nba-playoffs-2014-wallpaper

Ο πρώτος γύρος των φετινών πλέι οφ στο ΝΒΑ ολοκληρώθηκε και θα περάσει στην ιστορία ως ο καλύτερος όλων των εποχών. Πέντε ζευγάρια κατέληξαν σε έβδομο παιχνίδι και με εξαίρεση την αναμενόμενα εύκολη επικράτηση των Χιτ κόντρα στους Μπόμπκατς, δεν υπήρξε ζευγάρι που να μην πρόσφερε πολλές συγκινήσεις. Είτε βλέποντας την Ουάσινγκτον πιο έτοιμη απ’ότι πιστεύαμε να πετάει έξω το Σικάγο, είτε το Σαν Αντόνιο που κινδύνευσε απ’τo Ντάλας, χωρίς να έχουμε καταλάβει πως συνέβη αυτό. Ορεκτικό για τον δεύτερο γύρο…

http://youtu.be/MW8ODmNPx3

…το μεγαλύτερο καλάθι του πρώτου από τον Ντάμιεν Λίλαρντ των Μπλέιζερς.

pop_nba_rings

Οι προβλέψεις μας για το δεύτερο γύρο
(σε παρένθεση τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων μεταξύ των ομάδων στην κανονική περίοδο)

Ανατολή

Ιντιάνα Πέισερς – Ουάσινγκτον Γουίζαρντς (2-1) 2-4
Όπως έχουμε γράψει, ο διακόπτης που ανεβάζει την απόδοση σου ξαφνικά δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα η Ιντιάνα να φτάσει στα εφτά παιχνίδια με την χειρότερη ομάδα των πλέι οφ, τους Ατλάντα Χοκς. Οι Γουίζαρντς, απ΄την άλλη, έκαναν την έκπληξη και πέταξαν έξω τους Μπουλς του Νοά, χάρις στο Νένε που ξέραμε εξαρχής πως θα δημιουργούσε πρόβλημα στη ρακέτα του Σικάγο. Το δίδυμο Γουόλ-Μπιλ είναι καλύτερο του Χιλ-Στίβενσον, κι αν ο Αρίζα συνεχίσει την απίστευτη σεζόν του, η πορεία της Ιντιάνα θα τελειώσει κάπου εδώ.

Μαϊάμι Χιτ – Μπρούκλυν Νετς (0-4) 4-2
Η αναμέτρηση που περιμέναμε πιο πολύ στην Ανατολή θα γίνει πραγματικότητα, και η μοναδική ομάδα που δεν έχασε ούτε παιχνίδι απ’τους πρωταθλητές κατά τη διάρκεια της κανονικής σεζόν, ετοιμάζεται για τα σημαντικότερα παιχνίδια της ιστορίας της. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους Νετς να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, ίσως περιμένουν πολλά χρόνια για να βρεθούν πάλι σε αυτή τη θέση. Το πρώτο παιχνίδι στο Μαϊάμι θα κρίνει πολλά.

Δύση

Σαν Αντόνιο Σπερς – Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (2-2) 4-3
Δύσκολο να διαλέξεις ομάδα εδώ. Το Πόρτλαντ είναι το καινούργιο πουλέν, αφού χάσαμε άδοξα τον τίμιο Κάρι των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Οι Μπλέιζερς για να συνεχίσουν στα πλέι οφ πρέπει να κάνουν κι άλλες εκπλήξεις και με τους Σπερς θα είναι δύσκολο. Εδώ δεν υπάρχει τουρίστας στην άμυνα (όπως ήταν ο προκλητικά αδιάφορος Χάρντεν) και ο Πόποβιτς θα ζορίσει τον Τέρι Στοτς με τρόπο που ήταν αδύνατο να κάνει ο συμπαθής αλλά λίγος Κέβιν ΜακΧέιλ. Τα λεφτά μας πάνε στους Σπερς αλλά αν το Πόρταλντ συνεχίσει να μοιάζει «εξωγήινο», μπορεί να κάνει θαύματα.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Λος Άντζελες Κλίπερς (2-2) 3-4
Αν θα έπρεπε να διαλέξουμε μια έκπληξη, ας είναι οι Κλίπερς. Δεν μοιάζει αδύνατο, άλλωστε. Η Οκλαχόμα πέρασε πάρα πολύ δύσκολα απ΄το εξαιρετικό Μέμφις, κι αν η λίγκα δεν προστάτευε υπερβολικά την ομάδα του Ντουράντ μπορεί να είχαν μείνει εκτός απ’τον πρώτο γύρο και αυτή τη στιγμή να έμπαιναν σε διαδικασία διάλυσης. Όλοι όμως ονειρεύονται την κόντρα Ντουράντ-Λεμπρόν και πολύ φοβάμαι ότι αυτό θα συμβεί. Ακόμα και με το ζόρι. Ο παίκτης-κλειδί είναι ο Γκρίφιν που δεν μπορεί να ποστάρει τον Ιμπάκα, όπως έχει φανεί στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Τα καινούρια αφεντικά του Λος Άντζελες πρέπει να βρουν λύσεις στην επίθεση με απαραίτητη προϋπόθεση να είναι υγιής ο Κρις Πολ για να κοντράρουν την πιο «χύμα» ομάδα του ΝΒΑ.

Βλέπω, λοιπόν, Χιτ – Γουίζαρντς και Σπερς – Κλίπερς. 

Εσείς;

(η κεντρική φωτογραφία είναι από το hoops wallapapers)