fabricio-coloccini

Σε ηλικία μόλις 17 χρονών, απέκτησε το δικαίωμα στο όνειρο της διαδοχής του Μαλντίνι και του Νέστα στη Μίλαν. “Ψήθηκε” στην Primera Division, σ’ ένα πρωτάθλημα που φαινομενικά του ταίριαζε, αλλά οι ατυχείς συγκυρίες τον κράτησαν δέσμιο σε μια επταετή μετριότητα και το όνειρο της Μίλαν (αλλά και οποιουδήποτε άλλου τοπ κλαμπ) έμεινε όνειρο.

Κι όμως, ο Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι, δεν ήταν προορισμένος για μια αδιάφορη καριέρα βασικού σε decent clubs της Ιβηρικής. Δεν το επέτρεπε ούτε η ποδοσφαιρική του κλάση (πόσο εξευτελισμένη πια τούτη η λέξη…) ούτε η ιδιαίτερη φυσιογνωμία του. Μια φυσιογνωμία που επέμενε να γίνει -με κάθε τρόπο- εμβληματική.

Το καλοκαίρι του 2008 -και παραγκωνισμένος από την εθνική Αργεντινής- υπογράφει στη Νιούκαστλ και ξεκινούν οι μεγάλες συγκινήσεις. Η πρώτη, κιόλας, σαιζόν συνοδεύεται από υποβιβασμό στην Championship (με τον Άλαν Σίρερ στον πάγκο) και πολλά δάκρυα στις εξέδρες. Ο Κολοτσίνι αποφασίζει να μείνει στις “καρακάξες” και την επόμενη χρονιά είναι μπροστάρης στην επάνοδο της ομάδας στην Premier League και μέλος της καλύτερης 11άδας του πρωταθλήματος.

Οι συγκινήσεις δε σταμάτησαν εκεί. Έξοδος στην Ευρώπη, προημιτελικοί Europa League, αποφυγή υποβιβασμού, σπουδαίες νίκες στην Premier League. Σταδιακά γίνεται σημαία της Νιούκαστλ, αλλά ο επαναπατρισμός του -ουκ ολίγες φορές- δεν έπεσε στο τραπέζι απλά σαν μια ιδέα. Η γυναίκα του πρόσφατα ξεπέρασε -μέσω twitter- το όριο “Κατερίνα Χέλμη” παρακαλώντας ουσιαστικά τον Φαμπρίτσιο να επιστρέψει στην Αργεντινή. Με τά από πολλές θύελλες, η μπίλια προς το παρόν είναι στο ‘μένω στη Νιούκαστλ’ μέχρι το τέλος της σαιζόν. Έστω και ως “Πουγιόλ των φτωχών” πια, ο πάλαι ποτέ καλύτερος νέος σέντερ μπακ στον κόσμο, έχει την καριέρα που του ταιριάζει, έτοιμος να διεκδικήσει μια θέση στο ρόστερ της Εθνικής Αργεντινής στο επερχόμενο Μουντιάλ. Mε αυτοθυσία και πόδια τεντωμένα.

Χτες, στον αγώνα κόντρα στην Άρσεναλ (ήττα 0-1), ο Κολοτσίνι συμπλήρωσε 200 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την ασπρόμαυρη φανέλα.

http://youtu.be/ykWrCSHoDEo