Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΑΘΕ ΜΠΑΛΙΤΣΑ

War with the Warriors ή αλλιώς ξεκινούν τα πλέι-οφ του ΝΒΑ. Προσδεθείτε!

ΝΒΑρομετρο: η ανασκόπηση των πεπραγμένων της κανονικής περιόδου στον «άλλο πλανήτη» από τον Σταυρό Στριλιγκά. Από Κυριακή πλέι-οφ.
gs-team
Όπως κάθε χρονιά, ο τελευταίος μήνας στο ΝΒΑ υπήρξε συναρπαστικός λόγω των διαρκών ανακατατάξεων εν’ όψει πλέι-οφ. Φέτος όμως ίσως πήραμε μια μεγαλύτερη δόση αγωνίας: το παράδειγμα των Σπερς που, μετά την ήττα από τους Πέλικανς, βρέθηκαν έκτοι (ενώ θα μπορούσαν να είναι ακόμα και δεύτεροι) στη Δύση τα λέει όλα! Συνολικά, οι μισές από τις 16 ομάδες που συνεχίζουν, έμαθαν την τελική τους θέση με την ολοκλήρωση της σαιζόν, ενώ η 8η θέση και στις δύο περιφέρειες κρίθηκε στην ισοβαθμία.
 
Η σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε έδειξε έντονα ότι το μπάσκετ που παίζεται στο ΝΒΑ συνεχίζει στο δρόμο που έχει χαραχθεί από τη στιγμή που απαγορεύτηκε το hand-checking κι άρχισε να επιτρέπεται η άμυνα ζώνης. Το αποδεικνύουν τα, χωρίς προηγούμενο, ρεκόρ στα τρίποντα (προσπάθειες κι εύστοχα) που πλέον όλες οι ομάδες σουτάρουν. Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος, πιο πολύ από κάθε χρονιά στην ιστορία της λίγκας, κυριάρχησαν παίκτες όπως οι Ουέστμπρουκ, Χάρντεν και Κάρι που συνιστούν αυτό το νέο υβρίδιο shoot-first playmaker. Οπότε, μετά τα κλασικά 5άρια, εξαφανίζονται και τα κλάσικά 2άρια από το ΝΒΑ.
 
james harden
 
εκπληκτική χρονιά φέτος για τον Τζέιμς Χάρντεν, θα επιβραβευθεί άραγε με το βραβείο του MVP  της χρονιάς;
 
Συνοψίζοντας, το θέαμα και η γενικότερη εξέλιξη της κανονικής περιόδου ήταν ικανοποιητικά, αν και αρκετές ομάδες (αναμενόμενα) ξεφούσκωσαν στο δεύτερο μισό της. Το ότι το θέαμα διατηρήθηκε σε καλά επίπεδα σε μια σεζόν με τόσο πολλούς και σημαντικούς τραυματισμούς κορυφαίων παικτών και με αδύναμες ομάδες στις μεγαλύτερες αγορές της λίγκας (Νέα Υόρκη, Λέικερς, Μιάμι), δείχνει ότι βρισκόμαστε σε μια καλή φάση του ΝΒΑ.
 
Πρώτος στους πόντους ο Ράσελ Ουέστμπρουκ (28,1), στα ριμπάουντ ο Ντεάντρε Τζόρνταν (15), στις ασίστ ο Κρις Πολ (10,2), στις τάπες ο Άντονι Ντέιβις (2,9) και στα κλεψίματα ο Κουάι Λέοναρντ (2,3).
 
