Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΚΑΝΕΡ

Νταβός 2019, Τα Πρόσωπα Των Ανθρώπων Που Ορίζουν Τον Κόσμο

Το 49ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που διοργανώνεται μια φορά τον χρόνο στην ελβετική κωμόπολη φέτος είχε τον τίτλο: Παγκοσμιοποίηση 4.0.
Φωτογραφίες: EPA/GIAN EHRENZELLER, EPA/LAURENT GILLIERON, EPA/VALENTIN FLAURAUD

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ μιλά κατά τη διάρκεια συνόδου ολομέλειας στην αίθουσα συνεδρίων της 49ης ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ WEF στο Νταβός της Ελβετίας. Ιανουάριος 2019.

H 49η ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός, κωμόπολη της Ελβετίας, ξεκίνησε στις 22 Ιανουαρίου και διήρκεσε μέχρι τις 25 Ιανουαρίου του 2019. Στη συνάντηση συμμετείχαν επιχειρηματίες, επιστήμονες, υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων, πλουτοκράτες, ολιγάρχες, ακτιβιστές και πολιτικοί ηγέτες.

Το θέμα ήταν φέτος «Παγκοσμιοποίηση 4.0». Ένας καθόλου πρωτότυπος τίτλος, αλλά χαρακτηριστικός της παγκόσμιας, οικονομικής ασάφειας που επικρατεί αυτή την εποχή, αποτέλεσμα εν πολλοίς της ταχύτατης τεχνολογικής εξέλιξης, των νέων παγκοσμίων οικονομικών γιγάντων που δημιουργούνται ανατολικότερα της Δύσης, της μη αναστρέψιμης κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη, της νεόκοπης τάσης για μαζικές ανθρώπινες μετακινήσεις, τέλος της μεγάλης διαφοροποίησης από τις ιδέες της ελευθερίας της νεώτερης εποχής, νεοεκλεγμένων λαϊκιστών ηγετών δημοκρατικών χωρών, οι οποίοι αμφισβητούν φωνάζοντας δυνατά, τα οφέλη και τα προτερήματα των ανοικτών και ανεκτικών κοινωνιών.

Ένας από αυτούς και ο σημαντικότερος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φέτος απουσίαζε, αλλά έδωσε το παρών ο νεότερος εξ αυτών, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Βραζιλίας Ζάιρ Μπολσονάρο. Από την άλλη, στο Νταβός, αλλά στην αντίθετη ακριβώς μεριά, βρέθηκε η νεαρή Σουηδή μαθήτρια, ακτιβίστρια της κλιματικής αλλαγής Γκρέτα Θάνμπεργκ (Greta Thunberg), ετών δεκαέξι, που διοργανώνοντας την πρώτη σχολική απεργία για το κλίμα μπροστά από το σουηδικό κοινοβούλιο, ενέπνευσε χιλιάδες άλλους μαθητές σε όλον τον κόσμο να κάνουν το ίδιο. Και η έμπνευση είναι κάτι που φαίνεται να έλειψε από αυτό το παγκόσμιο φόρουμ.

Μέλος των ελβετικών ειδικών αστυνομικών δυνάμεων στέκεται στην οροφή του Kongress Hotel, δίπλα στο Συνεδριακό Κέντρο την πρώτη ημέρα της 49ης ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός, Ελβετία, 22 Ιανουαρίου 2019.

Ο Ulrich Spiesshofer, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ABB, πολυεθνικής επιχείρησης υψηλής τεχνολογίας και αυτοματισμού, κατά την πρώτη μέρα της 49ης ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας στις 22 Ιανουαρίου 2019.

Η Ruth Porat, Αντιπρόεδρος και Οικονομική Διευθύντρια της Google, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης, την πρώτη ημέρα της 49ης ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, στις 22 Ιανουαρίου 2019.

Ο Stephen A. Schwarzman, Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Blackstone, πολυεθνικής εταιρείας επενδύσεων, κατά την διάρκεια μιας συνεδρίασης. 49ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός, Ελβετία, 22 Ιανουαρίου 2019.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να εισέλθουν σε αίθουσα. 49ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας στις 22 Ιανουαρίου 2019.

Ο Κινέζος Ken Hu, αντιπρόεδρος της Huawei Technologies μιλάει κατά τη διάρκεια μιας συνόδου, στο 49ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, 22 Απριλίου 2019.

Ο Axel A. Weber, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της UBS, την πρώτη ημέρα της 49ης ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας στις 22 Ιανουαρίου 2019.

Συμμετέχοντες την πρώτη ημέρα της 49ης ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός, Ελβετία, 22 Ιανουαρίου 2019.

Μουσικοί με αλπικές τρομπέτες εγκαταλείπουν τη σκηνή, για να ξεκινήσει η σύνοδος της ολομέλειας στην αίθουσα συνεδρίων, την πρώτη ημέρα της 49ης ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας στις 22 Ιανουαρίου 2019.

Ο πρίγκιπας Alois του Λιχτενστάιν, στην αίθουσα συνεδριάσεων, την πρώτη ημέρα της 49ης ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας στις 22 Ιανουαρίου 2019.

Ο Ελβετός Ομοσπονδιακός Σύμβουλος Guy Parmelin μιλάει σε γεύμα εργασίας, κατά τη διάρκεια συνάντησης Ελβετικών και πολυεθνικών τραπεζών επενδύσεων, στο 49ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας στις 22 Ιανουαρίου 2019.

