Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΑΘΕ ΜΠΑΛΙΤΣΑ

Ο ξεχωριστός κύριος Γιούργκεν Κλοπ

Σήμερα Σάββατο, αντιμετωπίζει στον τελικό του γερμανικού κυπέλλου την Βόλφσμπουργκ, στο τελευταίο του παιχνίδι ως προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Βρήκαμε 12 λόγους που θα τον θυμόμαστε για πάντα με τα κιτρινόμαυρα.
1166856-20312089-1600-900

«Πέρασα πραγματικά υπέροχα αυτά τα χρόνια. Και θέλω να το ξαναπώ: σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα. Θα τα ξαναπούμε. Να είστε σίγουροι. Κάποια στιγμή. Μέχρι τότε, ο δικός σας Κλόπο». Με αυτά τα λόγια ο Γιούρκεν Κλοπ κλείνει το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του προς τους οπαδούς της Μπορούσια Ντόρτμουντ, της ομάδας με την οποία έζησε τα πάντα με τέτοιο πάθος και ένταση, που μας έκανε να τον γουστάρουμε όσο λίγους προπονητές.

http://youtu.be/IGX1o_jtjRw

Ο Γιούργκεν Κλοπ αποχαιρετά συγκινημένος τους φίλους της BVB

Επτά χρόνια προπονητής των κιτρινόμαυρων από τη Βεστφαλία. Ο απολογισμός τίτλων αρκετά πλούσιος: δύο πρωταθλήματα Γερμανίας (2011, 2012), ένα κύπελλο (2012), δύο γερμανικά σούπερκαπ (2013, 2014), ένα T-Home σούπερκαπ. Το 2013 άγγιξε το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η μισητή αντίπαλος, Μπάγερν Μονάχου, επικράτησε με 2-1, με τον Άριεν Ρόμπεν να σκοράρει στο 89′.

Η τροπαιοθήκη του Κλοπ μπορεί να γίνει ακόμη πιο πλούσια, αν το προσεχές Σάββατο, 30.5, καταφέρει να επικρατήσει επί της Βόλφσμπουργκ στον τελικό του γερμανικού κυπέλλου. Αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του Κλόπο στον πάγκο της Μπορούσια. Στην πρώτη του θητεία, γιατί κάτι μας λέει πως η «ατόφια» αγάπη του για αυτή την ομάδα θα τον κάνει να ξαναγίνει μόνιμος κάτοικος Σίγκναλ Ίντουνα Παρκ.

Πολλά είπαμε. Και ο Κλοπ δεν χρειάζεται συστάσεις. Για να τον αποχαιρετήσουμε, λοιπόν, επιλέξαμε τις καλύτερες και -φυσικά δεν κρατηθήκαμε – πιο αστείες στιγμές από τη θητεία του στην Ντόρτμουντ. Ετοιμαστείτε για κούπες, νεύρα, τούμπες και κόψιμο την ώρα συνέντευξης τύπου:

1. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ αντιμετώπισε τη σεζόν 2013-14 τη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ισπανοί επιβλήθηκαν με 3-0 στη Μαδρίτη και όλα έδειχναν πολύ δύσκολα για τον Κλοπ και την ομάδα του. Στον επαναληπτικό της Γερμανίας, η Ντόρτμουντ έφτασε στο 2-0 και χρειαζόταν ένα ακόμη τέρμα για να πάει το παιχνίδι στην παράταση, με τον Μικιταριάν ωστόσο να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι με κενό τέρμα. Ο Κλοπ δήλωσε στη συνέντευξη τύπου: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όλα ήταν τέλεια. Πραγματικά αξίζαμε να είμαστε στον τελικό. Το αποδείξαμε και είναι αυτό πολύ σημαντικό για εμάς. Οι φίλαθλοι ήταν φοβεροί. Η ατμόσφαιρά ήταν υπέροχη. […] Όλα ήταν τέλεια. Το αποτέλεσμα είναι απλά σκατά».

