GL507550JPG

Ο κύριος Σποκ ή κατά κόσμον Λέοναρντ Νίμοϊ έφυγε προχθές από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών. Κάμποσοι θαυμαστές του φουτουριστικού Star Trek -μεταξύ των οποίων ο Μπάρακ Ομπάμα, εργαζόμενοι της NASA και συμπρωταγωνιστές του- φρόντισαν να τον αποχαιρετίσουν μέσω των social media ή αφήνοντας λουλούδια στο αστέρι που του αντιστοιχεί στη Λεωφόρο της Δόξας. Ο ρόλος που τον έκανε τόσο αγαπητό στο σινεφίλ κοινό ταυτίστηκε καθ΄όλη τη διάρκεια της καριέρας του με το όνομα του, γεγονός που ο ίδιος αποδέχτηκε πολλά χρόνια μετά την έκδοση της αυτοβιογραφίας του με τίτλο «Δεν είμαι ο Σποκ». Καθότι όμως δεν είναι ο μόνος ηθοποιός που βρέθηκε σε αυτήν την κάπως άβολη θέση, παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με κινηματογραφικούς αστέρες που έζησαν για πάντα στη σκιά ενός και μόνο ρόλου.

Ρόμπερτ Πάουελ: Από το 1977 είναι ταυτισμένος με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ του Φράνκο Τζεφιρέλι. Ο ηθοποιός που δεν σημείωσε αξιόλογη καριέρα μετά τη δεκαετία του ‘70 δήλωσε κάποια στιγμή «Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού».

http://youtu.be/MDCbJ4vnMNg

Πίτερ Σέλερς: Παρότι έχει πρωταγωνιστήσει στο περίφημο και ξεκαρδιστικό Πάρτι καθώς και στο S.O.S Πεντάγωνο Καλεί Μόσχα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ο Πήτερ Σέλερς θα είναι πάντα ο επιθεωρητής Κλουζό της σειράς ταινιών Ροζ Πάνθηρας. Το κύκνειο άσμα του Βρετανού ηθοποιού συνέβη άθελά του, όταν δύο χρόνια μετά τον θάνατό του ο σκηνοθέτης χρησιμοποίησε σκηνές που είχαν γυρίσει μαζί στο παρελθόν για τις ανάγκες της ταινίας Στα ίχνη του ροζ πάνθηρα.

http://youtu.be/TJ8x5LXr5Rs

Άντονι Πέρκινς: Αν και η φιλμογραφία του περιλαμβάνει εξήντα ταινίες, ο Αντονι Πέρκινς έχει χαραχθεί στη μνήμη μας ως «ο πρωταγωνιστής του Ψυχώ» ή «Νόρμαν Μπέιτς». Τρεις ταινίες βασισμένες στο πρωτότυπο χιτσκοκικό θρίλερ έγιναν μέχρι το 1990, οι οποίες είχαν πάντα τον Πέρκινς στους τίτλους τέλους ως πρώτο όνομα.

http://youtu.be/LKprv08HI0s

Κρίστοφερ Ριβ: Από το 1978 έως το 1987 φόρεσε την στολή του Σούπερμαν για τέσσερις ταινίες. Σε ηλικία 24 ετών, υπήρξε ο μικρότερος ηθοποιός που υποδύθηκε τον ήρωα της Detective Comics και δεν ξέφυγε από την «κατάρα» που κυνηγούσε όσους συναδέλφους του βρέθηκαν πριν στην θέση του, αφού παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του παράλυτος έπειτα από πτώση σε επιδείξεις ιππασίας.

http://youtu.be/XWHyvubVdPA

Ρόμπερτ Ίνγκλαντ: Ως Φρέντι Κρούγκερ υπήρξε ένας δολοφόνος με αποκρουστικό πρόσωπο και ένα γάντι οπλισμένο με λεπίδες για αξεσουάρ. Σε εφτά ταινίες σκότωσε πολύ κόσμο που είχε την ατυχία να τον συναντήσει στα όνειρά του.

http://youtu.be/yv4AFuOY9y4

Κρίστοφερ Λι: Ο πιο διάσημος Κόμης Δράκουλας όλων των εποχών δεν αποχωρίστηκε τους ματωμένους κυνόδοντες σε τουλάχιστον δέκα ταινίες της Hammer Films από το 1957 έως το 1976. Οι νεότεροι θα τον θυμούνται ως Σάρουμαν από τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών

http://youtu.be/NBHmS8pg2pc

Ραλφ Μάτσιο: Μάλλον λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν το πραγματικό όνομα του Ντάνιελ από το Karate kid. Ίσως γιατί το μεγαλύτερο του επίτευγμα μετά από αυτή την σειρά ταινιών είναι η κατάκτηση της τέταρτης θέσης στο τηλεοπτικό σόου «Dancing with the Stars».

http://youtu.be/64FpRCvmZds

Τζένιφερ Άνιστον, Κόρτνεϊ Κοξ, Λίζα Κούντροου, Ματ Λε Μπλανκ, Μάθιου Πέρι, Ντέιβιντ Σουίμερ: Πιστεύετε πως θα σταματήσουν ποτέ να είναι Τα φιλαράκια που πίνουν καφέ στο Central Perk;

http://youtu.be/sVsx2IBAZuA