Ο Βρετανός πρίγκιπας Ουίλιαμ, Δούκας του Cambridge, μιλάει με τον Βρετανό τηλεοπτικό παρουσιαστή και φυσικό επιστήμονα και ιστορικό, σερ David Attenborough, κατά τη διάρκεια 49ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ WEF στο Νταβός της Ελβετίας , 23 Ιανουαρίου 2019.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζάιρ Μπολσονάρο εγκαταλείπει τη σκηνή δίπλα στον Γερμανό Klaus Schwab, ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο του WEF, την πτώτη ημέρα του 49ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, WEF, στο Νταβός, Ελβετία, 22 Ιανουαρίου 2019.

Ο Ελβετός Peter Maurer, Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού ICRC, Νταβός της Ελβετίας, Ιανουάριος 2019.

Ο Vasant Narasimhan, Διευθύνων Σύμβουλος της πολυεθνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας Novartis, στο Νταβός της Ελβετίας, Ιανουάριος 2019.

Ο William H. Gates III, Συνπρόεδρος στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, Η.Π.Α., μιλάει κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας στην αίθουσα συνεδρίων της 49ης ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ WEF στο Νταβός της Ελβετίας Ιανουάριος 2019.

Ο Ελβετός Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Ueli Maurer χαμογελά κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Οίκου της Σουηδίας, στο παγοδρόμιο της Vaillant Arena στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ WEF στο Νταβός της Ελβετίας, 22 Ιανουάριος 2019.

Ο Shinzo Abe, πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, μιλά κατά τη διάρκεια της συνόδου ολομέλειας στην αίθουσα συνεδρίων, στο 49ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας στις 23 Ιανουαρίου 2019.

Η Σουηδή νεαρή ακτιβίστρια της κλιματικής αλλαγής Γκρέτα Θάνμπεργκ, 16 ετών, κρατά ένα μπάνερ που γράφει Σχολική απεργία για το κλίμα, καθώς φθάνει στο 49ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας στις 23 Ιανουαρίου 2019.

Η Christine Lagarde, Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ} συνομιλεί με τον Ιρλανδό τραγουδιστή Bono και τον πρόεδρο της Ρουάντα, Paul Kagame. Νταβός της Ελβετίας, 23 Ιανουαρίου 2019.

Ο Jack Ma, εκτελεστικός πρόεδρος του κινέζικου επιχειρηματικού ομίλου Alibaba, μιλά κατά τη διάρκεια μιας συνόδου, στο Νταβός της Ελβετίας στις 23 Ιανουαρίου 2019.

Ο Ivan Duque, Πρόεδρος της Κολομβίας δίπλα στον Martin Wolf, αρχισυντάκτη των Financial Times, στο 49o Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας στις 23 Ιανουαρίου 2019.

Η Σουηδή νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Θάνμπεργκ μιλάει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στο Νταβός της Ελβετίας στις 23 Ιανουαρίου 2019.

Η Άνγκελα Μέρκελ, Ομοσπονδιακή Καγκελάριος της Γερμανίας, στο 49ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός, Ελβετία, 23 Ιανουαρίου 2019.

Ο Πέτρο Πορόσενκο, Πρόεδρος της Ουκρανίας, φτάνει στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης, Ελβετία, στις 23 Ιανουαρίου 2019. Ο Πέτρο Πορόσενκο βρέθηκε εκεί για την 49η Ετήσια Συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ WEF στο Νταβός.

Ο Wang Qishan, αντιπρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, δίπλα στο Γερμανό Klaus Schwab, ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο του WEF, στο Νταβός της Ελβετίας, 24 Ιανουαρίου 2019.

Paul Bulcke, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της πολυεθνικής Nestle, στο Νταβός της Ελβετίας στις 25 Ιανουαρίου 2019.

Ο Maurice Levy, πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της πολυεθνικής εταιρείας στρατηγικών μάρκετινγκ και διαφήμισης Publicis Groupe, στο Νταβός της Ελβετίας στις 25 Ιανουαρίου 2019.

Η Σουηδή νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Θάνμπεργκ συναντήθηκε με την Κριστίν Λαγκάρντ, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στο Νταβός της Ελβετίας στις 25 Ιανουαρίου 2019.

Ο κ. Francois Villeroy de Galhau, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας, η 16χρονη Σουηδή ακτιβίστρια Greta Thunberg και ο John J. Haley, διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας Willis Tower Watson, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του 49ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός, Ελβετία, 25 Ιανουαρίου 2019.

Οι υπουργοί εμπορίου συμμετέχουν σε άτυπη υπουργική συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), στο Νταβός της Ελβετίας στις 25 Ιανουαρίου 2019.

Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν μια ταινία κατά την τελετή λήξης του 49ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας στις 25 Ιανουαρίου 2019.

Εργάζόμενοι μεταφέρουν τα βάθρα των ομιλητών έξω από την αίθουσα, ενώ ο πρόεδρος του WEF συνεχίζει να μιλάει, κατά την ολοκλήρωση του 49ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας στις 25 Ιανουαρίου 2019.

Η 16χρονη Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Θάνμπεργκ συμμετέχει στην “σχολική απεργία για το κλίμα”, μπροστά από την είσοδο του συνεδριακού κέντρου την τελευταία ημέρα της 49ης ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ WEF στο Νταβός , Ελβετία, 25 Ιανουαρίου 2019. Η νεαρή μαθήτρια Γκρέτα διοργανώνοντας την πρώτη σχολική απεργία για το κλίμα έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο, ενέπνευσε χιλιάδες άλλους μαθητές σε όλον τον κόσμο να κάνουν το ίδιο, ως ένας τρόπος ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινής γνώμης απέναντι στην ταχύτατη κλιματική αλλαγή που συντελείται στον πλανήτη μας.

 

 

 

 

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.