http://youtu.be/lvX4aeIWrlY

2. Πανηγυρισμοί: γκάζια, γροθιές, τινάγματα στον αέρα, βουτιές στο γρασίδι, αγκαλιές με τους παίκτες. Είναι μερικοί από τους εξωστρεφείς τρόπους με τους οποίους ο Κλοπ πανηγύρισε τα γκολ των παικτών του, τόσο ως προπονητής της Ντόρτμουντ, όσο και ως τεχνικός της Μάιντς, ομάδα στην οποία υπήρξε και ποδοσφαιριστής. Βέβαια, όταν πανηγυρίζεις με τρέλα, συμβαίνουν και ατυχήματα, όπως το να φας γλίστρα ή να σου ρίξει ο παίκτης σου – έστω και καταλάθος – μπουνιά στα γυαλιά. 

http://youtu.be/c0KyjMx4uV8

3. ΝάπολιΝτόρτμουντ για την φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπορούσια παίζει με 10 λόγω τραυματισμού και ο Κλοπ θέλει να επανέλθει ο παίκτης του στον αγωνιστικό χώρο πριν χτυπήσει το κόρνερ η Νάπολι. Ο διαιτητής αρνείται. Κόρνερ και 1-0 για τους Ναπολιτάνους. Ήταν μία από τις στιγμές που ο Κλοπ τα πήρε άσχημα.

http://youtu.be/-MJ7gxuDGxI

4. Τι και αν είσαι μεγάλη προπονητάρα, παραμένεις άνθρωπος με φυσικές ανάγκες. Αυτό ισχύει και για τον Κλόπο, τον οποίο έπιασε κόψιμο κατά τη συνέντευξη τύπου μετά από παιχνίδι με την Βόλφσμπουργκ. Ολοκλήρωσε τη συνέντευξη του με συνοπτικές διαδικασίες, χαιρέτισε ιπποτικά τον προπονητή της Βόλφσμπουργκ, Ντίτερ Χέκινγκ, και κυριολεκτικά έτρεξε προς την τουαλέτα. Όταν ο συντονιστής της συνέντευξης τύπου του πρότεινε να ξαναγυρίσει, ο Γιούργκεν Κλοπ απάντησε: «Από εκεί που πάω δεν πρόκειται να γυρίσω για κανένα λόγο». Και η αίθουσα πήρε φωτιά.

http://youtu.be/4QScpEoODBw

5. Η κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος από τον Γιούργκεν Κλοπ ενέπνευσε και καλλιτεχνικά. Ο Γερμανός κωμικός και τραγουδιστής, Μάζτε Κνοπ, αποφάσισε να συνθέσει ένα τραγούδι για τον προπονητή της BVB, υποδυόμενος μάλιστα με ανάλογη περούκα τον άνθρωπο που έφερε τους κιτρινόμαυρους από το Ντόρτμουντ στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα και τα σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο τίτλος του τραγουδιού δεν θα μπορούσε να είναι άλλος: «Θέλω να γίνω σαν τον Γιούργκεν Κλοπ». Από το σχετικό βίντεο δεν λείπει βέβαια ο ίδιος ο Κλόπο, που φαίνεται να το διασκεδάζει.

http://youtu.be/GRJEFHzHjL4

6. Ο Κλοπ δεν ξεκίνησε να ασχολείται με το τόπι ως προπονητής. Υπήρξε και αρκετά αξιόλογος ποδοσφαιριστής. Πέρασε ουσιαστικά όλη του την καριέρα στη Μάιντς (1990-2001), όπου και έγινε προπονητής μόλις κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Σημείωσε συνολικά 34 τέρματα στο πρωτάθλημα με την ομάδα που επρόκειτο να οδηγήσει ως τεχνικός στην πρώτη κατηγορία της Γερμανίας. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε τα πέντε καλύτερα γκολ του. Σωστά διαμαντάκια.

http://youtu.be/Z2JXFFyoCJI

7. Αν δεν ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο, ο Κλοπ θα έπρεπε να γίνει κωμικός. Τα επτά χρόνια στο τιμόνι της Μπορούσια συνδέθηκαν με άπειρες στιγμές γέλιου μέχρι δακρύων. Γκριμάτσες, γρυλίσματα σε διαιτητές και αντίπαλους προπονητές, σπρωξίματα σε παίκτες, αστείες χειρονομίες, (καταλάθος) σουτ σε κεφάλι διαιτητή και κλάματα αποχωρισμού φτιάχνουν ένα σενάριο ταινίας που τα έχει όλα.

