porto

Ο Mr.Dheo βάφει με τα πιο φωτεινά χρώματα τους τοίχους της πόλης του Oπόρτο για πάνω από 15 χρόνια, τη μισή του ζωή δηλαδή. Στα τρία του αντέγραφε τις γραμματοσειρές των πηχυαίων τίτλων από τις εφημερίδες και μέχρι τα 15 του είχε γεμίσει λευκές κόλλες με τα δικά του σκίτσα -πάντα με μπλε ή μαύρο στιλό. Τότε ήταν που αντίκρυσε για πρώτη φορά έναν τοίχο ζωγραφισμένο με γκράφιτι και κατάλαβε αμέσως ότι αυτός είναι ο προορισμός του. Σε μια πόλη -εκείνη την εποχή- σχεδόν «παρθένα» από γκράφιτι, που αριθμούσε με το ζόρι 10-15 καλλιτέχνες, ήταν η μεγάλη του ευκαιρία.

Τα πρώτα του κομμάτια ήταν αταγκάριστα, ενώ τα τέσσερα γράμματα που έψαξε για υπογραφή ήταν αυτά του Dheo. Λίγα χρόνια και αρκετές συλλήψεις μετά το Mr. προστέθηκε πριν από το nickname του και τώρα είναι σε μια φάση που απολαμβάνει τον τίτλο του καλύτερου γκραφιτά της πόλης και της χώρας.
Γέννημα θρέμμα της Gaia του Porto αλλά και ποδοσφαιρόφιλος, δε θα μπορούσε μπορούσε να υποστηρίζει άλλη ομάδα πέραν της τοπικής Πόρτο. Ουκ ολίγες φορές η ομάδα τον ενέπνευσε και τίμησε τα χρώματά της, ενώ το περασμένο καλοκαίρι είχε παρουσιάσει ένα έργο του με θέμα το σύλλογο πάνω στο χορτάρι του Dragao.
cr7
falcao

Με το Μουντιάλ της Βραζιλίας να είναι προ των πυλών, ο Mr.Dheo επεκτείνει την ποδοσφαιρική του θεματολογία πέρα από τις 4 γραμμές του Dragao, και μετά την ψυχεδελική αγιοργραφία του Κολομβιανού σούπερ σταρ Radamel Falcao (πέρασε κι αυτός βέβαια από την Πόρτo), ήρθε η σειρά του «εθνικού ήρωα», πια, Cristiano Ronaldo, να φιλοτεχνηθεί από τα χέρια του γνωστού γκραφιτά πριν λίγο καιρό.

http://youtu.be/JWX42BsHxY0

Δείτε εδώ περισσότερες δουλειές του.