ΕΕ έχει οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερα κύματα μεταναστών στη Μεγάλη Βρετανία.  Με την ανεργία σε σχετικά υψηλά επίπεδα και το λαϊκίστικο λόγο του UKIP να επιβάλλεται ακόμη και στη δεξιά ατζέντα του Κάμερον – που έχει υποσχεθεί δημοψήφισμα εντός του 2017 για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ – οι Βρετανοί λίγο πολύ πιστεύουν πως «οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές».

http://youtu.be/fDumakCRpS0

Οι πολιτικοί αρχηγοί για το μεταναστευτικό

 

4. Εκπαίδευση – 8%

Τομέας που έχει πληγεί από τα ψαλιδίσματα του Κάμερον. Βασικό πρόβλημα οι περιορισμένες θέσεις στα σχολεία που όλο και πιο συχνά καλούνται είτε να μειώσουν τον αριθμό των μαθητών τους, είτε να μειώσουν την ποιότητα των παροχών τους.

5. Δημόσιο έλλειμμα – 7%

Οι Βρετανοί βρίσκονται σε δίλημμα για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το τρίπτυχο έλλειμμα-δημόσιες δαπάνες-κοινωνικές παροχές. Τόσο οι Συντηρητικοί όσο και οι Εργατικοί έχουν σημαία τους την εξάλειψη του ελλείμματος μέσα στην επόμενη πενταετία, επίτευγμα που σύμφωνα με αναλυτές είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί χωρίς γενναίες περικοπές, που θα οδηγούν σε περαιτέρω κάμψη την ήδη αποκαμωμένη βρετανική οικονομία. 

6. Φόβος τα μικρότερα κόμματα να προκαλέσουν «αναρχία» στην κυβέρνηση – 5%

Η κάμψη των κομμάτων εξουσίας, η άνοδος των μικρότερων κομμάτων – κυρίως του UKIP  και του SNP – και η αφυπνισμένη εθνική συνείδηση των Σκωτσέζων έχει προκαλέσει την ανησυχία ότι τα μικρά κόμματα θα οδηγήσουν τη Βρετανία σε ακυβερνησία και παράλυση.

http://youtu.be/CJNoYkGEZ-g

Συγκυβέρνηση Εργατικοί – SNP. Τι σημαίνει αυτό για τη Βρετανία;

7. Ευρώπη – 4%

Δεν καίγεται καρφί στους Βρετανούς για την Ευρώπη. Ο Κάμερον, που πιέζεται πολύ από την ακροδεξιά ατζέντα του Φάρατζ, έχει υποσχεθεί δημοψήφισμα εντός του 2017 για την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του οποίου θα επιχειρήσει να επαναδιαπραγματευθεί τη θέση της χώρας στην ΕΕ. Πηγή προβληματισμού για τους Βρετανούς η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών εντός ΕΕ και ο Ευρωστρατός, πρόταση του Γιούνκερ, την οποία απορρίπτουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.


Στιγμές απείρου κάλλους από την προεκλογική περίοδο των Βρετανικών Εκλογών (και όχι μόνο)

 

Κάποιος δεν αντέχει τον Ντέιβιντ Κάμερον.

Κάποιος δεν αντέχει τον Ντέιβιντ Κάμερον.

http://youtu.be/OsQ-MhgVTKo

Ο Κάμερον δεν ξέρει πόσα χρήματα δανείστηκε η Βρετανία όσο ήταν πρωθυπουργός και ο Μίλιμπαντ απαντά γιατί δεν είναι τόσο σκληρός

 

Καλά παιδιά χθες είδα στον ύπνο μου ότι ήμουν πρωθυπουργός. Δεν ήθελα να ξυπνήσω.

Καλά παιδιά χθες είδα στον ύπνο μου ότι έγινα πρωθυπουργός. Δεν ήθελα να ξυπνήσω.

http://youtu.be/bu1WYCWPE5o

Σκληρό αγόρι. Εντ Μίλιμπαντ

Παναγιά βάλε το χέρι σου στην κάλπη δε με βλέπω καλά μετά τις 7 Μαΐου.

Παναγιά βάλε το χέρι σου στην κάλπη δε με βλέπω καλά μετά τις 7 Μαΐου.

http://youtu.be/iOlYkp1MCXc

To περίφημο goodbye του Νάιγκελ Φάρατζ στον ηγέτη των Φιλελεύθερων-Δημοκρατικών, Νικ Κλεγκ. Ο επικεφαλής του UKIP είχε μόλις κερδίσει την πρωτιά στις Ευρωεκλογές του 2014 και δεν κρατιόταν.

 

Μην σε πετύχω πουθενά στο δρόμο. Κάτι τέτοιο πρέπει να σκέφτεται ο Φάρατζ, την ώρα που ο Κλεγκ αποκλείει το σενάριο συνεργασίας με το UKIP.

“Μη σε πετύχω πουθενά στο δρόμο”. Κάτι τέτοιο πρέπει να σκέφτεται ο Φάρατζ, την ώρα που ο Κλεγκ αποκλείει το σενάριο συνεργασίας με το UKIP.

http://youtu.be/YjeXJF7S_kg

Στάρτζεον σε Μίλιμπαντ: «Εντ, έλα να πετάξουμε έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ τον Ντέιβιντ Κάμερον»

 

Εμένα γιατί δεν με παίζετε; Οι κυρίες της βρετανικής πολιτικής - Στάρτζεον (SNP) Μπένετ (Πράσινοι) και

Εμένα γιατί δεν με παίζετε; Οι κυρίες της βρετανικής πολιτικής – Στάρτζεον (SNP) Μπένετ (Πράσινοι) και Λέαν Γουντ (Plaid Cymru) τα βρίσκουν με μία αγκαλιά στο ντιμπέιτ του BBC.

http://youtu.be/kLPEJPVkONw

Πονοκέφαλο προκαλούν τα μετεκλογικά σενάρια για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Βρετανία

 

Είμαι ο Νικ Κλεγκ και μπορώ να τα καταφέρω!

Είμαι ο Νικ Κλεγκ και μπορώ να τα καταφέρω!

http://youtu.be/0oaSjn8zBR0

«Τι συμβαίνει εδώ πέρα;», Ο Νάιτζελ Φάρατζ δεν ηρεμεί με τίποτα.

 

 

Έτσι για να μη νομίζει ο Φάρατζ ότι μόνο αυτός ξέρει να πίνει μπύρες.

“Έτσι για να μη νομίζει ο Φάρατζ ότι μόνο αυτός ξέρει να πίνει μπύρες”.

Αυτές οι εκλογές με έχουν δαιμονίσει!

Αυτές οι εκλογές με έχουν δαιμονίσει!

Μήπως ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι αυτός;

Η Πόρτα της Επαγγελίας πρέπει να φαίνεται (για να είναι) καθαρή

 

1 2
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.