DJordan
ο πρώτος ριμπάουντερ της λίγκας Ντεάντρε Τζόρνταν 
 
Τα ζευγάρια των πλέι-οφ που ξεκινά την Κυριακή είναι:
 
Ανατολή
Ατλάντα – Μπρούκλυν
Κλίβελαντ – Βοστώνη
Σικάγο – Μιλγούοκι
Τορόντο – Ουάσινγκτον
 
 
Δύση
Γκόλντεν Στέιτ – Νέα Ορλεάνη
Χιούστον – Ντάλας
Κλιπερς – Σαν Αντόνιο
Πόρτλαντ – Μέμφις
 
 
Ρετιρέ
 
1) Γκόλντεν Στέιτ (67-15) Έσπασαν όλα τα ρεκόρ της ιστορίας τους, δεν έχουν τραυματισμούς κι όταν ζεσταίνονται οι Κάρρ-Τόμπσον είναι η πιο πορωτική ομάδα της λίγκας. 
2) Ατλάντα (60-22) Πρώτοι από καιρό στην Ανατολή με την τετράδα των all-stars τους να ρολάρει.
3) Χιούστον (56-26) Ο Χάρντεν έπαιξε κάθε ματς σαν MVP και κράτησε την ομάδα όσο έλειπαν βασικοί της παίκτες.
4) Λ.Α. Κλιπερς (56-26) Οι Πολ-Γκριφιν-Τζόρνταν παίζουν πιο αποφασισμένα από ποτέ. Τους έπεσαν τα δύσκολα στα πλέι-οφ αφού η καραμπόλα της τελευταίας βραδιάς τους κλήρωσε τους Σπερς.
5) Μέμφις (55-27) Το εύκολο σκοράρισμα και το τρίποντο είναι αυτό που λείπει στην ομάδα που μπορεί να λιώσει τους πάντες με το grinding στυλ της.
6) Σαν Αντόνιο (55-27) Θα μιλουσαμε πολύ διαφορετικά αν δεν έχαναν στο τελευταίο ματς την 2η θέση της Δύσης και μαζί το πλεονέκτημα έδρας, πέφτοντας στην 6η θέση. Όμως, τον τελευταίο μήνα είναι φοβιστικοί και κανείς δεν αισθάνεται ασφαλής μαζί τους.
7) Κλίβελαντ (53-29) Η πιο τρομακτική ομάδα της λίγκας στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Αν ο Λεμπρον αλλάξει ταχύτητα στα play-offs, δύσκολα θα τους σταματήσει κανείς.
8) Πορτλαντ (51-31) Πήραν την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας, επειδή κέρδισαν την Νορθουέστ Ντιβίζιον. Όμως ο τραυματισμός του Μάθιους και του Αφλάλο θα τους κοστίσουν στη συνέχεια.
9) Σικάγο (50-32) Οι πολλοί τραυματισμοί δεν τους επέτρεψαν να βρουν ρυθμό, αλλά το τέλος τους βρίσκει όλους πίσω. Το τελευταίο δίμηνο (όταν βρήκε χώρο να παίξει) ο Μίροτιτς ήταν ο κορυφαίος ρούκι.
10) Ντάλας (50-32) Ο ερχομός του Ρόντο σαν να μπέρδεψε την 3η καλύτερη επιθετική ομάδα της λίγκας. Έχουν όμως τους παίκτες να νικήσουν κάθε ομάδα
 

