Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΚΑΝΕΡ

Οι νομάδες του κόσμου γιορτάζουν στο Κιργιζιστάν

Νομαδικές κοινότητες από 66 χώρες του κόσμου συμμετέχουν στους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Νομάδων στο Κιργιζιστάν, από τις 02 έως τις 08 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα μεγάλο πολυφυλετικό γεγονός του παγκόσμιου πολιτισμού.
φωτογραφίες: EPA/IGOR KOVALENKO

Νομαδικές κοινότητες από 66 χώρες του κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Κιργιζιστάν για να συμμετέχουν στους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Νομάδων 2018, που διεξάγονται από τις 02 έως τις 08 Σεπτεμβρίου, στη λίμνη Ισσύκ-Κουλ (Issyk-Kul) στο φαράγγι Κυρτσίν (Kyrchyn), 300 χιλιόμετρα από το Μπισκέκ, πρωτεύουσα της Κιργιζίας.

Πρόκειται για ένα μεγάλο πολυφυλετικό και πολυπολιτισμικό γεγονός. Τα παιχνίδια ξεπερνούν τα παραδοσιακά νομαδικά γεγονότα, όπως η τοξοβολία, η πάλη με το άλογο ( Er enish ) και το άθλημα του Kok Boru (φανταστείτε το πόλο με άλογα, αλλά αντικαταστήστε την μπάλα με μια αποκεφαλισμένη νεκρή κατσίκα..).

Υπάρχουν διαγωνισμοί κοστουμιών, στους οποίους οι συμμετέχοντες παρελαύνουν με υπερηφάνεια με το εθνικό τους φόρεμα. Το Salburun, το οποίο είναι το κυνήγι με γεράκια, αετούς ή με Τάιγκαν, μια ειδική ράτσα κιργιζικών σκύλων. Η αποστολή των Αγώνων είναι να προωθήσει την αναβίωση και τη διατήρηση της ιστορικής κληρονομιάς των νομαδικών λαών του παγκόσμιου πολιτισμού.

Ο νομαδικός τρόπος ζωής είναι μακράν η παλαιότερη μέθοδος ανθρώπινης επιβίωσης και οι πολυπληθείς κοινότητες νομάδων, που υπάρχουν ακόμα σε όλο τον κόσμο, είναι απαραίτητο να διατηρηθούν, ως μνήμη για την αρχή και την συνέχεια της ανθρώπινης ιστορίας.

Γυναίκες με τις εθνικές τους φορεσιές συμμετέχουν στους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Nomad 2018, στο Κιργιζιστάν.

Salburun, κυνήγι με αετούς ή γεράκια, κατά τη διάρκεια των 3ων Παγκοσμίων Αγώνων Nomad 2018, στο Κιργιζιστάν.

Συμμετέχοντες στους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Nomad 2018, στο Κιργιζιστάν.

Χορευτική παράσταση από γυναίκες, στους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Nomad 2018, στο Κιργιζιστάν.

Συμμετέχοντες νομάδες με τα ζώα τους στους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Nomad 2018, στο Κιργιζιστάν.

Γυναίκες, που υφαίνουν παραδοσιακά χαλιά, όπου εικονίζονται πρόσωπα δημοφιλών ηγετών και αρχηγών κρατών της κεντρικής Ασίας, συμμετέχουν στους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Nomad 2018, στο Κιργιζιστάν.

Ακροβάτης περπατά σε τεντωμένο σκοινί και εκτελεί παράτολμο νούμερο, στους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Nomad 2018, στο Κιργιζιστάν.

Νομάδες από την Γερμανία συμμετέχουν στους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Nomad 2018, στο Κιργιζιστάν.

Άντρας, που ανήκει σε νομαδική φυλή Ινδιάνων, συμμετέχει στην παρέλαση των ομάδων, πριν την έναρξη του Salburun, αγώνες κυνηγιού με γεράκια ή αετούς, στους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Nomad 2018, στο Κιργιζιστάν.

Παρέλαση των ομάδων, πριν την έναρξη του Salburun, κυνήγι με γεράκια ή αετούς, στους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Nomad 2018, στο Κιργιζιστάν.

Το yurt είναι μια φορητή, στρογγυλή σκηνή που καλύπτεται από δέρματα ή τσόχα και χρησιμοποιείται ως κατοικία από νομάδες στις στέπες της Κεντρικής Ασίας. Το χωριό από yurt στο φαράγκι Κυρτσίν, όπου διαμένουν οι περισσότερες από τις ομάδες, στους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Nomad 2018, στο Κιργιζιστάν.

Παρέλαση ομάδας κυνηγών νομαδικής φυλής της κεντρικής Ασίας κρατώντας Χρυσούς αετούς, πριν την έναρξη του Salburun, αγώνες κυνηγιού με γεράκια ή αετούς, στους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Nomad 2018, στο Κιργιζιστάν.

Μοντέλο παρουσιάζει παραδοσιακή ενδυμασία του λαού της, κατά τη διάρκεια επίδειξη μόδας στους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Nomad 2018, στο Κιργιζιστάν.

 

 

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.