maxresdefault

Το 2013 πλησιάζει στο τέλος του κι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες μια Ωδή στο ποδόσφαιρο για να τιμήσει την 150ή επέτειό της. Ένα ποίημα για την αγάπη και το πάθος ενός έθνους για το παιχνίδι, για το ποδόσφαιρο και την κουλτούρα του, από το no league football μέχρι την αστραφτερή βιτρίνα της Premier Legue, αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο τα συναισθήματα που βιώνουν οι  οπαδοί του ποδοσφαίρου σε όλη τη χώρα .

http://youtu.be/3QaluTZD-cY

Το ποίημα σηματοδοτεί τα 150 χρόνια από το πρώτο παιχνίδι που παίχτηκε χρησιμοποιώντας τους κανονισμούς που συνέταξε ο  Ebenezer Cobb Morley το 1863.

Το ποίημα με τίτλο “An Ode to Football”, Ωδή στο ποδόσφαιρο δηλαδή, γράφτηκε από τον ποιητή, συγγραφέα και αθλητικογράφο Musa Okwonga. Μια σειρά από διάσημα πρόσωπα έχουν δείξει την υποστήριξή τους με την εμφάνιση τους στο καταπληκτικό βίντεο που συνοδεύει τους στίχους του ποιήματος. Με επικεφαλής τον αρχηγό της Αγγλίας Steven Gerrard, το βίντεο διαθέτει επίσης άλλα αξιόλογα ονόματα του ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένων των Arsene Wenger, και Theo Walcott.

Το βίντεο διαθέτει επίσης πλάνα από την ταινία του Εθνικού Μουσείου Ποδοσφαίρου στο Μάνστεστερ με τίτλο “Our Beautiful Game”, κι όσοι προγραμματίσετε μέσα στο νέο έτος ένα ταξίδι προς την αγγλική πόλη, κάντε ένα πέρασμα από το Μουσείο και για την ταινία αλλά και για τα υπόλοιπα πολύ ενδιάφεροντα εκθέματα

http://vimeo.com/50988523

Καλές Γιορτές (μήπως θα δείτε την αγωνιστικής της Boxing Day;).

www.humbazine.gr