το τελευταίο υπερηχητικό highlight της φετινής εξαιρετικής σεζόν του Giannis
 
Ισόγειο
 
1) Τορόντο (49-33) Το ότι έκαναν ρεκόρ νικών αλλά έχουν παράπονα από την πορεία τους (ειδικά στο β’ μισό της σεζόν,) δείχνει πόσο επηρέασαν την ομάδα οι τραυματισμοί του Λάουρι και του Ντε Ρόζαν.
2) Ουάσινγκτον (46-36) Ξεκίνησαν δυνατά, αλλά η συνοχή της ομάδας δοκιμάστηκε στο δεύτερο μισό της σαιζόν. Ο Γουόλ παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του (μοιράζοντας 10 ασίστ κατά μέσο όρο).
3) Νέα Ορλεάνη (45-37) Με υπερπροσπάθεια και κόντρα σε τραυματισμούς και μεγάλο ανταγωνισμό, η ομάδα του τρομερού Ντέιβις πήρε την 8η θέση στο τελευταίο ματς.
4) Οκλαχόμα (45-37) Ο Ουέστμπρουκ ξεσάλωσε με αδιανόητα- για τη σύγχρονη εποχή – νούμερα, αλλά οι τραυματισμοί των Ντουράντ και Ιμπάκα τους άφησαν έξω από τα πλέι-οφ στην ισοβαθμία. Έκλεισε ο κύκλος της συγκεκριμένης φουρνιάς παικτών;
5) Μιλγουόκι (41-41) Άλμα έκανε φέτος το Μιλγουόκι με τον Giannis να τραβάει κάθε μέρα τα βλέμματα. 
6) Βοστώνη 40-42) Ένα μικρό θαύμα έγινε στη Βοστώνη που έδιωξε Ρόντο και Γκριν και παρολ΄αυτά βρέθηκε στην 7η θέση της Ανατολής! Το feelgood παραμύθι της φετινής χρονιάς.
7) Φοίνιξ (39-43) Οι μεγάλες αλλαγές την τελευταία μέρα του trade deadline αναστάτωσαν την ομάδα που φέτος έκανε πισωγύρισμα.
8) Μπρούκλυν (38-44) Χωρίς ταυτότητα όλη τη σαιζόν, κατάφεραν να καπαρώσουν την 8η θέση της Ανατολής κυριολεκτικά στο τέλος, με τον Μπρουκ Λόπεζ να γράφει διαδοχικές τριαντάρες.
9) Ιντιάνα (38-44) Χωρίς τον σούπερ σταρ Τζορτζ (που επέστρεψε για λίγο στο τέλος), έχασαν στο τελευταίο ματς και στην ισοβαθμία την 8η θέση. Κατόρθωμα για τον κόουτς Βόγκελ.
10) Γιούτα (38-44) Οι Χείγουορντ και Γκομπέρ ξεχώρισαν από μια ομάδα με πολλούς ελπιδοφόρους παίκτες. 
lakers 2015
η απογοητευτική χρονιά των Lakers σε μια φωτογραφία 
 
Υπόγειο
1) Μιάμι (37-45) Το πρόβλημα υγείας του Μπος έφερε την κατάρρευσή τους στο τέλος και έμειναν για λίγο εκτός ποστ σίζον μετά από 4 συνεχόμενους τελικούς.
2) Σάρλοτ (33-49) Τρελή σεζόν με μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Η ομάδα του MJ εξελίσσεται σε ένα από τα πιο αποτυχημένα franchises της λίγκας.
3) Ντιτρόιτ (32-50) Τραυματισμοί και αλλαγές παικτών προκαλούσαν διαρκή αστάθεια, αλλά έχουν υλικό που ο κόουτς Σταν Βαν Γκάντι μπορεί να δέσει του χρόνου.
4) Ντένβερ (30-52) Οι παίκτες έκαναν τα πάντα για να διώξουν τον κόους Σο. Οι σαραντάρες του Γκαλινάρι στο τέλος χρύσωσαν κάπως το χάπι.
5) Σακραμέντο (29-53) Η απαράδεκτη διαχείριση από την ιδιοκτησία σπατάλησε μια σεζόν που ξεκίνησε καλά. Ο Κάζινς έγραψε νούμερα MVP της χρονιάς.
6) Ορλάντο (25-57) Το τρίο Βούκσεβιτς-Πέιτον-Ολαντίπο αφήνει ελπίδες για το μέλλον.
7) Λέικερς (21-61) Ιστορικά κακή χρονιά. Ελπίζουν να φέρουν 1-2 αστέρια το καλοκαίρι με πολλά χρήματα.
8) Φιλαδέλφια (18-64) Ελπιδοφόρος ο Νοέλ, μένει να δούμε πως θα δέσει με τον Εμπίντ του χρόνου.
9) Νέα Υόρκη (17-65) Απέφυγε την τελευταία θέση στο τσακ, κάνοντας τη χειρότερη σεζόν της ιστορίας της. Θα ανταγωνιστούν τους Λέικερς στο ξόδεμα χρημάτων το καλοκαίρι.
10) Μινεσσότα (16-66) Τα κατάφερε να βγει τελευταία με πολύ tanking. Ο Ουίγκινς είναι ο ρούκι της χρονιάς και μελλοντικός σταρ της λίγκας.
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.