http://youtu.be/CCobKOcePFo

8. Συνέντευξη τύπου. Δημοσιογράφος: «Κύριε Κλοπ, ο Πεπ Γκουαρντιόλα έμαθε γερμανικά στη Νέα Υόρκη.Εσείς θα μάθετε ισπανικά;». Κλοπ σε όχι και τόσο άπταιστα ισπανικά: «Μία μπύρα παρακαλώ».

http://youtu.be/mNTzxk5oU0M

9. Ο Κλοπ τα πήγε μια χαρά στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό που ίσως τον δυσκόλεψε λίγο παραπάνω ήταν οι συνεντεύξεις τύπου, στις οποίες έπρεπε να μιλάει στα αγγλικά. Με τα οποία δεν έχει, όπως φαίνεται, και την καλύτερη σχέση, γεγονός που παρατηρεί με γέλιο και ο ίδιος. Δεν πειράζει, Κλοπ. Δεν σε θέλουμε για καθηγητή πανεπιστημίου. Για να σηκώνεις κούπες σε θέλουμε.

http://youtu.be/Zbuz2vG94P4

10. Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι. Ποια παροιμία θα μπορούσε να ταιριάξει καλύτερα για τον εξής διάλογο μεταξύ Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς και Γιούργκεν Κλοπ:

Ζλάταν: «Πότε θα με φέρεις στην Ντόρτμουντ;»
Γιουργκεν: «Όχι τέτοια παρακαλώ»
Ζλάταν: «Όχι μπροστά στις κάμερες»
Γιουργκεν: «Πρέπει να πουλήσω όλη την ομάδα για να σε πληρώσω»
Ζλάταν: «Θα έρθω τσάμπα για σένα»
Γιούργκεν προς τους δημοσιογράφους: «Ακούσατε τι είπε;»

http://youtu.be/P5-AnrpD0X4

11. Εκτός από τον Γιούργκεν Κλοπ, φέτος την Μπορούσια αφήνει και ο αρχηγός της ομάδας, Σεμπάστιαν Κελ, που φόρεσε τα κιτρινόμαυρα για 13 χρόνια, οδηγώντας μαζί με τον Κλοπ την Ντόρτμουντ από τα πρόθυρα της χρεοκοπίας στην κορυφή της Γερμανίας και της Ευρώπης. Σε φετινό παιχνίδι κυπέλλου ενάντια στην Χοφενχάιμ, ο Κελ – αμυντικός παρακαλώ – σημείωσε ένα εντυπωσιακό τέρμα που χάρισε στην ομάδα του την πρόκριση. Ο Κλοπ αντέδρασε αρχοντικά, βγάζοντας κυριολεκτικά το καπέλο στον αρχηγό της ομάδας του.

http://youtu.be/v-o1HkDKXdc

http://youtu.be/BRVKaVJz5ks

Γιούργκεν Κλοπ και Σεμπάστιαν Κελ αποχαιρετούν την BVB στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης

12. Την περίοδο που ο Κλοπ διετέλεσε προπονητής της Ντόρτμουντ, η κόντρα της ομάδας από την κοιλάδα του Ρου με την Μπάγερν Μονάχου άναψε για τα καλά. Η αντιπαλότητα των δύο ομάδων πέρασε και στο μεταγραφικό πεδίο, με την Μπάγερν να κλέβει δύο από τα «διαμάντια» της BVB, τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και τον Μάριο Γκέτσε. Ο τελευταίος, μάλιστα, αποφάσισε στο ντέρμπι των δύο ομάδων να κάνει ζέσταμα κάτω από το νότιο πέταλο του Σίγκναλ Ίντουνα Παρκ, όπου βρίσκονται παραδοσιακά οι φανατικοί οπαδοί της ομάδας. Ο Κλοπ, φυσικά, δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει πλακίτσα με τον πρώην παίκτη του.

http://youtu.be/2j4gI-XGqS0

http://youtu.be/z7eWqWgeRvk

Ο Κλοπ ανακοινώνει την αποχώρησή του από το τιμόνι της BVB στο τέλος της σεζόν. Επτά χρόνια κράτησε το επιτυχημένο του ταξίδι στο Σίγκναλ Ίντουνα Παρκ

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.