Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΑΘΕ ΜΠΑΛΙΤΣΑ

Steph, ΜαCurry Να Μην Τελειώσει Αυτή Η Σεζόν Ποτέ!

ΝΒΑρόμετρο: η μηνιαία ανασκόπηση των πεπραγμένων στον «άλλο πλανήτη» από τον Σταυρό Στριλιγκά.
steph curry 2
Ο πρώτος μήνας του χρόνου, Ιανουάριος, χαρακτηρίστηκε από την απόλυση του κόουτς Μπλατ από το Κλίβελαντ, τις οργιαστικές εμφανίσεις του Γκόλντεν Στέιτ απέναντι στους βασικότερους διεκδικητές Καβαλίερς και Σπερς,τις 11 συνεχόμενες νίκες του Τορόντο, τις συνεχείς αλλαγές της κατάταξης στην Ανατολή, τον ΝτεMάρκους Κάζινς που κάνει όργια στο Σακραμέντο και την μεταστροφή του κλίματος στη Φιλαδέλφια. 

Το τελευταίο αίμα: 51 πόντοι, εκτός έδρας με την Ουάσινγκτον, με 11 τρίποντα – οι 36 στο α’ ημίχρονο με 13/14 σουτ. Έχουν τελειώσει τα λόγια.
 

Ρετιρέ

1) Γκόλντεν Στείτ (45-4) Τι βλέπουμε! Οι δύο εντυπωσιακές εμφανίσεις τους επί του Κλίβελαντ και του Σαν Αντόνιο έπεισαν και τον τελευταίο «άπιστο» ότι εδώ μιλάμε για μια νέα μορφή μπάσκετ που – όταν πιάνει – δεν αντιμετωπίζεται. Από τους 3 φετινούς AllStars τους, ο Κάρυ συνεχίζει τα όργια, ο Τόμπσον ανέβηκε και φέτος ακριβώς πάνω στην ψηφοφορία για το All Star Game (14/2 στο Τορόντο) και ο Ντρέιμοντ Γκριν έχει ήδη 9 tripledouble! Επέστρεψε και ο κόουτς Κερ στον πάγκο και πλέον αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι μπορούν να σπάσουν το αδιανόητο 72-10 των Μπουλς του 1996.
 
2) Σαν Αντόνιο (41-8) Ήταν σε τρομακτική κατάσταση ώσπου έπαιξαν το πρώτο φετινό ματς με το Γκόλντεν Στέιτ, όπου έχασαν με 30 πόντους (!), ενώ έχασαν κατόπιν και από το Κλίβελαντ. Όχι ότι θα ανησυχεί και καθόλου ο κόουτς Ποπ. Η ατραξιόν Μπόμπαν Μαριάνοβιτς έχει αρχίσει να παίζει λεπτά και ακούγονται ιαχές “MVP” στο γήπεδο όταν σηκώνεται από τον πάγκο.
 
3) Κλίβελαντ (35-13) Ο κόουτς Μπλατ, ο οποίος ήταν σε ηλεκτρική καρέκλα από τη στιγμή που γύρισε στην πόλη ο ΛεΜπρον, είναι πια παρελθόν και τη θέση του πήρε ο κολλητός του Βασιλιά, Ταιρόν Λου (αυτός που πέρασε από πάνω του ο Άιβερσον στους τελικούς Λέικερς-Σίξερς το 2001) που θέλει να παίξει πιο γρήγορα. Το πείραμα με τον ΛεΜπρον σε θέση παίκτη-προπονητή-general manager συνεχίζεται και μόνο η κατάκτηση του πρωταθλήματος θα τον δικαιώσει.
 
4) Οκλαχόμα (38-13) Έχουν βρει ρυθμό για τα καλά, ο Ντουράντ σκοράρει σταθερά (και βάζει όπως βλέπετε παρακάτω και τα buzzer beaters του) και ο Ουέστμπρουκ δείχνει ήρεμος και άγριος μαζί σκοράροντας συνεχώς triple-doubles. Ιμπάκα-Κάντερ και ο τρελό-Ντιόν σιγοντάρουν. Όσο παραμένουν υγιείς, τόσο θυμίζουν ότι πριν ελάχιστα χρόνια ήταν βάσιμοι διεκδικητές του τίτλου.
  

 
5) Τορόντο (34-16) Έτρεξαν μεγάλο σερί 11 νικών! Το δίδυμο Λάουρι-Ντερόζαν έχει δέσει εντός και εκτός παρκέ, ο Μπιγιόμπο παίζει τερματοφύλακας και ο Βαλαντσιούνας είναι ελεύθερος να παίζει μόνο επίθεση.
 
6) Κλίπερς (32-17) Τραυματίστηκε ο Μπλέικ Γκρίφιν και πήραν μπρος! Ο Κρις Πολ το πήρε πάνω του και με 2ο βιολί τον Ρέντικ (που παίζει όπως ο Κάιλ Κόρβερ πέρυσι στους Χοκς. σουτάροντας δηλαδή εκπληκτικά), έχουν δέσει. Κι εκεί που φτάσαμε να ανησυχούμε για το αν θα χαλάσει η συνταγή με την επιστροφή του Μπλέικ, αυτός πήγε και έσπασε το δεξί χέρι του σε ξυλίκι με κολλητό του/υπάλληλο της ομάδας και θα μείνει άλλον έναν μήνα έξω…
 
7) Ατλάντα (29-22) Όλα δείχνουν ότι έρχονται μεγάλες αλλαγές, καθώς έχουν ήδη αρχίσει να συζητάνε ανταλλαγή του περσινού All Star και βασικούplaymaker τους Τζεφ Τιγκ. Ο Κόρβερ δεν τραβάει καθόλου φέτος και ξεχωρίζει μόνο ο Μίλσαπ.
 
8) Βοστώνη (29-22) Η καλή δουλειά της ομάδας με τους πολλούς ισάξιους νεαρούς παίκτες αντικατοπτρίστηκε στην επιλογή του Αιζάια Τόμας στο All Star Game, εκεί που μάλλον θα είναι ο κοντύτερος παίκτης έβερ.
 
9) Μέμφις (29-20) Ανέβηκε ο Γκασόλ, βρήκαν επιτέλους κάποιον ρυθμό και επέστρεψαν στις υψηλές θέσεις της κατάταξης. Όπως πάντα, τους λείπει το τρίποντο.
 
10) Σικάγο (27-21) Ανακόπηκε η ορμή τους και δεν μοιάζουν να έχουν δύναμη να γυρίσουν ένα ματς. Έχασαν για όλη τη χρονιά τον Νόα (ώμος), το τρίο Γκασόλ-Μπάτλερ-Ρόουζ παίζει μεν καλά αλλά δυσκολεύονται δε στο σκοράρισμα.
 
 
 

Ισόγειο 

1) Μιάμι (28-22) Η απουσία του Ντράγκιτς και του Γουάιτσαιντ σε μερικά ματς έκοψε το ρυθμό τους. Το δίδυμο Μπος-Γουέιντ (All Stars και φέτος) παίζει μεστά.
 
2) Ντάλας (28-24) Η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν συνεχίζει το παραμύθι της με τους Νοβίτσκι-Ντερόν Γουίλιαμς-Μπαρέα-Πατσούλια! Το παραλίγο θεϊκότερο τρολάρισμα στην ιστορία: ο Ζάζα, ο Τζόρνταν της Γεωργίας,  κόντεψε να μπει στη βασική πεντάδα της Δύσης του AllStar Game, καθώς τον ψήφισε όλη η χώρα του!
 
3) Ιντιάνα (26-23) Ο σταρ Πολ Τζώρτζ σαν να κουράστηκε, αλλά ανέβηκε ο Μόντα Έλλις στο σκοράρισμα. Παλεύουν όλα τα ματς και ψάχνουν τον τρόπο που θα ταιριάξει το ταλέντο τους.
 
4) Ντιτρόιτ (27-24) Ο Ντράμοντ έγινε δίκαια All Star και η ομάδα συνεχίζει να κρατιέται σταθερά στις θέσεις των playoffs, χωρίς να παίζει ο Μπράντον Τζένιγκς που μάλλον θα φύγει.
 
5) Χιούστον (27-25) Ανέβηκε ο Χάρντεν, ανέβηκε και το Χιούστον, ευνοούμενο και από την αδύναμη φέτος Δύση. Επέστρεψε ο Τζος Σμιθ από τους Κλίπερς, μετά από μόλις 6 μήνες στο ΛΑ, κι αμέσως φάνηκε πόσο λάθος έκανε που έφυγε το καλοκαίρι. Ο Χάουαρντ βοηθάει, όταν παίζει.
 
6) Σάρλοτ (24-25) Ο Κέμπα Γουόκερ έβαλε 52 πόντους απέναντι στη Γιούτα, αλλά το πολύ «ατομιστικό» στυλ παιχνιδιού τους και η συνεχιζόμενη απουσία του Αλ Τζέφερσον στο 5άρι τους αφήνουν χωρίς δύναμη.  
 

 
7) Γιούτα (23-25) Επέστρεψαν ο Γκομπέρ και ο Φέιβορς και γέμισε πάλι η ρακέτα τους. Αν μείνουν υγιείς, θα είναι πάντα κοντά στην 8η δυτική θέση.
 
8) Πόρτλαντ (24-27) Αξιέπαινη προσπάθεια από το Πόρτλαντ που καταφέρνει να μένει κοντά στην 8η θέση της Δύσης με ένα πραγματικά αδύναμο ρόστερ. Λίλαρντ και Μακόλουμ ξεχωρίζουν.
 
9) Ουάσινγκτον (21-26) Όταν ανέβηκε ο Γουόλ, έφτασαν στο 50%, αλλά έπειτα έπεσαν πάλι. Δεν παίζουν άμυνα και δεν μοιάζει να μπορούν να συνεργαστούν.
 
10) Νέα Υόρκη (23-29) Ο γίγας Πορζίνγκις είναι ένας «μονόκερος», σύμφωνα με τα λόγια του Κέβιν Ντουράντ και η φανέλα του είναι πια στην πρώτη πεντάδα των πιο μοσχοπουλημένων της λίγκας! Ο Καρμέλο είναι χαρούμενος, αλλά τους λείπουν ακόμα κομμάτια. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο επιτέλους υπέγραψε 10ημερο συμβόλαιο και στα 2 ματς που έχει παίξει έβαλε 2 και 4 πόντους σε ελάχιστα λεπτά συμμετοχής.
 

Υπόγειο

1) Σακραμέντο (21-28) Ο αγαπημένος μας παίκτης στη λίγκα, ο Ντεμάρκους «Μπούγκι» Κάζινς παίζει το πιο ώριμο μπάσκετ της καριέρας του, δηλαδή σαν σούπερ σταρ της λίγκας. Έβαλε 104 πόντους σε 2 συνεχόμενα ματς (48 με Ιντιάνα και 56 με Σάρλοτ) και έχει 27 πόντους και 11 ριμπάουντ μέσο όρο. Ο Ρόντο οργιάζει στις ασίστ (σταθερά πρώτος στο ΝΒΑ με σχεδόν 12μ.ο.) και λογικά θα ξεπεράσουν Πόρτλαντ και Γιούτα στο δεύτερο μισό της σαιζόν.
 

 

2)  Ορλάντο (21-27) Έμειναν από δυνάμεις, καθώς οι πολλοί και ταλαντούχοι νεαροί δεν έχουν μερικούς έμπειρους παίκτες να τους οδηγήσουν μέσα στο ματς.
 
3) Μιλγουόκι (20-31) Ανέβηκε λίγο, αλλά και πάλι δεν τραβάει το Μιλγουόκι. Λογικά αναμένουμε αλλαγές στο ρόστερ. Ο Giannis είναι σταθερά καλός.
 
4) Ντένβερ (19-31) Ο Γκαλινάρι και ο Μπάρτον ξεχωρίζουν, αλλά το ρόστερ είναι αδύναμο.
 
5) Νέα Ορλεάνη (18-31) Ο Άντονι Ντείβις έχει τα φοβερά νούμερα, ο Ράιαν Άντερσον παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του (είναι και σε χρονιά συμβολαίου), αλλά η ομάδα δεν τραβάει. Ο Ασίκ δεν σκοράρει καθόλου.
 
6) Μινεσσότα (15-36) Χάνουν διαρκώς, παρά το πλουσιότατο ταλέντο τους.
 
7) Φοίνιξ (14-37) Πληγωμένη από τραυματισμούς των αστεριών της, η ομάδα της Αριζόνα παραπαίει.
 
8) Μπρούκλυν (12-38) Δεν υπάρχει σωτηρία στο ορατό μέλλον. Μόνο ο Μπρουκ Λόπεζ ξεχωρίζει, ενώ έχουν σοβαρό πρόβλημα σε όλες τις άλλες θέσεις.
 
9) Λέικερς (11-41) Α πα πα (μέχρι που είχε μια αναλαμπή ο Κόμπε και τρέχουν σερί δύο νικών)
 
10) Φιλαδέλφια (7-42) Ο ερχομός του Ις Σμιθ από την Νέα Ορλεάνη άλλαξε το μομέντουμ και έκαναν 3 νίκες, ενώ έχασαν και ματς στην παράταση. Ο Νοέλ  είναι ανεβασμένος, ο Οκαφόρ επιστρέφει σιγά σιγά από τον τραυματισμό του και επιτέλους το μέλλον φαντάζει λίγο αισιόδοξο, παρότι μένουν σταθερά τελευταίοι στη λίγκα.
 
 
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.